lauantai 4. toukokuuta 2013

Voihan Prisma! Sekä mietintöjä valokuvista.

Voihan Prisma

Rintatulehduksesta (kävin eilen lääkärissä ja sain 10 päivän antibiootit, tuttu juttu, oon vedelly noita Kefexinejä viim 6 viikon aikana on 18 päivää ja 9 vielä edessä. Enhän mä varmaan osaisi edes elää ilman niitä...) huolimatta, mun oli pakko päästä eilen talosta vähäksi aikaa ulos. Lähdin 19 aikoihin ajelemaan Prismaan, koska mun oli just heti nyt saatava askartelutarvikkeita ensi viikon lauantaina pidettäviä nimiäisjuhlia varten. Ostoskorini näytti hyvin vaaleanpunaiselta.

Ostin siis askarteluvälineitä, 5 valokuvakehystä, 3 valokuva-albumia, prinsessa aiheiset kertakäyttö mukit, lautaset, pöytäliinan, servetit. Olivia -nimikkoilmapalloja, vaaleanpunaisia irtokarkkeja, keksejä, vaahtokarkkeja (isoja ja minejä), Olivian Fiona-serkulle pikkuruisen bodyn, onnittelukortin, äitienpäivänkortin, kakkua ja keksejä varten koristelutarvikkeet, ison vaaleanpunaisen ruusun muotoisen kynttilän...siinä tais olla kaikki? Noh, kuvittelin selviäväni satasella. Niin nooott. Loppusumma 168,70€ että nice, kiva kun kävin Prismassa :D ja tuntuu et mitään en ees ostanut! No enpähän käy vähään aikaan.

4 valokuvakehystä menee lahjaksi, yksi äidilleni ja toinen mieheni äidille äitienpäivänlahjaksi, siinä on luonnollisesti kuvat heistä Olivian kanssa. Yksi veljelleni ja neljäs isälläni, sama teema niissäkin. Ja se viides on meille itsellemme, Olivian kuvalle
.
Myös valokuva-albumit ei ole kaikki omaan käyttöön. Teetätin vähän aikaa sitten reilu 200 kuvaa Photoboxin välityksellä ja ajatuksena oli tehdä Olivialle oma vauva-albumi ja äidilleni äitienpäivänlahjaksi albumi, jossa on kuvia viimeisten 3,5 vuoden varrelta eli siltä ajalta, mitä olen mieheni kanssa ollut parisuhteessa. Albumin teemana onkin "elämää meidän kanssa", viimeiset 30 kuvaa on aika Olivia- painotteisia, siitä äiti tykkää varmasti. Me ollaan molemmat sellaisia valokuvahulluja. Aina otetaan paljon kuvia ja äiti myös odottaa että lähetän sille melkein päivittäin whats appissa kuvan oliviasta.

Oikeita paperikuvia ei tosin voita mitkään digikuvat. Miettikää miten vähän muistoja meidän lapsillemme jää, jos kaikki kivat kuvat on vaan koneella? Kovin monikaan meistä ei ota varmuuskopioita (nekään ei oo aina käteviä), koneet hajoaa, tiedostoja häviää, kuvat vaan unohtuvat sinne jonnekin. Ja mitä sitten kun meidän vauvat kasvaa ja kyselee 12 vuoden päästä nähdä vauvakuvia itsestään? "Öö, annas kun äiti miettii..joo, meillä oli silloin sellainen acer läppäri, joka hajos kun sä olit 4v, sain osan kuvista talteen, cd levylle, mut sit me muutettiin pari kertaa ja nyt en kyllä yhtään muista missä se levy on ja toimiikohan se enää näissä nykyajan laitteissa".

Tai sitten vaan ojentaa lapselle hänen oman albuminsa :)


8 kommenttia:

 1. Me ollaan koottu ifolorille albumia Kevinistä, siihin tulee vain ensimmäinen elinvuosi, loput parhaat kuvat on normi albumeissa sitten :) Ja loput koneeseen liitetyllä ulkoisella levyllä, joka tod.näkösesti on hajalla sitten 12vuoden päästä :/ Nyt iski paniikki!

