maanantai 15. huhtikuuta 2013

Neuvolassa

Noustiin tytön kanssa tänä aamuna klo 7.30. Hoidettiin aamurutiinit ja alakerrassa oltiin 8 jälkeen. Keittelin rintapumpun osia, pesin rinnat, desinfioin kädet ja pumppasin toisen rinnan pulloon. Tästäkö tämä äidimaidonluovutus alkaa?

Vein tänään la, su ja tämän aamun maidot näytteeksi, jos maitoni kelpaa, menevät nekin erät "luovutustililleni"'eli eivät hukkaan. Varulta annoin jokaiselta päivältä vaan 100-130ml (mitä jos jostain kumman syystä maito ei kelpaakaan? Eipähän mene sit paljon hukkaan!).

Pumppauksen jälkeen yritin tehdä itsestäni ihmisen näköisen eli harjasin hiukset ja laitoin ripsaria ja kajalia. Muuta en oikein kerennyt kun huomasin, että kello on jo yhdeksän. Ajattelin syöväni nopeasti aamupalan, mutta joku muukin alkoi itkemään nälkäitkua ja omat tarpeeni menivät siinä vaiheessa kakkossijalle.

Koska meidän oli lähdettävä 9.15 kotoa, ja oli jo kiire, tyttö sai eilisillalla lypsetyn maidon pullosta. Itse söin samalla banaanin ja join ison lasin vettä.
Molemmille vaatteet päälle, tyttö vaunuihin ja kotoa päästiin ulos 9.30. (Onneks olin laskenut 15 min pelivaran). Ripeää kävelyä neuvolaan (3,2 km) ja perillä kirosin, kun jouduin kävelemään niin nopeasti. Olin hiestä läpimärkä! Heitin luovutettavat maidot labraan ja 10.02 oltiin neuvolassa - tiukille meni siis!

Neuvolassa katsotiin paino, joka oli tällä kertaa 3 945g!!!! Vajaassa kahdessa viikossa lisäystä on 610g verran, aika hurjaa! :) pituutta ei mitattu, ensi kerralla sekin.

Heijasteet oli hyvät, neuvolakortissa lukee, että suloinen ja terhakka tyttö, ja näinhän se on, Olivia käyttäytyi todella hienosti siellä, ei kiukkua eikä turhaa kitinää :)

Korvan takana ja kasvoissa oleville näpyille tuli diagnoosiksi puhtiasnäpyt, jotka ovat hormooninäppyjä eikä niitä kannata rasvata, lähtevät itsestään ajan kanssa pois. Sammasta ei onneksi ole ja suu näytti muutenkin hyvältä.

Vaippaihottumaan sain neuvoksi laittaa sinkkivoidetta ja siihen päälle vielä talkkia (!!), kokeillaan siis sitäkin, aamulla näytti jo niin hyvältä iho! Mutta nyt illalla oli taas punoitusta ja pientä näppyä.

Alla kuvaa puhtiasnäpyistä:2 kommenttia:

  1. Sulle olis haaste mun blogissa :)
    http://petra-diaryofmylife.blogspot.fi/2013/04/jalleen-haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)