tiistai 26. toukokuuta 2015

Round 2: 5.neuvolakäynti rv 30+5

Meinasin jo ihan kokonaan unohtaa, että mullahan oli 5.neuvolakäynti viime viikon keskiviikkona! Just silloin oli kivut pahimmillaan ja ajattelin saavani samalla myös ajan neuvolalääkärille, mutta yllättäen meidän pienellä paikkakunnalla ei juuri sinä päivänä ollut lääkäriä käytettävissä! Niinpä suuntasin neuvolan jälkeen Joensuuhun Terveystalolle, jossa meidän työterveyshuolto on ja sain sitten sairaslomaa äitiyslomaan saakka. 

Olin siitä niin onnellinen, että meinasin halata lääkäriä. Kahdesti tuli jo kokeiltua töihin paluuta ja aina tuntui menevän samalla kaavalla: 1,5 päivää töissä, 7 saikulla, 1,5 päivää töissä ja sitten taas saikulla. Niinpä lääkäri päätti, että turha on kolmatta kertaa lähteä kokeilemaan, jos en kerran pysty olemaan 8 tuntia istualtani, minulla on supistuksia ja kipuja eikä työnteosta meinaa tulla mitään, niin parempi on, että jään kotiin ottamaan rennosti ja odottaaman äitiyslomaa. Ihana lääkäri.

Neuvolassa käytiin läpi samat rutiinit ja tässä tuloksia:

RV 30+5 (Suluissa rv 26+4)

Paino 83,2 kg (81,6kg)
Painonnousu/viikko 400g (900g)
Verenpaine 122/68 (122/63)
Hemoglobiini 131 (122)
Kohdunpohjan korkeus eli sf mitta 28,5cm (25cm)
Pissa puhdas (puhdas)

Yhteensä oli siihen mennessä kertynyt painoa 10,4 kg eli ihan kohtuuden rajoissa ollaan vieläkin :)
Olivian aikaan näillä viikoilla oli kasassa melkein 12 kg. Raskausarpia ei ainakaan vielä ole onneksi ilmaantunut, vaikka en olekaan muistanut rasvata mahaa ja rintoja shea butterilla kun kaksi kertaa koko raskauden aikana! Oliviaa odottaessa rasvasin joka ikinen ilta ja vältyin arvilta kokonaan. Nythän sen sitten näkee, että onko rasvaamisella mitään merkitystä, kun en nyt edes muista koko hommaa. 

Tällä viikolla on torstaina taas neuvolalääkäri, hän haluaa tarkistaa tilanteen siellä down under ja tehdä myös painoarvion vauvalta. Ihan mielenkiintoista onkin kuulla se! Oliviasta kun ei koskaan katsottu. Tästä vauvasta sain arvion jo viikolla 28+4, kun olin päivystyksen kautta synnärillä, silloin arvio oli 1250g :)

Palaan näihin kuulumisiin taas torstain jälkeen :)

Karina


4 kommenttia:

 1. Hei! Minkä merkin shea butteria olet käyttänyt raskausarpien ehkäisyyn? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Body shopin shea
   Butteria! Kirjoitin siitä Olivian odotusaikana: http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2013/01/shea-butter-oljy.html?m=1 :) rasvasin silloin tunnollisesti alusta ihan viime päiville ja ainuttakaan arpea en saanut!

   Poista
  2. Okei, täytyypä kokeilla tätä myös öljyn muodossa :)

   Poista
 2. En oo minäkään muistanu rasvata, joskus harvoin suihkun jälkeen, eikä kyllä (ainakaan vielä) näy arpia! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)