sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

2-vuotiaan lempilelut.

Millä meidän lähes 2-vuotias tykkää kotona leikkiä?

Ylivoimainen suosikki on oma keittiö, se on ollut arjessa mukana jo kokonaisen vuoden ja mielenkiinto sitä kohtaa sen kun kasvaa!
Ja mikä parasta - äitikin saa maistella mitä ihanempia herkkuja :)


Keittiötä ei olla sen enempää tuunailtu, koska värien puolesta se sopii oikein hyvin sellaisenaan.   Keittiöön on hankittu kaikki mahdolliset tarvikkeet ja ruoat harmi vaan, ettei ne pysy koskaan järjestyksessä, puolta tuntia pidempään ainakaan.

Toinen suosikki on Fisher Pricen maatila.Olivia tykkää leikkiä eläimillä ja yksi lempileikeistä on hullun lehmä tauti -peli, jonka olen kehittänyt ihan minä itse. Olivia räkättää nauraa ääneen, kun tauti pääsee valloilleen ja eläimet juoksevat taudin aiheuttujaa eli pussaaavaa Oliviaa pakoon. Tartunnan saaneet laitetaan siiloon evakkoon jne. 


Rakkaimpia leluja on myös tämä puhuva koira. Aina kun koira sanoo "halaa minua", Olivia jättää kaikki muut asiat kesken ja rientää halaamaan koiraa :)


Myös hoivaaminen, ruokkiminen ja leluille lukeminen, nukuttaminen on mieluinen homma. Vaunuilla ajellaan pitkin alakertaa ja koira otetaan mukaan välillä päiväkotiinkin.

Näiden lisäksi Olivia tykkää tehdä palapelejä, piirtää, muovailla vahalla, "lukea" kirjoja. Viime päivinä hän on alkanut käyttämään yhä enemmän mielikuvitusta ja esimerkiksi tänään ottaessaan käteen tyhjän pahvisen lahjakassin, hän ilmoitti: "heiheei äiti, minä menen kauppaan".

Kolmen viikon päästä juhlitaan neidin 2-vuotis synttäreitä enkä minä ole edes alkanut miettimään mitään juhliin liittyvää! Teema, kattaukset, koristelut, lahjat!

Mistä teidän n. 2-vuotiaat tykkää?


5 kommenttia:

 1. Meidän kohta 2-vuotiaan neidin ehdoton lemppari on värityskirjojen väritys. Legot, keittiöleikit ja palapelit on myös kovassa suosiossa :) Kivan näköiset nuo Brion vaunut, onko ostamisen arvoiset? Neidillä ei ole vielä nukenvaunuja ja ollaan ajateltu sellaiset hankkia jossain vaiheessa.
  -Niiskuneiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin nuo Briot mun kaverilta lahjaksi, itse en olisi raaskinut ostaa, mutta mielessä oli, että jotkut vaunut pitää ostaa! Olivia leikkii noilla ihan joka päivä, joten meillä ne on todellakin tulleet käyttöön :) kaverin tyttö ei taas leikkinyt niillä juuri koskaan ja on nyt 6v, siksi saatiin ne omaksi:)

   Poista
 2. Täytyykin tehdä myös tälläinen! :) Toi ikean keittiö on niin ihana! Ärsyttää, että saatiin brion hella, oisin halunnu ostaa tuon ikean setin itse :"D N tykkää toki hellasta, joten se kelpaakin vallan mainiosti vaikka ikea olikin haaveissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean keittiö on kieltämättä yksinkertaisuudessaan ihan loistava ja muunneltavissa, jos niin haluaa :) viekää hella mummolaan ja keittiö tilalle ;)

   Poista
 3. Ava tykkää myös hirmuisesti leikkiä keittiöllä :) sen lisäksi maatilaleikit, piirtäminen, laulaminen ja junarata on suosikkeja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)