torstai 29. toukokuuta 2014

Milloin taapero isojen sänkyyn?

Yhden lapsen äitinä sitä oppii koko ajan uutta. Mieleen alkaa tulemaan asioita,
joita aikaisemmin ei todellakaan tarvinnut miettiä ja nyt niistä pitäisikin tietää?

No, minä en tiedä, joten ajattelenpa ääneen. 

Milloin taapero siirretään tavalliseen sänkyyn?

Mä luulen, että olen etuajassa tämän pohdinnan kanssa, toivottavasti en nyt ainakaan myöhässä!
Omalla maalaisjärjellä ajateltuna, voisin kuvitella, että noin kahden vuoden ikäisenä? Tai sitten kun joskus toinen lapsi tulee taloon ja pinnasänky siirtyy pienemmälle?

Mikään kiire meillähän ei ole, sillä Olivia nukkuu pinnasängyssään hyvin hienosti 21-05 välisen ajan. Raskaanakaan en vielä ole, joten sänkyä ei kukaan ole vielä viemässä.

Remonttiakaan ei vielä pystytä talossa tekemään, joten sisustustakaan ei olla mietitty vielä ollenkaan. Ei huoneiden eikä Oliviankaan huoneen. Jos tämä nykyinen huone edes tulee olemaan Olivian. Todennäköisesti Olivia tulee parin vuoden päästä siirtymään meidän makkariin, vauva nr 2 Olivian nykyiseen makkariin ja me alakertaan. Mutta siihen on vielä pitkä aika.

Ellei satuta lotossa voittamaan.

Selailin kuitenkin sänkyjä ja tässä muutamia pomintoja ja mietteitä:

Kuva

Tämä olisi varmasti aika turvallinen vaihtoehto, jos siirtää hyvin pienenä jo omaan sänkyynsä.
Tavallaan tykkään tästä ja sit mulle tulee samalla mieleen kanahäkki.. eli en ehkä tykkääkään.

Kuva

Viktoria sänky on mun mielestä ihana. Perusklassinen, jatkettava, laidoilla ja päädyillä...mutta hintava (329e).

Kuva

Keiju-sänky on valloittavan ihana. Tässä näkee varmasti kauniita prinsessaunia <3
Päädyt, laidat ja tavaroiden säilytyslaatikko ovat suuri plussa! Miten ois kätevää säilyttää siellä tärkeitä juttuja :) Hintahan tässäkin on ihan hyvä, päälle 200 euroa. 

En yhtään tiedä minkä hintaista sänkyä ollaan valmiita ostamaan, sillä ei olla miehen kanssa keskusteltu vielä asiasta, mutta mieheni tuntien, haaveilen ihan turhaan tälläisistä kauniista ja uusista yksilöistä. 
Sänkyä ostaessamme löydämme itsemme ihan varmuudella tori.fi:n sivuilta.

Eikä siinäkään ole tietenkään mitään pahaa, olihan nykyinenkin pinnasänky aivan huippulöytö! Siitähän ei ollut kuvaa ja se oli osissa 10 vuotta varastossa ollut, mutta kannatti käydä katsomassa, saatiin viidelläkympillä juuri se unelmapinnis, joka haluttiin. Ja vielä täysin oikean värisenä.

IKEA:n lastensängyt eivät minuun oikein kolahtaneet. 

Jos näistä kuvista nyt jotain yhteistä haluaa löytää, niin taidan haluta Olivialle

*valkoisen
*laidallisen
*päädyllisen

kauniin sängyn. Tavaralaatikko on ehkä joo/ei.

Yritäpä nyt saada musta selvää! ;)

Milloin teidän napero on siirtynyt/siirtyy isojen sänkyyn?36 kommenttia:

 1. Ajankohtainen postaus meillekin!! ;)

  Me ajateltiin loppukesästä siirtää Nella junnusänkyyn! Tai sitten, kun saadaan sänky hankittua :D kyllähän tuo jo monta kuukautta on osannut laskeutua jalat edellä, niin sen puolesta ainakin vois turvallisin mielin jo pinniksestä luopua.. haikeeta! :D

  Yritetäänhä sopia ne uusintareffit heti ku teidän menopeli on kunnossa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on :)
   Olivia osaa kans laskeutua todella hyvin sängyiltä, sohvilta jne, joten sen puolesta ei ois täälläkään ongelmaa. Hmm, ai loppukesästä! Sehä on ihan pian <3 täytyy meidänkin miettiä asiaa, eihän tuo enää mikään vauva ole, iso tyttö jo!

