perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kuukautiset, missä olette?

Ei kukaan ois sattunut näkemään mun kadonneita menkkoja?

Kävivät viimeksi kylässä 6.6.2012. Siis kaksi vuotta sitten, kun plussasin.
Näinhän se menee -  silloin kun ne on, ne lähettää syvimpään helvettiin ja kun niitä ei ole, alkaa kaipaamaan?

No en minä niitä oikeasti kaipaa, mutta oishan se varmaan näin naiseuden kannalta  ihan hyvä juttu, jos elimistö toimisi niin kuin pitää. Tiedossa oli, ettei raskauden aikana tule kuukautisia eikä imetyksen alkuvaiheessa. Äitini sanoi minulle jo raskaana ollessani, että meidän suvun naisilla ei sitten ole menkkoja niin pitkään, kunnes imettää ja on ihan turha pelätä, että tulisi raskaaksi sinä aikana. Täysimetin Oliviaa 6kk, periaatteesa melkein 7 kk, sillä ne kiinteiden annokset olivat silloin vielä tosi pieniä, mitkä alas menivät. 1 vuoden iässä jätin yöimetyksen pois, ja viimeiset 3,5 kk olen ajanut imetystä pikkuhiljaa alas, nyt on menossa toinen viikko, että imetän vain kerran päivässä.

Tähän asti äitini on ollut oikeassa. Ei kuukautisia - ei raskauksia, vaikkei mitään ehkäisyä ole ollut käytössä Olivian syntymän jälkeen. Ei toista vauvaa pienellä ikäerolla :(

Noin kuukausi sitten kävin jopa akupunktiohoidossa käynnistääkseni hormoonitoiminnan oikeaan suuntaan, mutta ei siitäkään jäänyt käteen kun neljänkympin lasku. Jos lisää lapsia haluan, on imetys vain yksinkertaisesti lopetettava - kokonaan. Tavoitteena olisi jatkaa vielä tämä viikko yhdellä imetyksellä ja ensi viikon maanantaista siirtyä joka toinen päivä imetykseen, sitä noin viikko-kaks ja sitten joka kolmas päivä systeemin, jonka jälkeen ehkä loppuu kokonaan. Jos ei elokuun loppuun menessä ala menkkoja näkymään, taitaa olla parasta varata aika jo lääkärille?

Kokemuksia samankaltaisesta tilanteesta?

Karina

32 kommenttia:

 1. Mulla on aimmin käynnistetty menkkoja keltarauhashormonilla! Sitä kai ne lääkäritkin sitte määrää! Olikohan terolut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fäk.. Mä oon vannonu mun munasarjakystaleikkauksen jälkeen etten syö enää koskaan hormooneja. Epäilen siis niitten osuutta asiaan!!

   Poista
 2. Mä vaihtaisin mielelläni sun kanssa tällä hetkellä osia!!
  Olen vuotanut jo KOLME viikkoa, eikä loppua näy.. ja kohta alkaa siis jo uudet menkat!!!:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my, kolme viikkoa!!?? Auts. En vaihtais sittenkään!

   Poista
 3. Pärast esimest sünnitust hakkasid 1 kuu hiljem mul päevad. (Kuigi ainult imetasin). Seekord on möödas juba üle kaheksa kuu ja viimased kaks kuud sööb laps kõike. (Püreed, rpa, imetan ka veel öösiti).
  Võibolla on sul kilpnäärme hormoonid paigast ära, kui THS number on üle 2, siis on praktiliselt võimatu rasedaks jääda. Aga selleks peab vereproovi tegema, et teada saada.

  Eks näks, tulemata need ei jää.

  VastaaPoista
 4. Tulispa ne menkat sieltä pian! En malttaisi odotella vauvauutisia <3

  VastaaPoista
 5. Hei!löysin juuri blogisi. Mistä päin olet? Ikä?

  VastaaPoista
 6. Hei! Kiva kun löysit, tervetuloa seuraamaan! :)
  Asun Joensuun lähiseudulla ja olen 27-vuotias. Samat kysymykset sulle!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti ne sieltä sitten imetyksen loputtua alkaisivat ja saisitte alkaa toisen nyytin odotukseen. <3

  VastaaPoista
 8. Pikakommenttina, että entäs jos et aja alas vaan lopetat kertalinttuulla? Ihan vaan siks ajattelin, että kun lapset kuitenkin tottuu suht nopeasti uusiin asioihin, niin eikö jonkun päivän tauon jälkeen imetys vaan palauta mieleen sen mistä jää paitsi?

