keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

1-vuotiaan päivärytmi.

Meidän perheen yksivuotiaan rytmi on nyt kutakuinkin vakiintunut ja se näyttää tältä:

08.00-08.30 herätys +tissi
09.00 noustaan sängystä, aamutoimet
09.30 aamupuuro
10.00-12.00 leikkiä ja kotiaskareita, ulkoilua (kiikku on lemppari)
12.00 välipala + tissi
12.30-15.30/16.00 päiväunet ulkona vaunuissa
16.30 lämmin ruoka + tissi
17.30-19.30 leikkiä (yleensä iskän kanssa)
19.30 pesulle
20.00 iltapuuro + tissi
20.30-21.30 välillä nukkumaan omaan sänkyyn
05.00 herätys (yön ainut!) ja äidin kainaloon tissille <3
08.00 sama ralli alkaa uudestaan!

Täällä on siis nukutaan KOKO yö nykyään! Mä en voi uskoa, että Olivia nukkuu nykyään öisin jopa 8 tuntia putkeen. Aivan valtava muutos. Toivottavasti en hehkuta tätä liian aikaisin, sillä tätä uutta nukkumarytmiä on takana vasta 5 yötä. 

Eilisten rokotusten takia neitiä on kiukuttanut nyt vähän enemmän ja tänään päiväunille mentiinkin jo klo 11.30. Ruoka ei ennen unia maistunut, mutta tissi senkin edestä. Hyvä, että edes jotain!
Olivia sai siis vasta eilen 1v rokotukset, sillä varsinaisessa 1v neuvolassa hän oli kuumeessa eikä niitä sen vuoksi laitettu. Mpr:hän Oltsi sai jo marraskuun alussa ennen Thaimaan matkaa, joten sitä se ei saanut nyt vaan saa 1,5 vuotiaana uudestaan.


Kun vertaa arkea yksivuotiaan ja 7-kuisen kanssa niin suurimmat muutokset taitaa olla päiväunien rytmitys. Kahdet päikkärit ovat nyt historiaa. Ne yhdet ovatkin sitten 3-3,5h kestäviä, joten olen muutokseen tyytyväinen. Niillä Olivia jaksaa iltaunille saakka olla leikkisä ja aktiivinen.

Toinen suuri muutos on jo edellä mainuttu kokonainen yö. Yötissittely on onneksi jäänyt pois ja aamupalakin maistuu nyt huomattavasti paremmin. Kun aikaisemmin sai heitää puolet puuroista menemään, niin nykyään saa välillä jopa santsata, kun se uppookin niin hyvin!

Mun vauvasta on kasvamassa ihana tyttö <3

16 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän rytmistä! Olen juuri kirjoittelemassa meidän päivärytmistä nyt yksillä päikkäreillä ja aika paljon on samankaltaisuutta :)
  Toivottavasti yöt pysyy hyvänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä sattui! Aina mukava verrata ja saada vertaistukea :) Kiva kuulla, että on samankaltaisuutta, tietääpähän tehneensä edes jotain oikein, jos muillakin on niin :D

   Poista
 2. Pakko kysyä, että eikö O syö kuin yhden lämpimän ruuan? Tosin eipä teidän rytmiin taida mahtuakkaan kun neiti nukkuu noin hyvin ♥

  Nellakin jätti yömaidot kertaheitolla reilu viikko sitten! Mutta 8 h unipätkiä vielä treenataan! ;) Meidän isot tytöt! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä yhden, välilla kaks. Yleensä yhden. En vaan osaa ajoittaa enää toista lämmintä ruokaa tuohon aikatauluun :/ Tiedän, että se on tällä hetkellä se "heikkous" tässä muuten hyvässä rytmissä. Toisaalta välillä ennen päikkäriä annan "välipalan" kohdalla lämpimän ruoan ja unien jälkeen uudestaan, mut aina se ei ennen unia maistu, niin olen luovuttanut, syöpi sitten herättyään hyvin :)

   Hyvä Nella! Saa äitikin nukuttua :) Meidän isot tytöt voisi leikkiä ensi viikolla keskenään? :)

   Poista
  2. Ja Olivian kasvukin on koko ajan ollut niin hyvää, että syöttää sen lämpimän ruuan sitten kun alkaa rytmeihin sopimaan! Ja teillä maitokin täyttää vielä massua että ehkä isolle ruualle ei ole tarvettakaan. Piti vaan mielenkiinnosta kysyä! :)

   Soppii mainiosti! mennään vaikka perheentalolle, paitsi alkuviikosta voi kyllä meillekin tulla. Sen jälkeen on lattiaremppakaaos :D ollaan yhteyksissä!

