tiistai 28. tammikuuta 2014

Rattijuopot vastuuseen!

Eräs lukijani otti minuun yhteyttä ja pyysi, että kirjoittaisin yhdestä tärkeästä asiasta.

Nimittäin:

Rattijuoppojen rangaistukset.

Herättääkö tämä teissä mitään tunteita? Minussa herättää ja siksi päätin tästä myös kirjoittaa. Minulle on alusta lähtien kotona opetettu, että kun otat, et aja. Muuta vaihtoehtoa ei ollut. Minulle ei tämän takia myöskään ole KOSKAAN käynyt mielessä ajaa humalassa. Jopa sen yhden terassisiiderin jälkeen, odotin aina kaksi tuntia, ennen kuin istuin rattiin.


Mitä vanhemmaksi tulin, sitä enemmän aloin pelkäämään liikenteessä. En sitä, että itse tekisin virheen, vaan sitä, että joku on istunut rattiin "muutaman" ottaneena, vähän hiprakassa, selvästi humalassa, lähtenyt ajamaan "ihan vaan tähän 100m päähän". Sillä mitä näille ihmisille itselleen yleensä käy? Humalaisen tuurilla, ei mitään. Me muut, täysin sivulliset saadaan kärsiä. 
¨
Suuren kärsimyksen on joutunut kokemaan myös lukijani ystävä Hanna, kenen puolesta hän ajaa tätä asiaa. Julkaisen tässä Hannan viestin meille, ihmisille, jotka voivat vaikuttaa asiaan edes sen verran, että eduskunta edes katsoisi asiaa:

"vähä alle 2v sitte, toukokuussa oltiin mun siskon kans pyöräilemässä iha normi iltana. no tää ilta muuttu painajaiseks, oltiin jo melkeeen kotona ku takana ollu auto törmäs meihin ja heitti matleenan n.15m kauemmaks ja mä lensin siihen tien reunaan. no tajuha siinä hetkeks meni ja sit ei ollenkaa tajunnu et mitä tapahtu. kerkesin siinä aatella että joku sai sairaskohtauksen mutta sitte myöhemmin kuulin että se on rattijuoppo. 

Iskä tuli tosi nopeesti paikalle ja yritti elvyttää Matleenaa mut turhaan, Matu kuoli sairaalassa samana iltana. mä sain niskavamman josta kärsin varmaan lopunikää ja valtavan taakan harteille jonka toivon joskus häivenevän. Rattijuoppo sai tästä 2.7kk vankeutta jonka hovi alensi 2.2kk. tämä on niin epäoikeudenmukaista!!! eikä ite asialle maha mitään. mun vanhemmat laitto alulle kansalaisaloitteen RATTIJUOPPOUDEN RANGAISTUKSIA ON KOVENNETTAVA. 

yritetään edes tällä saada jotain muutosta rangaistuksiin, mutta se että päättäjät edes miettis hetken tätä edellyttää 50 000 allekirjoittajaa helmikuun loppuun mennessä ja vajaa 20 000 vasta on saatu kasaan. vielä 30 000 uupuu ja aattelin pyytää sulta apua jos sä vaan millään haluat auttaa tai pystyt. jos voisit täällä facessa jakaa ton linkin tai blogissa ja laittaisit että muutkin jakaisi niin nimiä saattais tulla lisää.. on niin epätoivosta ja voimia kuluttavaa ku itse pitää tehä niin paljon töitä että oikeus tulis esiin, mä nimittäin joudun taistelemaan vakuutusyhtiön kanssa mun hoidoistakin ku ne ei enää suostu maksaa niitä paikka mun niskassa hyppii nikama pois paikaltaan.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/501

 -Hanna


Olette varmasti kuulleet tästä tapauksesta, muistatte kun katsotte nämä uutislinkit:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288588818215.html

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082217399621_uu.shtml

                 Kuva lainattu IltaSanomien sivuilta.

Rattijuoppous on aina vakavaa. Rattijuoppo asettaa vaaraan AINA muitakin kuin itsensä. Miksi päästämme heidät niin helpolla?

Itse olen käynyt allekirjoittamassa aloitteen, käykää rakkaat lukijat tekin!

Vielä kerran: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/501.


                          Karina

4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjotus, hirvee aihe! Musta pitäis olla nii ehottomat tuomiot, että koskaan et oo niin jurreissa etteikö rangaistus/seuraus muistuisi mieleen. Ja autoissa pitäisi olla puhallustestilukot (vai mitkä ne on oikeelta nimeltä) vakiona.

  VastaaPoista
 2. Suomessa on mun mielestä lähes kaikissa rikoksissa rangaistukset liian alhaiset. Ehkä se kertoo Suomen arvomaailmasta jotakin, että suuremmat vankeusrangaistukset saa veropetoksesta... Surullista.. :,(

  VastaaPoista
 3. mikä vakuutusyhtiö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en valitettavasti tiedä tapauksesta enempää, jaoin tämän vain saadakseni Hannalle (jota en siis henk koht tunne) näkyvyyttä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)