tiistai 24. heinäkuuta 2012

Varhaisultra, ei kiitos!

Toisin kuin monet muut raskaana olevat, minä en aio mennä varhaisultraan. Kyse ei ole rahasta eikä mistään periaatteesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos jokin ei ole kunnossa, niin luonto kyllä hoitaa asian ja keskenmeno tulee, jos on tullakseen. Nautin täysin nyt siitä, että olen raskaana ja toivon toki jokainen päivä parasta, mutta miksi lisäisin itselleni stressiä ajattelemalla koko ajan "onko kaikki hyvin, entäs jos on sitä tai tätä tai kolmatta ja neljättä ja ties mitä". Niin...eikös juuri tälläinen ajattelutapa nimeomaan lisää stressiä ja stressihän onkin tosi hyväksi odottavalle?
Ensin stressataan, sitten mennään varhaisultraan niiiiin aikaisin kuin mahdollista ja seuraavaksi itketään keskustelupalstoilla miten lääkäri ei löytänyt "ehkä" mitään, tai ruskuaispussi näkyi muttei alkoita ja miten kohta mennään taas uuteen ultraan ja stressataan vielä enemmän
.
Jos siellä alhaalla on kaikki hyvin, niin sitä parempi mieli tulee ekassa "oikeassa" ultrassa, kun näkee alkion tai siinä vaiheessa jo sikiön ihan satavarmasti. :) tää on varmasti monelle herkkä aihe ja mielipiteitä jakava asia, mutta kuten sanoinkin, tämä on pelkästään minun mielipiteeni. Ja sekin voi tässä vielä muuttua, ei kukaan ole sanonut ettenkö ykskaks voisikaan varata aikaa sinne. Jos haluan.

Tällä hetkellä en tosin tunne tarvetta. Olen perusterve, en käytä alkoholia, en tupakoi, en juo kahviakaan enää. Syön terveellisesti, nukun pitkiä yöunia, liikun. Yritän olla stressaamatta asioista liikaa ja elän elämääni :) Ja eikös sanontakin kuulu: toivossa on hyvää elää!

9 kommenttia:

 1. Aivan totta :) ja toisaalta asioita voi sattua ihan milloin vain, vaikka ois varhaisultrassa kaikki ollutkin hyvin. Ei niihin voi loppusessaan vaikuttaa, kunhan yrittää elää lasta ajatellen :) minä en myöskään varhaisultraan mene, enkä mennyt kyllä esikoisenikaan kanssa. Vaikka yksi keskenmenohan mulla jo takana on.

  VastaaPoista
 2. ME mentiin lukuisten keskenmenojen jälkeen katsomaan löytyikö mitään edes toivottavaa. Auttoi ehdottomasti stressiin. JA kyllä tottakai itkin kun viides toivomme menetettiin, kuinka noloa se mielestäsi onkaan.

  VastaaPoista
 3. Niin ja olin hyvin tietoinen että senkin jälkeen voi vauvan alku menehtyä, mutta riski varhaisultran jälkeen on enää 2%, Se voi myös mennä muiden ultrien jälkeen. Koskaan ei voi olla varma. Miksi ei kuitenkaan menisi jos se iteään helpottaa. Vähän viilsi tämä kirjoitus noiden keskenmenojen jälkeen, etenkin kun puhut ihan yleisesti kuinka typerää se on, et vin siitä että itse et kokenut tarpeelliseksi.

