sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Minun kaksivuotias Olivia.

Olivian 2 -vuotis neuvola oli viime viikolla ja lupailinkin kertoa neidin kuulumiset. Edellisestä neuvolasta on aika tarkalleen puoli vuotta aikaa  ja sitä edellisestä kokonainen vuosi. Tässä mittoja:Ikä          Pituus            Paino             Pään ympärys

1 v           77,6 cm         10,7 kg              46,7 cm

1,5 v        84,0 cm         12,0 kg              47,4 cm

2 v           87,8 cm         13,0 kg              48,7 cm

Eloisa, luottavainen tyttönen. Taitava neiti. Lausepuhetta jo tulee. Ikätasoiset taidot. Kasvaa sopusuhtaisena tyttösenä johdonmukaisesesti. Kaunis iho. Kuivana jo pysyy.

Pituuskasvu oli vähän hidastunut, mutta suhteessa painoon, kasvu on sopusuhtaista. +1 käyrältä tiputtiin 0 käyrälle.


Olivia on ollut päiväkuiva jo puolisen vuotta. Vaippaa ei laiteta edes pidemmille automatkoille eikä vahinkoja ole sattunut pitkään aikaan. Viikko sitten jätettiin myös yövaippa pois, Olivian omasta tahdosta. Pyysin häntä tuomaan iltapesujen jälkeen yökkärin ja vaipan, mutta hän toikin vain yökkärin. Kun kysyin, missä vaippa on, Olivia vastasi "ei vaippaa, minä en tarvitse vaippaa". Ja näin se jäi pois. Viikon aikana on käynyt kaksi vahinkoa, ensimmäinen toisena yönä ja toinen neljäntenä. ensi yö on 9:s yö. Toissayönä Olivia herätti meidät kaksi kertaa kertomalla pissihädästään ja kävi potalla. Viime yönä nukkui kuin tukki ja kävi pissalla vasta aamulla. Katsotaan, miten ensi yö tulee menemään.

Olivia on todella aktiivinen, energinen ja touhukas lapsi, joka on koko ajan "menossa". Mielikuvitus on kehittynyt ihan huimaa vauhtia ja saankin maistella legoista valmistettuja jäätelöitä, hedelmiä ja kahveja. Yhä enemmän hän jaksaa leikkiä myös yksin ja leikeissä alkaa olemaan jo ihan oikeasti järkeä. Nukkeja on kiva hoitaa ja niille Olivia käy aina jääkaapin ovesta hakemassa "maitoa", laittaa pullot omaan mikroon ja sitten puhaltaa, ettei maito oli liian kuumaa. Ja sitten syöttää nuket, lukee heille iltasadut, peittelee, antaa pusut ja hoivaa niitä muutenkin pitkin päivää. On niin herttaista, että meinaa ihan kyynel tulla aina linssiin.

Olivialla on ihan mieletön nimimuisti. Hän muistaa oman nimensä, toisen nimensä, sukunimensä, minun nimen, isänsä, enonsa, mummin, ukin sekä kaikkien päiväkodin hoitajien nimet. Hän osaa laskea kymmeneen, välillä ihan oikeassa järjestyksessä, välillä hieman poiketen siitä. Muistaa hämä-hämäkki laulun sanata, Ihme ja kumma kertosäkeen, Pieni piiri pyörii sanat sekä Ihahaa laulun sanat. Hän "lukee" tuttuja kirjoja muistinsa varassa ja lopettaa lauseen, jos isä lukeekin vain puolet.  Hän syö täysin itse, juo tavallisesta lasista, pukee nykyään sujuvasti päivävaatteet sukista paitaan itse. Ulkovaatteissa tarvitaan vielä pientä apua, mutta sekin onnistuu jo hyvin. Iloinen tyttömme tykkää halata ja pussata. Hän osaa sanoa "minä rakastan äitiä/isää/mummia/ukkia/enoa/nallea". Nukkumaanmeno on suorastaan naurettavan helppoa, koska Olivia kertoo usein itse, milloin häntä väsyttää. "Minua väsyttää, mennään nukkumaan". Omaan sänkyyn, iltasatu ja tyttö on unessa. 

Hän sanoo "kiitos" aina, kun mukiin kaadetaan lisää maitoa, annetaan ruoan jälkeen pastilli tai ihan mitä muuta tahansa. Vieraille hieman ujommin, mutta jossain vaiheessa heillekin. Kotona neiti on äärimmäisen kohtelias. Usein kuuluu "voi kiiiiitos, äiti". 

Kun kävelemme kaikki yhdessä vaikka rappusia alas, pienen suusta kuuluu iloisesti "koko perhe, Olivia, äiti, isä ja vauva". Vauvasta onkin tullut Olivialle nyt tosi tärkeä. Vauvalle jutellaan, mahaa pussaillaan ja silitetään. Olivian lempileluista kirjoittelinkin jo aiemmin täällä.

Mutta.. ihan niin ruusuista ei meidänkään elämä kuitenkaan ole. Olivia on kunnon draamaqueen, joka "kaatuu" dramaattisesti ja laskettuaan päänsä lattiaan kuin hidastetusta filmistä, alkaa kuulumaan itku ja "minä kaaduin, auta minua" marina. Hän suuttuu, kun kaikki ei mene hänen tahtonsa mukaan ja läpsii siitä johtuen, joutuen jäähylle sohvalle istumaan. Hän osaa pyytää anteeksi. Hän kertoo aika tarkasti mitä hän haluaa ja mitä hän ei halua, Noukkii ruoasta kaikki ne pois, mistä ei tykkää. Suuttuu, jos ei saa pukea itse. Mutta se kaikki kuuluu uhmaan.

Hän on kaikkea sitä, mitä lapsen kuuluukin olla - ja vielä enemmän. Hän on minun lapseni, jota rakastan  enemmän kuin ketään muuta tässä maailmassa. Hän on Olivia Isabella <3

Ps. Muistattehan osallistua MamaMia.fi:n 30e lahjakortin ARVONTAAN, joka loppuu tänään!! :)

Karina

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)