   Poista
  3. Ollaan! :) voitaisntulle käymään teillä! Mutta palataan tässä asiassa in private ;)

   Kasvu on ollu tasaista ja plussakäyrällä, joten en ole itsekään huolissani. Tissiapina roikkuu vielä niin paljon tississä, että sekin täyttää mahan :)

   Poista
 3. Miksi et anna klo 12 lämmintä ruokaa, vaan välipalan? Välipala sitten päikkäreiden jälkeen ja toinen lämmin ruoka sitten juurikin 16.30 aikaan. Aika hassua, jokainen toki omalla tyylillään, mutta itse koen että lapsi olisi kuitenkin hyvä totuttaa ns "oikeaan" ruokarytmiin johon kuuluu 2 lämmintä ateriaa. Ihan vain senkin takia jos lapsi jossain vaiheessa lähtee päivähoitoon niin siellä lounas syödään väistämättäkin 11-11.30 maissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä välillä annankin, mutta ei tuota voi väksinkään syöttää, jos ei ruoka silloin maistu. Mutta oikeassa olet, jos meinaa päiväkotiin laittaa, niin hyvä ne rytmit ois jo ennen sitä opetella ja siellä syödään siihen aikaan, joten me koetetaan tsempata täällä sen suhteen :)

   Poista
  2. Tarjoa lounaaksi jotain kevyttä, esim. keittoruoka :) päivälliseksi sitten jotain "tuhdimpaa"

   Poista
  3. Niin täytyy tehdä, jotain kevyttä, jotta suostuu syömään ja oppii oikeaseen rytmiin :)

   Poista
 4. Jos syö monipuolista ja terveellistä ruokaa niin sama kait se onko ruoka kylmää vai lämmintä. Onnea hyvistä öistä, on se nukkuminen vaan niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta sekin! Ja loppujen lopuksi, ne viimeiset lusikat on melkein aina kylmiä. vaikka kuinka lämmintä se ruoka alussa olisi :D

   Poista
  2. No itse miellän kyllä välipalan välipalaksi eli hedelmä, jogurtti, leipä tmv. Itse en ainakaan tarjoa lapselle kylmää makaronilaatikkoa tai kalakeittoa välipalaksi :D

   Poista
 5. Meillä kans melko samannäköistä :) Tosin pojan on vaan ollut pakko tottua tytöllä jo hyväksi todettuun rytmiin, joten paljon ei vaihtoehtoja ole. Meillä ei herätä öisin, eikä olla aikoihin herättykään, mutta kahdet päiväunet poju vielä kiskoo. Pärjäisi kohtuullisesti yksilläkin, mutta kun sit ne olis niin aikaisin, että sisko ei vielä taivu unille, niin annan nukkua kahdet. Koska meillä noustaan klo 6 aamulla, niin ekat päikyt on jo klo 9 jälkeen ja toiset sit klo 13 aikoihin. Tunti tai puolitoista kerrallaan... Toisaalta harmittaa, kun näin meillä menee käytännössä koko aamupäivä nukkuessa tai syödessä. Ruokailut meillä on aina ollut klo 7 tai 8, 11, 14, 17 ja 20 eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Tyttö oppi jo vastasyntyneenä sairaalan tyylin, eli: ruokaa joka kolmas tunti. Se on niin säntillinen neiti, että kolmatta vuotta vedetään samalla aikataululla :D

  Ei se esikoisen kohdalla ole vielä niin tarkkaa kaiken aikataulutus ja on aikaa opetella ja taipua puolin ja toisin. Mut viimeistään sisaruksen ilmoitellessa tulostaan, hyvä ja säännöllinen rytmi tekee kyllä kaiken helpommaksi :) Ainiin, paitsi uuden vauvan ekat kuukaudet! :D Tuntui, että kokoajan sai syöttää tai nukuttaa jotakuta, kun noiden rytmit ei oikein käyneet yksiin vauvan eläessä vauvantahtisesti ja tytön noudattaessa tarkkaa kaavaa :D

  VastaaPoista
 6. Munkin on pitänyt hehkuttaa meidän hyvistä öistä, mutta en ole vielä uskaltanut. :D Nyt siis neljä yötä takana jolloin unta 21-08/09 heräämättä kertaakaan!! :) Vihdoin saanut itsekkin hieman nukuttua. Toivottavasti teilläkin pysyy hyvä rytmi. :) Meilläkin muuten nukutaan enään yhdet päikyt kestoltaan myös sen 3h..

  VastaaPoista
 7. Hyvältä kuulostaa ja aika samanlaiselta vaikuttaa, mitä meillä tyttöjen kanssa samassa iässä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)