keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Vauva-arkikin voi olla unelma-arkea: osa 2.

"Toukokuun Kaksplus lehdessä oli Vauvan kanssa kotiin artikkeli Vauva-arkikin voi olla unelma-arkea.
Sain tästä idean kertoa, miten kirjoituksessa esiintyvät kuusi kohtaa ovat toteutuneet meillä. Tästä saankin pienen 6-osaisen juttusarjan!"


Osa 2.

Unelma:

Rotinat, kai nyt kaikki ovat niistä kuulleet? Eli syötävistä tuliaisista, joita vieraat tuovat vauvataloon. Lämpimiä ruokia, leipää, pullaa imettävälle äidille, kyllä kiitos!

Meidän todellisuus:

No ei pahemmin näkyny rotinoita meillä! Ainoat rotinaterveiset saatiin naapureilta, joiden kanssa ei edes pahemmin olla tekemisissä! Äärimmäisen iloinen olin kyllä heidän mukavasta eleestä :) harmi vaan, kun en tarkalleen muista, minkä näköinen se naapurirouva on, joten kaupassa aina hävettää, jos en moikkaakaan häntä vahingossa. Siksi olenkin ottanut tavaksi tervehtiä kaupassa kaikkia, jotka vähänkin pitävät katsekontkatia mun kanssa pidempään.

Oon varmaan se kylähullu, joka juttelee kaikille.

Osasyy, miksei meillä rotinavieraita näkynyt voi olla siinä, että toivottiin saavamme olla ensimmäiset pari viikkoa kotona rauhassa ilman vieraita. Anoppi kävi silloin meidän kiellosta huolimatta vierailulla, lämpimien pullien sijasta, hän toi kuitenkin vaippapaketin. Käytännöllinen tuliainen pienen vauvan perheeseen, vaippoja kun meni alkuviikkoina se 10-12 kpl vuorokaudessa.

Itsekään en ole koskaan rotinoita vienyt, mutta toisaalta, enpä ole vieraillutkaan kenenkään luona vauvan ensiviikkojen aikana. 

Mun mielestä rotinat on kiva perinne ja sitä pitäisi muistaa toteuttaa itsekin, kun sellainen vierailu tulee eteen. Tuoreet vanhemmat ovat varmasti väsyneitä, ja niin vauvansa pauloissa, ettei kahvileipiä tule itse väsättyä.

Tästäpä annankin pienen vinkin Sinulle, joka olet viimeisillä viikoilla raskaana ja voimia sekä aikaa löytyy: Leivo pari satsia pullia/leivonnaisia nyt ja laita ne 4-6 kpl pussukoissa pakkaseen. Kun vieraita saapuu, saat aina (mikroaalto)uunituoreita makupaloja kahvipöytään! :) Näin minä tein!

Miten teille kävi, tuliko rotinoita vieraiden mukana? Entäs, mitä olet itse vienyt käydessäsi katsomassa vauvaa ja perhettä?


Karina


7 kommenttia:

 1. Siis mitä.. miks mä en oo moisesta ees kuullut? :D Meille taidettiin tuoda joitain pikku vauvanvaatteita, mutta että pullaa? Nam! :P

  VastaaPoista
 2. Leivoin pakkaseen vieraita varten piirakoita ja pikkuleipiä. Melkein kaikki vieraat toivat rotinoita mukanaan, joten söin piirakat ja pikkuleivät itse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat vieraat!
   Mä söin kans varmaan 70% noista pullista :D

   Poista
 3. Meillä anoppi hoiti rotinat ja täytti pakkasemme korvapuusteilla kun esikoinen synty! nyt tarttis vissiin ite tehhä :D ku jaksas ja vihtis.

  VastaaPoista
 4. Rotinoita ei ole tullut yhtään kertaa, saas nähdä, tuleeko tällä kertaa. Itse olen ajatellut tuota pakastamista ja siihen varmaan päädynkin, sillä on mukava että kahvin kanssa on tarjolla edes jotain. Anoppi on tosin sellainen touhuntäti että en ihmettelisi, vaikka pyöräyttäisi minkälaista nisua kahvipöytää varten :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)