perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kantoliina

Ostin jo ennen Olivian syntymää kaksi Hug a bub kantoliinaa. Eräs ystäväni kehui niitä maasta taivaaseen - kertoi niitten olevan kantoliinojen Rolls Royceja. 

Rolls Roycea en ole koskaan ajanut enkä muita kantoliinoja kokeillut, mutta samaa mieltä ystäväni kanssa silti olen. Tämä on kätevä, laadukas ja erinomainen kantoliina. Kuten jo sanoin, en ole muita liinoja kokeillut, joten en kerro tässä nyt nimenomaan Hug a bubista vaan enemmänkin pelkästään kantoliinasta, sillä en usko, että niissä nyt niin kamalan paljon eroa voi olla? Vai onko teillä kokemusta jostain muusta ja Hug a bubista?

Pidin Oliviaa ensimmäistä kertaa kantoliinassa hänen ollessaan noin parin viikon ikäinen: 


Olivia liinassa onnistui kotityöt kun kotityöt. Vähän varovaisemmin sai toki liikkua, kun pelkäsin koko ajan, että pää tippuu jostain välistä. Kantoliinan kokeilu jäi silloin kahteen kertaan. Ekalla kerralla Olivia nukkui siinä 3 tuntia ja toisella kertaa sen aikaa, mitä laitoin kotia kuntoon ja mm. silitin. Positiivisesta kokemuksesta huolimatta, en kokenut liinaa luontevaksi ja sidontakin tuntui vaikealta.

Olivian saatuaan lihaa luitten ympärille ja niskan vahvistettua, päätin eräänä päivänä kokeilla liinaa uudestaan - mutta tällä kertaa laittaa tyttö kasvot menosuuntaan. Sidonta onnistui helposti, tyttö sujahti kyytiin mukavasti ja äidillä olivat kädet vapaana! 

 
Olivia hymyiltyä kuin Naantalin aurinko, päättelin hänen tykkäävän uudesta menopelistään, joten lähdimme käymään naapurin pihalla. Matkaa sinne on muutama minuutti .. Ja miten kävikään? Olivia nukahti matkalla. Ja olisi nukkunut varmaan ties miten pitkään, jos me ei oltais menty takaisin sisälle. Siellä jouduin riisumaan fleece puvun päältä ja siihen sitten herättiin. 


Nyt ollaankin liinailtu lähes joka päivä. Sekä sisällä että ulkona :)


Omasta puolestani voin suositella kantoliinaa kaikille. Kun sidonta on oikea ja vauvalla hyvä ja oikea asento liinassa, en keksi (syliä) parempaa vaihtoehtoa varsinkin vaativalle lapselle. Hug a bubin mukana tulee opetusvideo, josta oppii helposti sidonnat, mutta varmasti noita opetusvideoita löytyy myös esim YouTubesta. 

Nyt vaan vauvat liinaan ja menoks! Sillä: masusta sinä olet tullut ja masun päälle sinä menet <3 


4 kommenttia:

 1. Sidotaanko selkä eteenpäin menevä samalla tavalla kuin kasvot eteenpäin kulkiessa? Meillä ollaan kohta puoleen siirtymässä kasvot menosuuntaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ihan samalla tavalla, vauva vaan toisinpäin ja voilaa :)
   Muistaa vaan laittaa vauvan kädet sivuista läpi ja nostaa "mahapussin" varovasti päälle, yks jalka kerrallaan, meillä ei siitä vaiheesta tykätä, johtuen siitä, että liinahan on sidottava melko tiukasti itseensä, jotta vauva on oikealla korkeudella ja hyvässä asennossa :)

   Poista
  2. Tässä on muuten hyvä sivu

   http://www.kantoliinakanava.fi/kantoliinakanava/tekstisivu.tmpl?navi_id=294

   TuristiII sidonta on juuri se sama, missä takana ja edessä tulee risti ja solmu lanteille, tuolla on paljon erilaisia sidontatapoja kuvineen! :)

   Poista
 2. En voi kun suositella. Oma skidi nyt 2kk vanha, varmaan ainakinyhteensä viikon elinajastaan ollut hug-a-bubin kyydittävänä. Paras yksittäinen vauvantarvikehankinta, ainakin näin isän näkökulmasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)