torstai 5. kesäkuuta 2014

Vauva-arkikin voi olla unelma-arkea: osa 3.

"Toukokuun Kaksplus lehdessä oli Vauvan kanssa kotiin artikkeli Vauva-arkikin voi olla unelma-arkea.
Sain tästä idean kertoa, miten kirjoituksessa esiintyvät kuusi kohtaa ovat toteutuneet meillä. Tästä saankin pienen 6-osaisen juttusarjan!"

Osa 3.

Unelma:

Kävelet pitkiä vaunulenkkejä ihanissa maisemissa vauvan kanssa, pysähdyt lempikahvilaasi ostamaan latten vaniljasiirapilla ja istahdat puistonpenkille lukemaan dekkaria. Äitiyslomaa parhaimmillaan!

Meidän todellisuus:

30.4.2013: Sateesta huolimatta nostin perseeni sohvalta ja kävin reippaalla vaunulenkillä. Nopeamminkin olisi päässyt, mutta tämä vauhti oli sopiva siihen, että jaksoi samalla puhua välillä puhelimessa :) 

Kyllähän sitä tuli pitkillä vaunulenkeillä käytyä - silloin kun ei ollut niitä kohtutulehduksia sun muita vaivana. Lempikahvilaani en voinut pysähtyä, sillä ei minulla täällä sellaista ole. Latteakaan ei saa varmaan mistään. Viimeisen vuoden ja kahden kuukauden aikana olen lukenut yhden ainoan kirjan, Eve Hietamiehen Yösyötön, ihan hauska kirja, suosittelen!

Mun vaunulenkit oli puhdasta hikeä ja läskien sulattelua, ei siinä mitään kahveja ja puistonpenkkejä todellakaan tarvittu.  Kaksplussan "Todellisuus" oli kuvailtu näin: Olet vasta päässyt ulos ovesta ja kotikatusi päöähän, kun vauva inahtaa vaativasti ensimmäisen kerran. Metsäpolulla käärö rääkyy pää punaisena. Etsit hätäisesti kiveä tai kantoa, jolle istahtaa imettämään.

No en kyllä allekirjoita tuota Kaksplussan todellisuutta sitten ollenkaan! Vaunulenkille lähdettiin silloin, kun oli päikkäriaika, lapsi syötetty ja kuiva vaippa vaihdettu. En muista, että Olivia olisi kertaakaan herännyt itkemään kesken lenkin! Ja jos on herännyt, niin on ollut nätisti, katsellut taivasta ja kuunellut äitinsä höpinöitä :)

Ei pidä unohtaa myös kantovälineitä, jos lapsi ei nuku vaunuissa, hän voi nukkua todella hyvin kantoliinassa, muista vain huomioda oma ja vauvan vaatetus! Ei liikaa eikä liian vähän ;)

Kirjojen lukemista mulla on oikeastaan vähän ikäväkin. Olen ollut lukutoukka nuorempana ja edelleen tykkään ostaa kirjoja jemmaan, jotta voin lukea sitten joskus, "kun on aikaa". Oishan sitä aikaa nytkin, mutta se menee blogea lukiessa ja omaa kirjoittaessa.

Lopuksi täytyy todeta, että unelma-arkea on tämän kohdan osalta kyllä ollut! :)

Karina

3 kommenttia:

 1. Löysin blogisi facebookin äiti bloggaajat-ryhmästä. En ole ennen törmännyt tähän blogiin, mutta onneksi nyt törmäsin. Sinulla on todella kiva blogi :) Ja todella hieno ulkoasu ja ihania kuvia :) Jään seurailemaan. Juuri kun kaipailinkin uutta luettavaa :)
  Meitä voit käydä kurkkaamassa:

  http://thebabystepp.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihanista sanoistasi! Mukavaa, kun liityit lukijaksi, tulen varmasti vastavierailulle! :)

   Poista
 2. Tuo Yösyöttö löytyy mun omasta hyllystä, tykkäsin todella paljon ja useampaan kertaan olen kyseisen kirjan ahnehtinut. Se kuvaa niin osuvasti yllättäviäkin arjen haasteita ja toisaalta nuo leikkipuiston äitityypit on jotenkin ihanan osuvia kaikessa ironisuudessaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)