lauantai 5. lokakuuta 2013

Valmistautumista Thaimaata varten

Thaimaan reissu lähestyy ihan liian nopeasti, ja to do sekä hankintalista näyttää tällä hetkellä tältä: • Olivialle passi
 • Tulosta ja täytä viisumihakemukset kaikille
 • Postita viisumihakemukset
 • Olivian MPR-rokote
 • Olivialle UV-puku
 • ---"---  UV-hattu
 • Sack´n Seat syöttötuoli
 • Vauvojen uimarengas
 • Vauvojen aurinkorasva
 • Olivialle pelastusliivit

Lista kasvaa joka päivä, nytkin on vaikka mitä mielessä, mut en saa niitä päästäni ulos. Tuleeko lukijoille jotakin mieleen, mitä kannattaisi ottaa mukaan tai tehdä ennen reissuun lähtöä? 
Tässä muutamia jo hakittuja asioita:

Uimavaippa! Kuva lainattu: täältä

Uv-huivi, vielä pitää hankkia sellainen hattu, missä on iso lippa. Kuva lainattu: täältä

Uv-asu. -60% !!! Kuva lainattu: täältä

Kuva lainattu: täältä
Tässä renkaassa on valjaat eikä se pääse kiepsahtamaan eteenpäin! Baby stylen sivuilta kopsattu:

 Uimarengas Turvavaljailla on pienen lapsen turvauimarengas, joka on suunniteltu alunperin uimakoulujen käyttöön
- se kannattelee lasta vedessä oikeassa asennossa
- uimarengas vahvistaa pienelle lapselle ominaista "sammakkoliikkeistä" uintirefleksiä, joka yleensä häviää lapsen opittua kävelemään
- ihanteellinen apuväline uinnin harjoitteluun
- ei läpi eikä yli luiskahtamisen vaaraa
- ilmatäytteinen valkoinen sisäosa, jonka ilmamäärä säädetään lapsen koon mukaan
- säädettävät turvavaljaat pikalukituksella
- punainen rengasosa sisältää kaksi ilmatilaa, joissa turvaventtiilit
- laadukas, ftalaatti-vapaa materiaali
- suositusikä n. 6kk - 4v (6-18kg)

Eli yksi paketti Baby Stylesta ja yksi paketti Lekmerilta ois tännepäin tulossa. Varmasti keksin ennen reissua vielä paljon muutakin. Esim uus kantoliina ois kiva, sellainen vaalea ja hengittävä. Nykyiset on liian kuumia sinne mä luulen. Vinkkejä otetaan kaikkeen vastaan! 

8 kommenttia:

 1. Tämä on varmaan sulle ihan selvä juttu, mutta tuli mieleen mainita, että koneen noustessa ja laskeutuessa kannattaa imettää. Vauvojen korvat kun voivat herkästikin poksua paineenvaihtelun takia, mut jatkuva nieleskely tasaa painetta, jolloin vauvan on helpompi olla. Se on ainoa vinkki, mikä tuli mieleen vauvan kanssa matkustamisesta :)

  Nuo uikkarit ja huivit koettiin mainioiksi täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos vaan henkilökunta antaa niin aion tottakai imettää nousujen/laskujen aikana. Niitäkin on valitettavasti neljä lyhyellä ajalla, joensuu-helsinki, helsinki-bangkok :/ toivottavasti ei tuu kamalaa kipua pikkuiselle.
   Sit rupesin miettii, että missä mä vaihdan vaipan lennon aikana?? eihän siellä ole tilaa sellaiseen.. muistin kyllä että mulla pitäisi olla baby basket, sellaisesta ekstrapaikasta olen maksanut, ehkä vaipat onnistuu vaihtamaan siinä..

   Poista
  2. Riippuu koneen tyypistä. Ainakin nuilla Euroopan lomalennoilla baby basket on ollut hirmu korkealla ja katto matalalla... Periaatteessa siinä kyllä olis tilaa, uskoisin. Jos ei siinä, niin lattialla kai sit vaan. Me ollaan lennetty vaan niin lyhyitä lentoja, ettei vaippaa ole tarvinnut ilmassa vaihtaa (alle 6h, jälkikäteen ajateltuna: kävipä tuuri, kun ei vaipassa muuta ole ollut kuin pissaa!)...

   Oletettavasti Olivia istuu nousut ja laskut sun sylissä turvavöissään? Silloinhan siinä voi hyvinkin imettää. Ainakin meidän typy on pyörinyt vaikka miten päin siinä sylissä ja kunhan vyö on kiinni, niin henkilökunta on ollut tyytyväisiä :)

   Toivottavasti kaikki menee mainiosti! Meillä yks lento on mennyt ihan täysin nukkuen, tosin silloinkin vain 4h lento, että varmaan teillä mahtuu vähän enemmän tapahtumia noin pitkälle lennolle...

   Poista
  3. Joo, istuu. Oma paikka ois piiiikksen liian kallis. Nyt vauvakori tosiaan maksettu, toivottavasti on hyvä.
   Nousut ja laskut ois tarkoitus imettää, jos se onnistuu :)

   Poista
 2. Sellaset korvakuulokkeet auttaa myös nousuissa ja laskuissa. Saa esim clas&ohlsonista,eli ne mitkä pitää myös äänet poissa. Ja yks hyvä huomio mitä mä en ollut tiennyt on että jos lapsella pientäkän "sairautta" edes atooppista ihoa niin tarviit englanninkielisen lääkärin todistuksen mukaan. Me ei meinattu atooppisen ihon takia päästä turkista takas suomeen kun epäili kentällä vesirokoksi. Siellä sain tämän kuulla että lääkärintodistus mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä!
   Meillä ei onneksi ole atooppista ihoa tms, mutta hyvä tietää, kiitos! :)

   Poista
 3. Ja tosta atoppisesta ihottumasta tuli aasinhäntänä mieleen, suomalaiset lääkkeet. Helpompi suoraan laukusta kaivaa kuumetta alentavaa, kuin alkaa apteekkia etsimään ja sieltä ostaa, jos kävisi niin ikävästä että jotain taudinpoikassta olisi. Itse kun oltiin viime talvena reissussa(ei thaimaassa tosin) niin yllätyin kuinka paljon t-paitoja lapsilla kului! Ei riittänyt yksi/per päivä. Jäätelöä ja muuta kun tuli herkuteltua, niin näkyi ruokalista sitten aina paidalta. Thaimaassa tosin voi haluta shoppailla aikapaljon uutta, että ei välttämättä kamalasti vaatteita suomesta mukaan kuljeta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkekaappi lähtee ehdottomasti mukaan, nestemäinen Panadol varsinkin. Muutenhan siellä on huippusairaalat, toiv ei tule kuitenkaan käyttöä.
   Jäätelöt ja herkut eivät meillä ole onneksi ajankohtaisia kun Olivia on matkan aikana 7,5-10kk ikäinen, mutta vaatteita joutuu kyllä jonkun verran ottamaan mukaan. Koska tarkoitus on elää säästeliäästi niin turha shoppailu karsitaan pois.
   Ja joo, onhan siellä halpaa mutta jotenkin ne Thaimasta hankitut vaatteet lojuu aina kaapin nurkissa ja sitä kuitenkin käyttää laadukkaita vaatteita, jotka on poikkeuksellisesti ostettu Suomesta. Ehkäpä tällä kertaa osaan olla ostamatta turhaa..7.kerta toden kertokoon :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)