   Isä postitti mulle eilen varaosan autoon, siitä on siis jäähdytysnesteen säiliö halennut. Toivottavasti ongelma korjaantuu sillä ja pääseen taas hurruuttelemaan mammatreffeille :)

   Poista
 2. Mila on nyt nukkunut reilun kuukauden ilman pinnasängyn toista laitaa. Varsinainen isojen lasten sänky ostetaan varmaankin siinä vaiheessa kun tuo 120cm pitkä pinnis jää pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hyvä vinkki!! Enpä ole edes ajatellutkaan, että laidan saa pois ja sillä voi alkaa harjoittelemaan. Ei tosin vielä, tuo apina pyörii niin paljon, että tipahtaa varmasti jo ekan tunnin aikana :D

   Poista
 3. Me yritettiin siirtää Kevin n. 1v.5kk iässä lasten laidalliseen jatkettavaan sänkyyn, mutta tuolla se edellee pinniksessä tuhisee :DD

  Oon keskusteluja aiheesta paljon seurannut ja useinmiten ihmiset on siirtäny aika varhain 1v-1½v ikäisenä.

  Meillä se ei vaan onnistunut, ehkä hurrasin liian varhain kun muutamat ekat päivät meni niiiin hyvin. Sitten alkoikin se, että päikkäreiltä karkailtiin (kerrankin palautin 20kertaa kunnes luovutin..), piti olla vieressä, kunnes poika nukahtaa. Sitten hän alkoikin havahtumaan siihin, kun yritti poistua vierestä.
  Seuraavaksi yöunet meni samaan vieressä nököttämiseen ja siinäkin meni ajallisesti aina 30-90min. että poika rauhoittui ja nukahti.
  Vika tikki oli se, kun heräsin yöllä joskus neljän aikaa pissalle ja säikähdin, että mies on ottanu ja lähteny :D Etsin ihan joka paikasta, kunnes tajusin, että eihän oo voinu lähteä, kun pyykkinarut oli edelleen ulko-oven edessä. Sitte aloin miettiä että hän olisi mennytkin nukkumaan pojan huoneen sohvalle, mutta miksi? Kurkistin varovaisesti, niin siellä ne pötkötti Kevinin sängyllä, molemmat hereillä!
  Leväytin vanhan sängyn (meillä pinniksenä toimii retkisänky) keskelle huonetta ja sinne poika nukahtikin heti. Mies kertoi heränneensä siihin, että Kevin oli ottanut meidän huoneesta lattialta tabletin ja oli hakannut sillä miestä, kun olis halunnu alkaa pelaamaan!! Mies oli yrittänyt pari tuntia saada pojan nukahtamaan, tuloksetta.

  Yritetään piakkoin ehkä uudelleen, koska Kevinillä alkaa elokuussa (jolloin täyttää myös 2v.) päiväkoti ja haluaisin, että oppii ennen sitä nukkumaan sängyssä..
  Ja ymmärryskin on viime kerrasta kehittynyt paljon, joten voisi olla toivoa, että ymmärtäisi edes jotenkin sen, että sinne pitää jäädä nukkumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nauran tässä ääneen sun jutuille! Kiitos päivän piristyksestä!!! Voin vaan kuvitella, kun oot herännyt paniikissa, että mies on hävinnyt! Onneks löysit molemmat miehesi <3

   Mä luulen kans, et 1-1.5v voi olla vähän liian aikaista, toisaalta sekin riippuu lapsesta. Olivia tuskin malttaisi olla karkailematta, joten ehkä odotan suosiolla siihen kahteen ikävuoteen, niin kuin olin jo aikaisemmin ajatellut. Se nähdään sitten..

   Olivialla alkaisi päiväkotiura syyskuussa,. jos tulen löytämään kokopäiväisen työpaikan siihen mennessä ja hyvä olisi opettaa se nukkumaan sängyssä ennen sitä.. ensin pitäisi varmaan aloittaa siitä, että opettelisi nukkumaan ylipäätänsä päikkärit sisällä, sillä tähän asti tuo on tuhissu vaunuissa ulkona, nytkin, kaksi tuntia unta jo takana. Apua.. pitää keksiä miten saan sen nukkumaan sisällä. ja sängyssään. Nukuttamatta rinnalle. Siinäpä onkin sit ohjelmaa kesälle :D

   Poista
  2. päiväkodissakin toimitaan lapsen ehdoilla. Siia on pienille pinnasänkyjä ja ulkona saa nukkua omissa rattaissaan.

