lauantai 20. huhtikuuta 2013

Huono äiti?

AAhh..en tiedä miten aloittaisin tämän..

Noh, mulla on eräänlainen ongelma. Tämän jälkeen minut varmasti leimataan myös maailman huonoimmaksi äidiksi, mutta mä kestän sen. Ja sanon vielä, että mitään päätöksiä en ole vielä tehnyt.

Tilanne on siis se, että äitini täyttää elokuussa 50 vuotta. Olemme jo monta vuotta suunnitelleet yhteistä matkaa Lontooseen, mutta emme ole sitä koskaan saaneet aikaiseksi. Nyt sitten ajattelin, että miten hyvä lahja olisi viedä äiti sinne synttäreidensä kunniaksi! Ei vielä elokuussa, mutta olen ajatellut la 31.8- ti 3.9 tai ke 4.9 Lähtisin siis kotoa pe illalla 21 maissa ja olisin kotona joko ti 22 maissa tai vastaavasti ke 22 maissa. 4-5 päivään siis pois kotoa.

Olivia olisi silloin 4,5kk ikäinen. Olivia jäisi isänsä hoitoon. Isän, joka on hänelle tuttu ja turvallinen, intensiivisesti hoidossa mukana alusta asti. Maidon lapsi saisi Medelan äidinmaidolle suunnitellusta syöttöratkaisu-pullosta (siitä postaus tulossa erikseen). Ja pullossa olisi pumpattua maitoa. Pumppaisin matkan aikana säännöllisesti rintoja, jotta tuotanto pysyisi yllä.
En ole tippakaan huolissani mieheni "pärjäämisestä", heillä menisi varmasti kaikki aivan loistavasti.

Olen huolissani Olivian kehityksestä ja mahdollisesti itsensä hylätyksi tuntemisesta. Teenkö lapselle pahaa, jos olen niin pitkään poissa? Jos hoitajana on oma tuttu isä, onko niin vaarallista, jos äiti on poissa? Unohtaako vauva oikeesti minut muutamassa päivässä? :( ikävähän minulle varmasti tulee ja ehkä enemmänkin teen itselleni siinä pahaa, kun stressaan asiasta? Toisaalta, kun luotan mieheeni 100%, kuvittelen ainakin tällä hetkellä,  että pystyisin jopa nauttimaan reissusta oman äitini kanssa. Argh. Tää on niin vaikeeta. Haluaisin tilata liput jo nyt, kun ne maksaa alimillaan 123e eestaas..

Nyt kun asia alkoi minua kunnolla ahdistamaan, mietin, jos paluu olisikin jo ma yöllä? Kai Lontoon ehtii näkemään 2,5 päivässä? La oltais siellä jo 8.35 ja ma yöllä 23.45 Helsingissä takaisin..siinä olisi aikaa kaupungin kiertelylle la, su ja puolet maanantaista. 3 päivää poissa kuulostaa ehkä tässä pahassa paremmalta?

16 kommenttia:

 1. Itse en usko, että niin pieni osaa vielä sillälailla itseään hylätyksi tuntea tai kovin edes ikävöidä, kun on kuitenkin oma isä läsnä..
  Asia olisi tietysti eri jos olisit ikuisuuden pois, mutta alle viikko! Senkun lähdet vaan, hyvällä omallatunnolla rentoutumaan! :) ei se tee susta huonoa äitiä!
  Tietysti ikävä varmasti tulee olemaan tosi kova, mutta koitat nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kannustuksesta Petra!
   ihanaa saada vertaistukea teiltä <3
   itsellekin pieni loma siinä vaiheessa tekee varmasti hyvää!

   Poista
 2. En ole asiantuntija, enkä myöskään vielä äiti, eli jos joku tietää paremmin niin korjatkoon :) Itse en kuitenkaan usko muutaman päivän poissaolon aiheuttavan traumoja tai viivästymiä kehityksessä :) Tietysti riippuu varmasti lapsestakin, että miten äitiintakertuvaa tyyppiä on. Luulen, että sun voi vaan vielä siinä vaiheessa olla aika vaikeaa itse lähteä ;)

  Mutta kuulostaa kyllä ihanalta lahjaidealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin pitkään, mitä ihmettä keksin ihmiselle, jolla on ihan oikeasti KAIKKEA. Yhteistä aikaa taas meillä on nykyään ihan liian vähän ja Lontoossa ei äitikään ole aikasemmin käynyt. Ja parasta tässä on se, että isä lupas maksaa hotellin :D oma lehmä ojassa siis myös, hehe.

