torstai 2. elokuuta 2012

Riita.

Meille tuli "saulin" kanssa eilen kamala riita, kun oltiin iloisesti grillaamassa. Kaadoin nimittäin itselleni noin 5 cl kuohuviiniä ruoan seuraksi ja siitähän herra vasta kiivastui. Loppupeleissä heitin kuoharit melkein päin rakkaani näköä (suurin osa meni hänen lasiiinsa) ja poistuin dramaattisesti paikalta. Minulla ei ole alkoholiongelmaa ja olen ihan täysin pystynyt olemaan ilman saunasiidereitä sun muita ihan vaivattomasti, kyseessä oli pieni jälkkäri, jota en itse näe pahana. Eri asia, jos joisin joka päivä tai vaikka muutaman kerran viikossa, mutta toi oli täysin ainutkertainen juttu.
Saatinhan me lopulta sovittua ja parastahan sauli vaan haluaa, mutta yliholhoaminen alkoi ärsyttämään. Minkälaisen tuomion saan täältä?

5 kommenttia:

 1. No toki se on sun asiasi, mutta itselläni on ainakin nolla toleranssi linja mitä tulee alkoholiin ja tupakkaan. En vaan jotenkin edes nauttisi periaatteestakaan kummastakaan edellä mainitusta sillä alitajunnassa jyskyttää jatkuvasti vauvan hyvinvointi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan se vauvan hyvinvointi on minullakin mielessä koko ajan: en tupakoi, lopetin kahvinjuonnin, aloitin maidon juonnin sekä puuron syömisen. En käytä alkoholia, kunnes eilen sen kaks hörppyä kun loput lentikin lasista vauhdilla. Tuskin 5 cl mietoa kuohuviiniä vahingoittaa lasta, asiasta on tehty vaikka miten paljon tutkimuksia. Jokaisen oma asiahan se toki on ja loppupeleissä olen100% sitä mieltä, että alkoholia ei tulisi nauttia raskauden aikana. Kaksi hörppyä edellemainittua kuohuviiniä, ei tee siitä nauttimista.

   Poista
 2. En mää usko että tuon vertanen vauvaa kuitenkaan vahingoittais etenki jos se ei oo ees säännöllistä, tietty kaikilla on omat mielipiteet aiheesta. Ite oon aina aatellu että jos tuun raskaaksi niin en jois alkoholia tai polttais tupakkaa, vaikka en juurikaan kyllä käytä muutenkaan alkoholia, tupakkaa en polta ollenkaan. :D En mää kuitenkaan niin jyrkästi voi tuomita jos joku sitä tekeeki, esimerkiksi oma äitini on kertonu että odotusaikana poltti tupakkaa. En oo ainakaan huomannu itessäni mitään siitä johtuvaa epänormaaliutta vaan koen olevani normaali, jos niin voi sanoa. :)

  VastaaPoista
 3. Multa terkkari kysyi silloin ekassa neuvolassa asennetta alkoholin käyttöön raskausaikana ja sanoin etten nyt muuten kaipaa alkoholia raskausaikana, mutta en pidä pahana jos juo esim. juhlissa sen juhlamaljan, Enkä saanut mitään saarnaa tai paheksuntaa. Eli eipä tuo varmastikkaan lasta vahingoita.

  VastaaPoista
 4. Kyllä voi juoda lasin kuoharia :) Kunhan ei juo useampaa ja kunhan ei oo jokapäiväistä niin varmasti ihan hyvin voi. Ulkomailla odottavat äidit juo ruuan kanssa viiniä ja lapset syntyy terveinä ja ihan "normaaleina". Suomessa on kaikki niin hysteeristä. -Taikku-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)