tiistai 17. maaliskuuta 2015

Olivian kanssa Lapsimessuille?

Nyt, kun kaikki blogit alkaa täyttymään Lapsimessujen mainoksilla ja lippuarvonnoilla, on muakin alkanut houkuttamaan kyseinen tapahtuma. Olen jo pitkään suunnittelut tulevani viikonloppureissulle Helsinkiin huhti-toukokuun aikana ja tässä olisi ohjelmaakin tiedossa. Kovasti tekisi mieli tuonne.. mutta olin suunnittelut lähteväni Helsinki-viikonlopulleni yksin ja 10.-12.4 se ei valiettavasti onnistu, koska miehellä on töitä eikä hän saa vaihdettua tuota vuoroa enää mitenkään.

Olenkin nyt pohtinut, että mitä jos lähdettäis Olivian kanssa tyttöjen kesken! Joensuusta Helsinkiin on matkaa 436 km, joten ihan piece of cake ei tuo matkustaminen 2- vuotiaan kanssa ole.. Vaihtoehtoina on oma auto, juna, linja-auto ja lentokone.

Autolla matkan kesto olisi noin 5h + kaikki tauot eli oisko realistinen aika 7h? Hinta n. 70€

Junalla matkan kesto olisi n. 5h ja junassa on leikkipaikka eikä vessassa käymiseen tai syömiseen mene ylimääräistä aikaa. Hinta perhelipulla 112€.

Linja-autolla matkan kesto noin 7h, mutta.. pitää istua paikallaan, vessa on pieni ja mulla päiväkuiva lapsi, joka haluaa varmasti 2-3h välein pissille. Ruokaa ei voi lämmittää ja pitää istua koko ajan omalla paikallan. Hinta nettitarjouksessa yht. 56€

Lentäen matkustaika on 1h. Matkustamisessa ei varmastikaan olisi mitään ongelmia, mutta hintaa tulisi yhteensä 160€.


Tällä hetkellä juna tuntuisi kaikista parhaimmalta vaihtoehdolta. Mies jopa lupasi sponssata reissuamme vähän, mutta siltikään en uskalla varata vielä lippuja. Toivoisin kovasti saavani bloggaajapassin tuonne, koska olisi kiva edustaa blogiani. Laitoinkin bloggaajapassihakemuksen toissapäivänä vireille,  mutta onnistuin sähläämään google analyticsin kanssa ja laitoin kävijämäärät ihan liian alakanttiin ja nyt harmittaa, jos en sitä passia saakaan oman mokan takia.

Tuntuu, että siellä messuilla olisivat KAIKKI ja niin kiva olisi nähdä livenä niin monia ihmisiä, joiden blogeja seuraan ja joiden tiedän lukevan mun blogia. Ehkä mä vaan odotan kiltisti, jos järjestäjiltä kuuluisi tämän viikon aikana kyllä tai ei vastaus ja teen päätökseni sen perusteella? Tällä viikolla on tuo asia joka tapauksessa päätettävä, koska joudun pyytämään töistä pe 10.4 vapaaksi, jos me tytöt reissuun lähdetään! :)

                                               Ketkä KAIKKI on menossa messuille?

Karina

16 kommenttia:

 1. Heippa! Junaan ei mielestäni tarvitse perhelippua jos matkaat yksin lapsesi kanssa! Tai minä ainakin kuljen 1,5veen kanssa vain omalla lipullani, lapsi siis ilmaiseksi. Ja jos varaat ennakkoon lipun niin siinäkin säästää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mä katsoin, että jos otan vain itselleni lipun, hinnaksi tulee 110€ jolloin Olivialla ei ole omaa istumapaikkaa, mutta jos otan perhelipun, se kustantaa 112€ ja kummallakin on oma paikka! Eli perhelipulla 6-16 vuotias lapsi matkustaa huoltajansa kanssa ilmaiseksi. Näin mä ainakin käsitin ja melkein jo liput varasin :D

   Poista
  2. Lisäys vielä edelliseen! Oliviahan on 2v ei 6v, mutta ohjeissa luki, että jos haluat alle 6 vuoden ikäiselle oman paikan, kannattaa varata perhelippu!