   Naureskelin just miehelle, et menenkin häämatkalle äitini kanssa (meillä on häät 3.8.13) enkä hänen :D
   Saa nähä miten meidän häämatkan sitten käy, missä vaiheessa päästään lähtemään ja minne!

   Poista
 3. Jos teidän on tarkoitus tehdä Lontoossa muutakin kuin shoppailla (käydä katsomassa nähtävyyksiä jne..), niin suosittelen vahvasti vähintään kolmen kokonaisen päivän vierailua. 4-5 päivää olisi ihanteellinen aika viettää Lontoossa, mikäli nähtävyydet kiinnostaa. Jos tarkoitus on vaan shoppailla, niin tuo 2,5 päivää riittää kyllä mainiosti. :)

  Etkä todellakaan ole huono äiti, jos lähdet reissuun vauva-aikana! Kuten sanoit, niin Olivialla on kuitenkin tuttu ja turvallinen isä seuranaan, joten en usko että hän tuntee sinun hylänneen hänet, etenkin kun kyse on kuitenkin alle viikon reissusta. Eikä Olivia sua todellakaan muutamassa päivässä unohda!

  Mene vaan viettämään laatuaikaa äitisi kanssa, rentoutuminen tekee varmasti hyvää sinullekin, ja olet tuon reissun ansainnut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevista sanoista!
   Tarkoituksena olisi tutustua kaupunkiin ja nähtävyyksiin, siinä sivussa toki hieman shoppaillakin (mitä nyt näiltä äp rahoista saa siihen mennessä säästöön) :)

   Poista
 4. Et ole huono äiti. Ei äitien tarvitse olla joka hetki vauvassa kiinni. :) Luulen että se ikävä tulee enemmin sinulla kuin vauvalla, itse vollotan vieläkin välillä kun esikoinen menee jonnekin yökylään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä luulen ihan samaa, mullehan ne traumat tulee :D
   ja onhan se niin pieni silloin, ettei välttämättä ymmärrä minua kaivata, kun saa kaiken saman huomion isältänsä!

   Poista
 5. Itsehän en ole äiti, mutta ystävieni kautta on kokemuksia vastaavista tilanteista. Kun kuvioissa on ollut lapselle läheinen isä ja kotona taatusti hyvät oltavat äidin poissaollessakin, niin kaikki on mennyt tosi hyvin. Mm. erään kerran kotiin jäi isän kanssa kolme kuukautta vanha vauva, äiti oli poissa neljä päivää ulkomailla ja tämä reissu teki hyvää kaikille! Eli myös vauva ja isä lähentyivät entisestään. Nyt näiden lapsien ja esimerkiksi tämän silloin kolme kuukautta vanhan vauvan ollessa nyt neljä vuotta, ei kenellekään osapuolelle ole ilmennyt mitään traumoja tapahtuneesta. :) Eli näin sivusta seuranneena voin sanoa hyvillä mielin, että lähde ihmeessä äitisi kanssa ihan kaikessa rauhassa vaikka viideksi päiväksi matkalle! Toki tässä yhteydessä täytyy sanoa rehellisyyden nimissä, että nämä reissussa pistäytyneet äidit kohtasivat arvostelua ulkopuolisilta tahoilta... Minun mielestä se arvostelu oli todella loukkaavaa, eikä vähiten isää kohtaan; ihan kuin isät ei pärjäisi lastensa kanssa siinä missä äiditkin!! Sellainen turha ja ilkeä arvostelu täytyy jättää sitten omaan arvoonsa, aina.

  - Anni -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni!
   Sen olen juu huomannut, ihmisiä arvostellaan todella helposti ja varsinkin pienten (ja isompienkin) vauvojen äitejä.Jos isä ois 4 päivää poissa, kukaan ei sanois mitään. Mutta kun äiti!