   Poista
  3. Mukava kuulla, mulla on jostain syystä niin hirveät kuvitelmat päiväkodeista, että ihan ahdistaa. Pitäisi varmaan ottaa selvää vähän paremmin eikä panikoida turhaan! :)

   Poista
  4. Anonyymille semmoista, että ei tuolla minne meidän poika menee, ei ole minkäänsortin pinnasänkyä, ei edes niitä pinottavia retkisänkyjä, että silleen...

   Poista
 4. Samoja miettetä täälläki ollut! Meijän neiti nukkuu edelleen meijän sängyssä joten taitaa olla et pinnis jää suoraan vauvalle :D ongelmana vaan saada neiti nukkuu itekseen. Pakko varmaan alottaa nyt pikapuoliin ku ei kohta sänkyyn mahdu mun möhömahan takia muut :D. Viimestään syksyllä se on nukuttava jo omassa sängyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin aikamoinen sillisalaattii sit siellä, kun on äiti, isi, neiti ja masu kaikki yhdessä :D
   Mä en voisi kuvitellakaan enää, että Olivia nukkuisi meidän kanssa samassa sängyssä - on nimittäin niin kova pyörimään ja potkimaan, ettei meidän nukkumisesta tulisi yhtään mitään!

   Viime yö oli unelma, O nukahti klo 21 pinnikseen (okei tissille, ja siirsin siitä pinnikseen) ja heräs ekan kerran klo 05.30!! yhtäjaksoista unta klo 21-05.30 uskomatonta. Tissin kautta unet jatkui vielä 8.30 saakka - olen kuin uudestaan syntynyt!

   Poista
 5. Meiän Kirppu on nyt 1v5kk ja ens yö on eka yö "isojen" tyttöjen sängyssä.. jänskittää miten kaikki sujuu, kaks muuta oli hiukan haastavia tapauksia (toinen raahas patjansa eteisaulaan 2kk ajan ja nukkui vaan siinä.. Toinen taas ei pysyny sängyssään vaan karkas ja raivos niin kauan et lopulta uupu niin et nukahti pystyyn..).. :D

  VastaaPoista
 6. Meillä siirryttiin kuukausi vaille 2v. Miksi turhaan siirtää vielä 1vuotiasta, jos ei ole tarvetta esim sisaruksella saada sänkyä !?
  Ja mitä tuohon päivähoitoon tulee niin meillä nukuttu aina ulkona päikkärit ja varahoidossa meidän neiti on kyllä osannut nukkua myös sisällä ( kotona ei kylläkään, murr). Joten vaikka kotona nukkuisi pinniksessä ja päikkärit ulkona, niin kyllä ne siellä hoidossa nukkuu siellä missä pitääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näin olenkin ajatellut, että varmaankin kahden vuoden paikkeilla on sopiva aika, kun ei tosiaan ole pienempiä vauvoja täällä sänkyä viemässä :)

   Kaipa se pitää vähän kotona sängyssä nukkumista harjoittaa ja sitten vaan luottaa, että hoidossa päikkärit menee niin kui pitää :)

   Poista
 7. Meillä siirrettiin jo 7 kk ikäisenä pois pinnasängystä kun oppi kiipeämään pois, mutta alas hyppäsi tietenkin pää edellä. Siitä asti on nukkunut matalassa sängyssä ja on mennyt tosi hyvin nämä 4 kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, miten se on edes fysiologisesti mahdollista? Oliko teillä pohja liian korkealla vai minkälainen sänky kyseessä? Kuulostaa oudolta, että noin pieni on päässyt sieltä kiipeämään! Mutta uskon tottakai ja hyvä, että ratkaisu löytyi on hyvin on mennyt! :)

   Poista
  2. Mun siskon poika oli 8kk kun hän kiipesi pinnasängystä itse pois (eikä tullut pää edellä alas vaan oikeasti osasi tulla satuttamatta itseään!!) ja juoksenteli kovaa vauhtia silloin. :D Oli todella vilkas tapaus pienenä, joten luonnekkin vaikuttaa! Oma poika täytti juuri 1v ja ottaa vasta ensimmäisiä askeleitaan :) Lapset on niin erilaisia!

