keskiviikko 13. elokuuta 2014

Taaperon imetys.

Mitä meidän imetykselle kuuluu?

Hyvää, jos Olivialta kysytään. Tissiä on edelleen tarjolla ja sitä käydään nykyään parikin kertaa päivässä vaatimassa ISOLLA VEELLÄ. Todella vaatimassa ja auta armias, jos ei sitä anneta. Nelli ainakin sai nähdä sen tissi-itkun, kun oltiin porukalla Mukulakadulla käymässä :)

Mun oli alunperin tarkoitus imettää Oliviaa noin vuoden ikäiseksi, jonka jälkeen alkaisi normimaidon juonti. Ja kyllähän normi maito onkin tullut kuvioihin, mutta ei se ole kuitenkaan tarkoittanut sitä, että rintamaito olisi jäänyt pois.

Olen pitänyt imettämisestä joskus tarkoituksella, joskus vahingossa jopa viidenkin päivän tauokoja, mutta aina se tissiapina vaan löytää itsesnsä tississä kiinni. En oikeastaan edes ymmärrä enää, miten sieltä tulee maitoa, kun viidenkään taukopäivän jälkeen ei rinnat ole mitenkään erityisen täynnä. Normit, löysät nahkapussit.

Positiivista noissa pitkissä tauoissa on se, että kahden vuoden tauon jälkeen, mulla alkoi vihdoin menkat muutama viikko sitten! Olin niin innoissani tästä, että soittelin varmaan kaikki kaverit ja sukulaiset läpi - nyt ne alkoi! Olen palautumassa taas "tavalliseksi" naiseksi enkä ole enää pelkkää hormoonia ja tissimaitoa.

Menkkojen alkaminen on näkynyt myös rintamaidon tuotannossa, se on nimittäin selvästikin vähentynyt. Vaikka Olivia edelleen sitä tissiä vaatii, niin ei se sitä kovin kauan imuttele, eikä todellakaan ole tyytyväinen siihen maitomäärään, minkä sieltä ulos saa. Pullosta se suurin osa maidosta kuitenkin tulee.

Kun vielä muutama kuukausi sitten imetyksen lopettaminen tuntui haikealta, niin enää se ei tunnu niin pahalta. Vähän ikävä tulee tottakai pientä tissiapinaa, mut let´s face the facts - ei se mikään pieni tissiapina ole enää. 12 kiloinen yli 80senttinen tomera tyttönen se on <3

Lopettamisesta on tosin vielä turha puhua, sillä nyt kun menkat ovat ainakin kerran jo olleet, uskon niitten tulevan myös parin viikon päästä uudestaan ja nyt minulla ei ole mitään "estettä" olla imettämättä niin kauan kuin Oliviaa sitä haluaa. Minua itseäni ei taaperon imetys häiritse, eikä miestänikään, joten miksi ei. Tissiä saa siis lutkuttaa niin kauan kuin se meistä kaikista tuntuu hyvältä <3


   Mikä teidän imetyssuunnitelma on? Siis tem jotka vielä imetätte :)

                                               Karina

15 kommenttia:

 1. Saatan myös alkaa taaperoimettäjäksi :) Pitää nyt katsella, miten pitkään tyttö imeminen kiinnostaa. Jos ei ole valmis lopettamaan yksivuotiaana, voimme jatkaa. Kirjoittelinkin tästä jokin aika sitten: http://vauvanukkeleikki.blogspot.fi/2014/08/imetyssuunitelma.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä Marjo! Täytyykin tutustua sun blogiin! :)
   Mä kannustan imettämään niin kauan kuin pystyy!