  Samanlainen ruusu kuin mulla!! siis tuo kynttilä.
  Itse ostin robinhoodista, ja siinä oli sellanen kiva jalustakin :)
  En ole raattinut sitä polttaa, toimii perus koristeena :p

  Ihan kätevä tuo sun bloggailu tyyli ;)
  Ootas vaan kun neiti oppii liikkumaan, ei ehkä käy enään niin helposti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo! Tyylikäs bloggaaja, tyylikkäästi "päivän asussa" or nooott. :D kauaa ei tyttö siihen enää mahdu kun pulskistunuu koko ajan!
   Kuvakirjat on kans kyllä käteviä, mullakin yks projekti meneillään ifolorissa. :)

   Nyt minäkin haluan jalustan mun ruusulle! Perhana, maksoi 6,50 eikä ollu ees jalustaa!!
   Se on tarkoitus polttaa nimiäisjuhlissa :)

   Poista
  2. hehehe mulla oli saman hintanen jalustan kanssa :D

   Poista
 2. Voi, me taas ollaan niin prisman kannattajia, ettei muualle taideta osata mennäkään..:) Tosin johtuu siitä, että saadaan ne henksualennukset.. :)

  Meillä myös valokuvat kehitetään ja laitetaan albumeihin mukavien tarinoiden kanssa. Lisäksi albumeihin liimaillaan esim. sairaalassa vastasyntyneelle laitettu käsitunniste ym muita tärkeitä muistoja ja käsien kuvia ym. Ainakin isommat lapset tykkäävät jo nyt tosi paljon, kun saavat katsoa omia vauvakuviaan ja ihmettelivät juuri, miten pieni käsi heillä vastasyntyneenä olikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antoikohan mun otsikko väärän kuvan, siis mekin ollaan s-ryhmän kannattija ja kaikki on keskitetty siihen.
   Arvokkaita tavaroitahan tuli ostettua, en siis tarkoittanut, että on kallis paikka, enemmänkin sitä, että osasinpas taas tuhlata! :)
   Mulla on kans rannekkeet tallessa, laitoin ne vauvakirjaan, samoin ultrakuvan ja ekan kuvan oliviasta. Ihanaa, että lapset ovat jo pienenä innoissaan omista kuvista!

   Poista
 3. Meillä kans otetaan paljon kuvia ja esikoinen on ihan innoissaan, jos sanotaan, että katsotaanpa kuvia. Itseasiassa monesti tyttö houkutellaan tekemään jotain epämieluisaa lupaamalla valokuvien katselua palkaksi :D

  Meillä on kuvista varmuuskopiot sekä ulkoisella kovalevyllä, että muistitikuilla. 8 GB:n tikulle mahtuu ehkä 3000 valokuvaa ja meillä niitä on toistaiseksi kolme. Lisäksi kyllä tulee tilattua paperisia kuvia aina kerran tai pari vuodessa. Molemmilla lapsilla on vauvakirjat, joihin tärkeimpiä kuvia liimaillaan :) Olisi kyllä ihanaa jos omistaisi kaikki kuvat myös paperilla, mutta se tietäisi nyt noin 10000 valokuvan läpikäymistä ja noin 5000 kuvan tilaamista ja järjestämistä kirjoihin ja kansiin. Ja määrä vaan kasvaa :D Ehkä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans ulkoisella levylla osa kuvista tallessa, mutta viimeisen 1,5 vuoden kuvat taitaa olla vaan koneella. Pitäisi muistaa siirtää ne pian talteen!
   Ja kyllä, olisi ihanaa omistaa edes kaikki ne parhaat kuvat paperisina albumeissa. Nyt olisi aikaa käydä niitä läpikin ja tilata, mutta, kaikki maksaa. Nyt viimeksi tilasin n 240 kuvaa ja ne maksoi posteineen 43€, siihen vielä valokuva-albumit, jotka maksaa yleensä 5 eurosta ylöspäin.
   Huh, tulee hintaa, jos alkaa kaikkia mieluisia kuvia tilaamaan, pitäisi aina vaan pikkuhiljaa tilata eikö kerralla niin paljoa.

   Poista
 4. Hauska blogi sulla :) Meillä myös paljo kuvia koneella ja pitäisi saada aikaan kehittää digikuvat paperille .Ei niitä vaan tule samalla lailla katseltua sieltä koneelta. Ei kyllä paha musta toi 43e noin paljosta määrästä kuvia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)