   Poista
  3. Hurjia lapsia siellä! :D
   Kaipa se on sitten mahdollista, ei voi kun uskoa!!
   Lapset tosiaan on erilaisia, oliviakin otti ensiaskeleensa "vasta" 1v 1kk ikäisenä ja nyt kuukauden harjoittaneena vauhti vaan kiihtyy! Ja mustelmat lisii..

   Poista
 8. Meillä on Milja siirtynyt noin kuukausi takaperin isojen sänkyyn. Eli oli sen n.1v 3kk
  Alkuun irrotettiin vaan pinnasängystä laita, mutta aika pian ostettiin Ikean valkoinen gulliver (?) sänky. Se miellytti eniten äidin silmää ja jokasuunnassa olevien laitojen (plus erillisen irrotettavan lisälaidan) ansiosta tuntu turvalliseltakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teidän kuulumisia onkin ollut ikävä <3
   Miten on mennyt isossa sängyssä? Tuleeko Milja sieltä yöllä/aamulla itse pois? Nukahtaako sänkyyn itsekseen?

   Poista
  2. Aijaa :) välillä kyllä kaipaa kirjottamistakin.. :)<3

   No siis... Iltaisin nukkumaan meno on aika kamalaa :D sänkyyn saa viedä takaisin 1-50 kertaa.. Eli ei sinne ihan noinvain jäädä nukkumaan :D hermoja kiristellen, mutta toivon että neiti jossain vaiheessa tajuaa että sinne on jäätävä. Mutta ollaan tehty niin että vaan palautetaan sänkyyn. Ei höpötetä enään tai muuta..

   Muutamasti oon yöllä siihen heränny että neiti on herännyt ja seisoskelee meidän sängyn vierestä, josta palautan takas omaan sänkyyn, joskus kerta riittää tähänkin..

   Aamulla Milja tulee ensimmäisenä herättämään mut kun tulee sängystään pois, mutta katon kuitenkin illalla ettei pääse satuttamaan itseään mihinkään jos lähteekin keittiöön tai olkkariin herättämättä mua :D

   Olisin muuten varmaan odottanu noin 2 vuotiaaksi sen isoon sänkyyn siirtämisen kanssa, mutta meille tulee loppukesästä pinnasängylle uutta käyttöä niin oli vähän pakko :p

   Poista
  3. Mä jo katoin sun profiilikuvaa, että onko siinä uusi masu!! Hurjan paljon onnea! ❤️ Ihana kuulla, että teille on toinen tulossa!

   Poista
  4. Pakko kommentoida tähän, että me rakennettiin K:n huoneen oven eteen este isoista, tyhjistä limupulloista joka ilta. Eli jos neiti olisi lähtenyt yöllä viilettään, niin oltais kuultu kaatuvien pullojen ryminä :D Ei uskaltanut luottaa, etteikö se tulis pois jos yhtäkkiä sais jonkun älynväläyksen!

   Poista
  5. Juu onhan se uusi masu :) kiitos <3

   Ja tuohon pulloihin ^ mä herään jo yleensä siihen kun milja tulee sängystä alas tai avaa huoneensa oven :D

   Poista
 9. Aika nuorena monet tuntuu jo siirtävän, mutta itse oon ajatellut, että voisi n. 2-vuotiaana, kun ei pinnasängylle ole tosiaan toista käyttäjää vielä tulossa.
  MUTTA meillä tyttö on nyt muutaman kerran nostanut toisen jalkansa pinnasängyn laidan päälle, kun ei olisi halunnut mennä nukkumaan, joten siksi ehkä olisi turvallisinta ihan pian siirtää. Ettei sitten joku kerta opi sieltä kiipeämään pois (lue: tipahtaa pää edellä alas). :/ On meinaan kyllä melkoinen kiipeilijä tällä hetkellä muutenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, taitavia nuo lapsukaiset. Olivia ei onneksi ainakaan vielä ole yrittänyt kiivetä pois, vaan tyytyy kohtaloonsa ja pysyy pinniksessä :D
   Kaksi vuotta on mullakin ollu mitelessä :) halusin vaan pohtia asiaa "ääneen" :)

   Poista
  2. Joo, meilläkin nyt vasta viimeisen parin viikon aikana tullut kiukuttelua nukkumaan jäämisestä (tyttö siis kohta sen 1v8kk). :D Siksi lastensänkyyn siirtäminen ei oikein huvittaisi, kun välillä sinne saisi varmaan viedä sen sata kertaa takaisin. Mutta ei kai se auta, jos nyt alkaa siltä näyttää, että sieltä tosissaan aikoo kiivetä pois.