   Poista
  3. Ennen oli et maksavan aikuisen kanssa lastenlippu ilmaiseksi. Mutta en tiedä onko sitä enää! :) tää siis vuosi sitten!

   Ja pisteet junailuun tai päiväuni aikaan matkustamiselle! :)

   Poista
  4. Joo, ilmaiseksi pääsee, ja saa oman paikan, kun varaan tuon perhelipun! Näyttää "pahasti" siltä, että kohta lähtee liput varaukseen, tuli bloggaajapassi tai ei :D niin oon malttamaton!!!

   Poista
 2. Tullaan! Ja vinkkaa ihmeessä, jos tekin olette tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mulla kohta ole muuta vaihtoehtoa, kun tulla!! :D vinkkaan tottakai!!

   Poista
 3. Ootko katsonut niitä Veturin tarjouksia? Eikö ole yhtään tarjousta tuolle ajalle? Meillä mies käy usein Helsingissä ja liput on ollut max. 25€/suunta (Kuopiosta - ei kannata lähteä Siilistä, kun tarjoukset on aina vain Kuopioon asti). Ja koko porukalla käytiin Mikkelissä, vain aikuiset maksoi 5€/hlö/suunta... Perhehyttiin varattiin aikuisten paikat, eikä sinne muita tullut.

  Voi toki olla, että tarjouksia ei ole noinkin ison tapahtuman aikaan... Toivottavasti löytyy keino ja pääsette matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin hyvä vinkki, kiitos! Just rekisteröydyin Veturiin, katsotaan mitä sieltä löytyy! :)

   Poista
 4. Sulle olisi haaste:
  http://parempiayhdes.blogspot.fi/2015/03/the-liebsters-award-vahan-kuulumisia.html
  :)

  VastaaPoista
 5. Mua kans himottais, mutta täältä kun sitä matkaa tosiaan on ja varaa taas ei :/ Niin välimatkan takia taidan jättää välistä.. Tosin hetken jo mietin että mennään kimppakyydeillä ni saadaan bensat puokkiin! :D Mut ei meillä taida silti olla varaa, enkä tiedä miten mä tollaisen reissun enää siinä vaiheessa jaksaisinkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä ois ollu kyllä tosi kiva mennä! Mutta kun järjellä ajattelee niin kaks raskaana olevaa + kaks taaperoa 7h autossa :D vois olla aika hermoja raastava reissu! Jos me mennään niin mennään junalla, se on nyt päätetty :)

   Poista
  2. Joo vois 😂 toivottavasti pääsette lähtemään! ☺️

   Poista
 6. Lapsi istuu mulla siinä viereisellä paikalla joka jää aina vapaaksi - siis jos istuu. Viimeksi lahti-jns välillä istui max minuutin. Voit varata myös esim hyttiin jossa varmasti on tilaa.mut kätevin on ottaa paikka leikkivaunusta niin lapsi saa siellä temmeltää. ja aina junassa on vapaita paikkoja ollut paljonkin jäljellä vaikka paikkaa ei varaisikaan. Myös ravintolavaunussa voi istuksia. ja leikkipaikan eturivin paikat ovat aina varattu yleiseen käyttöön eivät siis ole varattuja kenellekään joten niitä voi käyttää. Älä siis suotta maksa tuplahintaa 2vn takia - luulisi lipun löytyvän 60e hintaluokkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkivaunua ajattelinkin! :) Perhelipun ostaessa maksan normaalin yhden aikuisen hinnan, lapsi kuuluu samaan pakettiin, mutta saa oman paikan eli en maksa siitä ekstraa! Noi postauksessa olevat hinnat on ees-taas summia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)