   Poista
  2. Joo, näin sivusta seuranneenakin voi sanoa sen, että isät voi olla poissa kotoa päiväkausia syystä tai toisesta ja silti heitä ei tuomita siitä. Äidit on ihan eri asia! Todella kiero asetelma. ;)

   Ihana tuo lahjaidea äidillesi! Oma isäni täyttää loppuvuodesta 60 ja kaavailen samanlaista lahjaa, en vaan tiedä vielä minne mentäs. :)

   - A

   Poista
 6. No et kyllä mitään huonon äidin leimaa saanut, senkin höpsö! :) Minä oon kans sitä mieltä, että jos susta tuntuu, et itse siitä selviydyt ja pystyt matkasta nauttimaan, niin ehdottomasti! :) En usko että Olivia siitä kärsii millään tapaa. Yks mahkuhan sulla ois et ottaisit Olivian mukaan, mut se tietysti vaikuttais aika paljon sit Lontoossa olemiseen ja teidän tekemisiin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta:)
   Mukaan en noin pientä halua otta niin isoon kapunkiin, ja kiva ois nukkuakin muutama yö tasaisesti yhteenputkeen :)
   Pauli on silloin lomalla, pääsen siis minä lomalle :D

   Poista
 7. No et tietenkään ole huono äiti! Ajattele jos isät olisivat sitä mieltä, että ovat huonoja isiä, kun lähtevät töihin vauvan ollessa pieni! Moni isä on poissa kaiken lapsen valveillaoloajan ja ei heitä syyllistetä...

  Ja mä kans olen sitä mieltä, että tuon ikäinen vauva on liian pieni traumatisoituakseen tai ikävöidäkseen. Turvallinen syli on kotona ja ruokaa ja unta tulee ajallaan, mitä sitä vauva enempää voisi haluta? :) Saattaahan sitä vähän joutua esittäytymään uudestaan vauvalle tullessaan takaisin, mut eipä tuo kai ole vaarallista ja nopeasti sitä elämä soljahtaa takaisin uomiinsa. Tämän tiedän kokemuksesta, sillä itse olin pois kotoa 2 päivää esikoisen ollessa 3 kk ikäinen.

  Ja ei, kaksi ja puoli päivää Lontoossa ei riitä. Viikkokaan hädintuskin, joten älä tingi pitkästä viikonlopusta. Mä oon niin kade, Lontoo on mun lemppari kaupunkikohde <3

  - Piia (nyt uuden käyttäjätilin luoneena)

  VastaaPoista
 8. Pakko itsekin kommentoida. Kannattaa aloittaa maidon pumppaus hyvissä ajoin, sillä sitä menee yllättävän paljon päivässä. Itse joudun jatkuvasti lypsämään, kun oma poikani sairastui viikon iässä, eikä ole sen jälkeen rintaa syönyt. Vaikka toisaalta ei sekään, jos antaa vauvalle korviketta mikään paniikin paikka ole. Ja toinen juttu mikä tuli mieleen, nii kannattaa varmaan syöttää pullosta Kokonaan jo joitakin päiviä ennen matkaa, että se varmasti sujuu, eikä tule vauvalle uutena vasta, kun olet jo reissussa. Mut minynkin mielestä myös äidillä on oikeus omaan aikaan ja se auttaa jaksamaan välillä rankkaakin vauva-aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oikeassa olet!

   Pumppaan maitoa joka päivä, pakkaseen 1-2dl ja luovutkseen enemmän. Tällä hetkellä kun on kahdet eri antibiootti, annan osan päivän maidoista rinnasta ja osan pakkasesta medelan syöttöratkaisun avulla, siinä ei maito valu lapsen suuhun, vaan lapsi joutuu samalla tavalla tekemään töitä sen eteen, että maitoa tulisi. Myös pullosta tyttö osaa juoda, mutta tissi on tottakai mieluisin. Eli pullotaitoja pidetään yllä koko ajan, rintoja pumpataan nytkin (lavuaarin, niitten antibioottien takia ja sekös harmittaa!!) :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)