   Poista
 10. Meillä on siirrytty "isojen poikien" sänkyyn siinä vaiheessa, kun on ollut vaarana pinnasängyn laitojen yli kiipeäminen eli on tainnut mennä sinne reippaasti päälle kahden vuoden. Silloin on aika varmaa, että unissaankin tulevat oikein päin sängystä pois. Sänkyä valitessa kannattaa miettiä myös kuinka paljon jaksaa panostaa päiväpeiton asetteluun; tuossa ekassa saa olla aika intohimoinen petaaja, jos jaksaa aina peiton patjan alle asetella. Toisaalta sellainen vetskari-päiväpeittojuttu toimis siinä varmaan aika hyvin.

  Meidän pojilla oon huomannu, et tosi tärkeetä isojen sänkyyn siirrettäessä on lapsen oma halu siirtyä. Pari kuukautta aiemmin kun aloittaa puheen tasolla valmistelun ja ottaa lapsen mukaan sängyn valintaan (jos ei jo ole isommilta sisaruksilta valmiina), homma sujuu aika mukavasti.

  Hyvää kesää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Mukavaa kesää myös teidän poppoolle, täytyy tulla kesällä kylään, jos olet "mun Mari A" :D

   Tuo päiväpeittohuomio oli hyvä! Eihän tuollaista osaa edes ajatella, jos ei kokemusta ennestään löydy. Hyödyllinen vinkki, kiitos!
   Kahden vuoden ikää olen itsekin miettinyt, silloin voi tosiaan ottaa lapsen sängyn valintaan mukaan ja ehkäpä hän osaakin jo ilmaista myös omaa halua siirtyä sellaiseen:)

   Poista
  2. Joo, olen sun Mari :D tervetuloa!

   Poista
  3. Kiitos! Kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 11. Meillä tyttö oli 1 v 9 kk, kun kertarysäyksellä siirrettiin pinnasänky pois ja tuotiin tilalle lasten jatkettava sänky (valkoinen, klassinen, kaunis - jostain pienehkön huonekaluliikkeen nettikaupasta tarjouksesta vain 99€!). Kaikki meni tuosta noin vaan mainiosti, tyttö ei edes tajunnut ekaan kuukauteen, että pääsisi helposti sängystä poiskin, vaan jäi aina kiltisti nukkumaan ja herättyään huuteli äitiä ja isiä hakemaan :D

  Korkeat reunat oli ihan must, kun on neiti tullut unissapuhuviin ja -käveleviin vanhempiinsa (me tosiaan 32- ja 34-vuotiaina vieläkin molemmat puhutaan ja kävellään unissaan), ja monesti tyttö nukkuukin selkä sängynlaitaa vasten niin, että jos tukea ei olisi, niin olisi kopsahtanut lattialle monta kertaa yössä.

  Pikkuveli nukkuu pinniksessä ja tulee nukkumaan siinä pitkään. Ensinnäkin tuo härvä ei pysyisi sängyssä sekuntiakaan, jos olisi saumat päästä pakoon. Toiseksi, sitten kun poika on isompi, niin tarkoitus on ottaa reuna pois - ja tuossa Ikean mallissa mikä meillä on, on mukana myös korkeampi reunuslauta, joka estänee putoilun. Pituutta tuolla sängyllä riittänee n. 3-vuotiaalle asti, joten ei kiirettä. Ja kun pinnikseen ei näillä näkymin ole tulossa uutta asukasta enää, niin mikäs siinä on pojalla pötkötellessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen karkailija taitaa siellä asustaa :D

   Mutta järkeviä ratkaisuja kyllä teilläkin!
   Lähemmäs 2 vuoden ikää varmasti meilläkin tulee Olivia pinniksessä pysymään, jos sänky pysyy turvallisena siihen asti.

   Poista
 12. Mulla on juurikin samasta aiheesta postaus luonnoksissa tulossa! Nimittäin viikko sitten meille kotiutui isojen poikien sänky juurikin tori.fistä ja pian poika saa kokeilla ensimmäistä yötään siinä :) vauvalle tarvitaan pinnis syksyksi ja ajatuksena olisi viedä pinnasänky kesäksi varastoon, pois Jaskan silmistä, ettei vaa tule hälle sellainen olo, että vauva varastaa ressukan sängyn.. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)