tiistai 24. syyskuuta 2013

Oravanpoikanen sairastaa :(


Näinpä se tauti vaan meillekin tuli. Olivialla on ollut kuivahkoa yskää jo parisen viikkoa, soitettiin aiheesta tk:nkin viime viikolla, mutta koska muita oireita ei ollut, käskivät laittaa märkiä pyyhkeitä sängynpäätyyn, jotta huone saisi hieman kosteutta. Näin teimme ja tämän lisäksi ostimme Electroluxin ilmanpuhdistajan, joka makunhuoneessamme nyt hurisee.

Maantai yönä ne muut oireet sitten tuli. Pikkuinen heräsi tunnin-puolentoist välein huutamaan ihan selvää kipuitkua. Nukahtaminen sänkyyn pitkälleen ei tullut kuuloonkaan, vain sylissä ja pieni hetkiä minun päällä tai kainalossa pää koholla. Soitin heti tiistaina terveyskeskukseen ja saatiin aika puolen tunnin päähän.

Lääkärissä kuunneltiin keuhkot ja katottiin korvat, joissa näkyykin punaisuutta, toisessa enemmän kuin toisessa. Labrassa ottivat vielä sormenpäästä tulehdusarvoa varten veritippa. Olivia ei reagoinut tähän mitenkään, kattoo vaan tuimasti! Sit kun täti alkoi lässytymään, antoi Olivia vihaisen itkuhuudon. Lääkärissä muutenkin käyttäytyi kuin isompikin tyttö. Korvat antoi tutkia vempuilematta. 

Reissusta jäi käteen antibioottiresepti korvatulehdukseen (alkavaan),  joten käytiin apteekissa ja siitä kotiin hoitamaan pientä oravanpoikasta. Eilen flunssa yritti saada minustakin otetta, lämpö oli koko päivän hieman koholla, olo tukkoinen ja väsynyt. Vietettiin työn kanssa koko päivä yläkerran aulassa levitetyllä sohvalla - pesässä, minä katsoin pari leffaa ja aloitin Drop dead divan ykkös tuotantokauden ja Olivia milloin nukkui, milloin leikki. 

Ostin Olivialla duplojen aloituspakkauksen ja niillä ollaan nyt rakennettu - äitillä on siis kivaa :)


Tänään pitäisi voittaa oma pöpö, sillä minulla on huomiseksi ja lauantaiksi sovitut työkeikat, jotka täytyy hoitaa. Perjantaina 6 tuntia ja lauantaina 8. Hyvin kertyy yksittäisistä keikoista "ylimääräistä" rahaa! Tosin niillekin on löytynyt aina samantien käyttöä. No ehkäpä saan edes vähän laitettua syrjään seuraavia matkoja varten. Satanen silloin tällöin tekee jo paljon vuodessa! :)

6 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista pikkuiselle! =)

  VastaaPoista
 2. Voi ei. Pikaista paranemista teille! Meillä on kans yskää ollut. Poikanen saikim nyt antibiootit pitkittyneeseen yskään. Piti aloittaa myös maitohappobakteerit, kun maha ei oikein kestänyt antibioottia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä ostin kans maitohappobakteerit samalla kun antibiootit, mulle on äiti opettanut, että antibioottien kanssa tulee aina syödä maitohappobakteereja, myös aikuisen, joten sen hoksasin onneksi heti. :) maha onkin nyt toiminut ihan normaalisti.

   Poista
 3. Täällä myös sairastellaan Olivian ikäisen pojan kanssa! Viikonlopusta ollu jo ab:t mutta nenä vieläkin tukossa ja päiväunet menee sylissä ja yöllä nukutaan huonosti :( hankalaa kun ei osaa turistaa sitä paksua räkää ulos ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, pikaisia paranemisia myös sinne! Meillä kans nukutaan päikkärit sylissä parhaiten. Mitään muuta ei sitten pystykään tekemään..

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)