  Toisaalta, mistäs näistä aina tietää. Meillä esikoinen ei olisi halunnut vielä isonakaan luopua lämpimästä maidosta ja kysyi aina, että voisiko tämän lämmittää. Joskus hellyin ja lämmitin, mutta poikkeuksetta yhden lämmitetyn mukillisen jälkeen rankutus oli paljon pahempaa. Sitten kun siirryttiin kokonaan jääkaappikylmään maitoon, niin parin viikon päästä mummi tarjosi lapselle vahingossa lämmitettyä maitoa ja tyttö oli ihan ihmeissään, että mitäs tämä on! :D Sama efekti oli kun lopetin pojan osittais-imetyksen silloin sen taistelun jälkeen. Kun parin päivän päästä kuitenkin tarjosin kokeeksi rintaa, niin tämä ihan selvästi mietti, että "mitä tuolle muka pitäis tehdä" :D Tosin hänhän oli silloin 2kk :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä pysty vielä! Se on mun vauva 😂😍😍😍

   Poista
  2. Mut hei, sit tulis toinen vauva! <3 ;)

   Poista
  3. Ite lopetin imetyksen kertarysäyksellä, koska luulen et se ois vaan hämmentänyt neitiä jos yhtenä päivänä saa ja toisena ei. Meillä asui tissitakiainen ja ajattelin että Vaikeeta tulee olemaan, mutta se meni niin helposti ja yhtäkkiä ei tissiä enään hamuttu ja nyt ollaan oltu jo 3 viikkoa ilman. Haikeetajan se oli, itku tuli kun päätin että nyt lopetan :( mutta kaikkeen tottuu, jopa äiti ;) Ikää neidillä oli reilu vuos.. Tsemppiä :)

   Poista
 9. Mulla oli menkat hukassa yli vuoden Matildan syntymän jälkeen, vaikka en edes imettänyt. Ennen menkkojen puuttuminen ei harmittanut, mutta kun toinen vauva tuli ajankohtaiseksi ja plussaa ei kuulunut niin varasin ajan gynelle. Sieltä sain hormonilääkkeet joilla saatiin kierto taas toimimaan ja tulihan se plussakin sieltä sitten tosi nopeesti :) Kannattaa siis käydä gynekologilla jos ei ala menkkoja kuulumaan! :) Vauvauutisia odotellaan täälläkin!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi! :)
   Toivotan teillekin plussauutisia pian!

   Poista
  2. Siis mä odottelen teille niitä plussauutisia! :DD Meillä kun on alkamassa seuraavaks rv39, et meille ei hetkeen sellasia uutisia ;)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Olet yllä olevan kysymyksen anonyymi? Vai kuvailtko minua :D

   Poista
  2. Siis kerroin omani kun kysyit

   Poista
  3. Ollaan siis samanikäisiä ja asutaan samassa paikassa:) en tosin ole syntyperäinen liperiläinen.

   Poista
 11. Oih ja voih. Kuukautisia on kaivattu täälläkin, tosin ei ehkä ihan yhtä kovasti vielä kun siellä. Kunpa ne nyt meille molemmille ilmaantuisi! Mä lopetin yöimetyksen viikko sitten, ja toivon että tämä riittäisi. Jos ei niin sama tie on mulla edessä kun sulla. Suosittelen muuten kokeilemaan vyöhyketerapiaa, siitä oon kuullu olevan monelle apua raskautumisessa! Tosin, nyt kun periaatteessa ongelmaa ei itse raskautumisessa ole, vaan siinä että kuukautiset ovat imetyksen takia poissa, en tiedä toimiiko. Mutta kannattaa kokeilla jos yhtään kiinnostaa! :) Me käytiin U:n kanssa univaivojen kanssa ja autto ihan mielettömän paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä meninkin sellaiseen, mut se päättikin tehdä mulle akupunktiohoidon! Ja ei auttanut :/ hyvä et teillä oli apua vyöhyketerapiasta!!

   Poista
 12. Itse lopetin kerta heitolla, tai Myy lopetti. Onneksi lopetus tuli lapsen puolelta! Sniif.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vaan pysty vielä(kään). Ja Olivia nyt tuskin itse lopettaa! :D

   Poista
 13. Äh, toivottavasti ne sieltä pian alkais!

  VastaaPoista
 14. Täällä kohtalontoveri! Myös kahden vaiheilla, lopettaakko imetys nyt ja toivoa noiden sitten alkavan, mutta tissitakiainen ei tahdo, eikä äitikään ois ihan vielä valmis...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on paha paikka! Varsinkin äidille. Tiedän, mitä tunteita käyt läpi:) ehkä vielä vähän aikaa jatketaan? ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)