  VastaaPoista
 4. Rakas Anonyymi, olen vilpittömästi pahoillani, että olet joutunut kestämään niin monta keskenmenoa :(
  Jos kuitenkin luet tekstin uudestaan, huomaat varmasti, että kyseessä on minun blogini, minun elämäni ja minun oma mielipiteeni asiaan. Kuten jo mainitsin kirjoituksessa: aihe on monelle herkkä ja mielipiteitä jakava.
  Asioilla on monta puolta ja, jos olisin sinun tilallasi, menisin itsekin varmasti varhaisultraan, kuten sanoin, se ei minun tapauksessani vain ollut tarpeellista. Ja kun puhuin yleisellä tasolla muista, niin tarkoitin enemmänkin näitä hysteerisiä odottajia, joilla ei välttämättä ole mitään syytä stressata heti alussa, toisin kun sinulla on, koska olet joutunut kokemaan menetyksen tuskan niin montaa kertaa :(
  Voimia ja haleja sinulle, todella toivon, että joku kaunis päivä myös teitä onnistaa ja raskautesi kestää loppuun asti!

  VastaaPoista
 5. Kiitos sinulle ja nyt ollaankin jo rv 18 eli hyvältä näyttää, anteeksi jos ymmärsin sinut väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Oikein paljon onnea! :)
   Sinulla ei ole mitään anteeksipyydettävää, luin itsekin oman tekstin uudestaan ja olisin voinut kirjoittaa hieman täsmentävämmin, mitä tarkoitan :)

   Poista
 6. mä onneks ehdin käydä ultrassa ennen ku lapsi meni kesken rv 10. ultrassa selvisi, että raskaus oli tuulimuna. mitään ei siis oikeastaan ollut lähtenytkään liikkeelle, lapsella ei olisi ollut minkään näköisiä elinmahdollisuuksia, pieni sydän ei ollut alkanut koskaan lyödäkään, pussissa ei ollut mitään, alkio oli tuhoutunut jo solutasolla ihan alkumetreillä.

  mulle henkilökohtaisesti oli aika iso asia, että sain tämän tiedon. se auttoi mua pääsemään menetyksen yli, koska ajattelen itse, ettei menetys ollut juuri sen suurempi, kuin kuukausittaiset menkat, joissa menee tavallaan yhtä lailla hukkaan joka kerta yksi elämän alku.

  menin ultraan vasta rv 10, kun alkoi yllättäen vuotaa verta. jos olisin käynyt ultrassa aiemmin, olisin saanut myös tietää tuulimunasta aiemmin. keskeytyskin olisi tehty aiemmin. useampi viikko vähemmän turhia toiveita, pahoinvointeja, väsymystä. onneksi kuitenkin ehdin lääkäriin ennen kun keskenmeno lähti kunnolla käyntiin ja sain tiedon tuulimunasta ajoissa. kaverilla ei käynyt yhtä hyvin: meni kesken kotona luonnollisesti ja mieltä kaihertaa oliko siellä koskaan mitään. että semmosta näkökulmaa.

  nyt näytti testi taas vihdoin positiivista. eksyin sivuillesi, kun etsin tietoa siitä milloin varhaisultraan voi mennä. aion todellakin mennä ja suosittelen lämpimästi muillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että olet joutunut kokemaan tuulimunan, sinun tapauksessi, onneksi sait vastauksen, miksi raskaus meni kesken. Ymmärrän, että kirjoitukseni herättää tunteita. Tästä on aikaa reilu puolitoista vuotta, kun tämän kirjoitin, en ole tätä lukenut sen jälkeen, muistin virkistykseksi pitäisi varmaan, ehkäpä mielipiteeni on muuttunut?

   Toivon Sinulle tähän raskauteen paljon sydämentykytyksiä, onnea ja ihanaa matkaa äidiksi! Varhaisultraan voi muistaakseni mennä jo 6.viikolla, jolloin sydämenääniä saattaa jo kuulua :)

   Poista
 7. Ois aika hurjaa olla 3 kk raskaana ilman tietoa elääkö vatsassa mitään :D kiva jos rv 12 huomattais keskeytyny keskenmeno ja alkio kuollu viikolla 6. Siinähän oia kaks hyvää yrityskuukautta menny aivan hukkaan ja 3 kk kantanu aivan turhaa kuollutta lasta sisällä :D erikoista, ettei jotakuta vaivaisi lainkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)