   Poista
 2. Mä imetin esikoista kunnes loppui maito uuden raskauden takia 1v 8kk ikäiseksi. Toista taas kunnes loppui maito uuden raskauden takia 1v 6kk ikäiseksi. Tämä kolmas on nyt jäämässä viimeiseksi, jotemnjos imetys lähtee hyvin käyntiin ja luontevalta tuntuu, jatkan niin kauan kuin molemmista hyvältä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sulla on onnistunut imetys noin hyvin!
   Toivotaan hyvää myös kolmannelle:)

   Poista
 3. Heheh :D Olivia oli kyllä niin ihana!

  Oot tehnyt ihan mielettömän työn, kun olet onnistunut jatkamaan imetystä noin pitkään! Hyvä sie! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana, oli kiva nähdä eilen <3

   Poista
 4. 2.5v imetys on loppumassa nyt uuden raskauden vuoksi ja ajankohta tuntuu oikein hyvältä. Jatkakaa ihmeessä niin pitkään kuin hyvältä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, 2,5v! Se on jo pitkä aika! Hienoa :)
   Kiitos, me jatketaan!

   Poista
 5. Syksyn ja flunssakausien tullen kaikki rintamaidosta saatavat vasta-aineet tulee tarpeeseen. Eli hyvä syy jatkaa imetystä! Mimosa 2 v. Käy 1-2 kertaa päivässä tissillä. Lopettamista olen miettinyt, mutta on toistaiseksi jäänyt ajatuksen tasolle. Ja kohta vielä vauvakin, huh.. saas nähdä kuin käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot Suvi täysin oikeassa! Imetystä tarvitaan varsinkin nyt, kun Oliviaa aloittaa syyskuun alussa päiväkodin!!! Apua :S
   Mimosa on kyllä ihana tissiapina kans <3

   Poista
 6. Mulla oli kahdet epäsäännölliset menkat muutaman samanlaisen imetystauon yhteydessä keväällä. Sitten ei taas menkkoja kuulunut. Lopetin imetyksen 13kk-ikäiselle heinäkuussa ja menkat tuli heti. Katsotaan, miten jatkuu. Toiveissa olisi uusi raskaus, mutta mulle se ei ilmeisesti ole mahdollista imetysaikana. Haikein mielin imetyksen lopetin, mutta hyvin se meni ja nyt oikeastaan tuntuu helpottavalta, että lopetin. Normaalinainen olo todellakin :)
  Tsemppiä imetykseen! Jatkakaa niin kauan, kun se kaikin puolin hyvältä tuntuu!
  Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama ongelma, imetyksen aikana ei ollut mitään mahdollisuuksia tulla raskaaksi :/ jospa nyt kun menkat alkoivat, niin sekin asia muuttuu :)

   Tsemppiä raskautumiseen, toivottavasti onnistuu pian!

   Poista
 7. Tarkoitus on imettää vuoden ikään asti säännöllisesti ja sitten alkaa harventamaan. Neiti on nyt 11 kk. Kyllä se imetys on niin helppoa ja mukavaa ollut, että haikealta tuntuu!
  Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun kaikki onnistuu vauvattomasti, on imetys maailman helpoin ja ihanin asia <3 harmi, etteivär kaikki saa kokea sitä!
   Imetä ihmeessä niin kauan kuin hyvältä tuntuu! :)

   Poista
 8. Piti etsiä tämä aijempi kirjoitus kun puhuit tuossa uudessa pk-keskustelun yhteydessä imetyksestä. Niin harvassa tuntuu olevan taaperoimettäjät, ja meilläki asuu semmonen tissiapina että ei varmaan ikinä saa tuota lopetettua! :D Ulkopuolelta on alkanu kans tulla enemmän painetta, kun koko ajan joku kommentoi vähän siihen sävyyn, että en kait minä enää imetä... Niin mullakin menkat alko hetki sitten, n. 2kk imetyksen harventamisen jälkeen. Että ilmankos sitten tissillä viihtyykin koko ajan - myös yöt -, jos tuota maitoa tulee sen vuoksi vähemmän. Juo sekä mukista että tuttipullosta normaalia maitoakin, eikä siltikään riitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)