tiistai 11. elokuuta 2015

Round 2: Kohtutulehdus?

Älä lue, jos et halua tietää kohtutulehduksen oireita, sis. eritteitä.


Sitä saa, mitä pelkää olisi osuva lause tähän hetkeen, sillä jouduin menemään tänään terveyskeskukseen kohtutulehduksen oireiden vuoksi. Viikko synnytyksestä ja jälkivuotoni loppui eilen, mutta tilalla on kellertävän-vihertävän-harmaata vuotoa, joka ei tuoksu niin hyvälle. Kohtua aristaa, kun mahan päältä painaa, aaltoilevaa kipua on alamahassa ja puolen päivän aikaan nousi myös kuume. Minä niin pelkäsin tätä. 

Just tällä kirjoitushetkellä istun terveyskeskuksen odotusaulassa. Kello on 14.35 ja sain ohjeeksi olla klo 13.50 labrassa, jonka jälkeen minua kutsutaan nimeltä. No ei ole kutsuttu vieläkään.. Mies jäi lasten kanssa kotiin ja onneks tajusin lähtiessäni kaivaa ainu medelan syöttöratkaisun esille, poika tottakai heräsi vähän aikaa sitten ja hamuili rintaa, itkun kera. Onneksi olin aamulla pumpannut jääkaappiin maitoa ja onneksi poika myös huoli sen pullon! Oli juonut 90ml  ja heittäytynyt tyytyväiseksi. Kyllä helpottaa tuollainen tieto!

Labrassa annoin veri - ja virtsanäytteen ja nyt peloissani odotan, mitä vastaanotolla tulee tapahtumaan (jos koskaan pääsen sinne?) nimittäin sisätutkimusta en anna tehdä. Synnytyksestä on vasta viikko ja mun emätin on täynnä tikkejä. Niin, synnytyskertomushan on vieläkin kirjoittamatta. Joka tapauksessa, pelottaa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noniin, lääkärissä käyty! Sisätutkimuksenhan se teki vaikka kuinka yritin sitä välttää. Ja ultraskin vielä sisäpuolelta eli kaikki pelot piti kohdata. Sen verran varovainen hän kuitenkin oli ettei minuun onneksi sattunut.

Lopputulos on se, että sain lähetteen gyne polille. Jos kunto huononee huomiseen, voin olla sinne itse yhteydessä mut muuten odotan aikaa sieltä. Tämän terveyskeskuksen lääkärin mielestä vuoto ei haise kovinkaan pahalta ja kohtukaan ei taida olla tarpeeksi arka. Ultrassa näkyi kuitenkin jokin tyhjä tila kohdussa eikä hän ollut varma, mikä se on - siksi lähete. Nyt sitten seurataan tilannetta ja toivotaan parasta :) 


Karina

16 kommenttia:

 1. <3 voi toivottavasti kaikki menee hyvin <3 tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Äh! Vastasyntyneen ja taaperon kanssa sitä varmasti olisi mielummin kotona kun ravaisi lääkärissä. :( Pikaista paranemista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! No kävin tänään samalla kirpparilla, kerran sain mennä hetkeksi yksin :D

   Poista
 3. Voi ei, todella kurjaa. :/ Paljon tsemppiä sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tulehdusta ei ainakaan vielä nähtävästi ole, hematooma löytyi ja ehkä hematooma tai palanen kalvoa/istukkaa, viikon päästä uus ultra, seurataan..

   Poista
 4. Tunnen tuskasi! Mulla repesi yksi tikki vuosi takaperin ja aiheutti vastavaa. Ei päässyt kohtuun asti, mutta oli se kamalaa silti.

  Parempia vointeja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Mä olin ihan varma että mulla repee tikki, kun lääkäri ultrasi ja teki sisätutkimuksen, onneks en!
   Kiitos ❤️

   Poista
 5. Tsemppii <3
  Minulla on kohtutulehdus oisko ollu 2-3kk synnytyksen jälkeen. Oireena olivat vain kuume ja arka alavatsa ja verenvuoto joka ei haisenu pahalle.. Menin sitten lääkärille ja tulehdusarvot olivat 160. Tekivät sisätutkimuksen ja totesivat kohtutulehduksen.

  VastaaPoista
 6. Kuinka kamalaa :/ Mä pelkäsin toisen synnytyksen jälkeen hirveesti kohtu tulehdusta koska lähipiirissä oli ollut aika hurja tapaus, onneksi ei tullut mutta jo se tarkkailu ja ajatus.. Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä luulen et oon vainoharhainen tuon tulehduksen kanssa, arvot kun ovat ok; mutta kivut silti olemassa. No ensi pe uus ultra, siellä näkyi tänään joko hematooma tai jälkeläisen jäänne, jos jälkimmäinen niin joudun kaavintaan :(

   Poista
 7. Voi itku! :(
  Hurjasti jaksamista sinne halien kera: )

  VastaaPoista
 8. Toi oli kyllä niin käsittämätöntä toimintaa lääkäriltä, että huhhuh :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta toisaalta en odotakaan terveyskeskuksen peruslääkäriltä gyne osaamista ja hyvä että ohjasi eteenpäin kun ei itse ollut varma löydöksestään. Ja ei ollut kaksi gynekologiakaan! On joko hematooma tai jäännös jälkeläisestä, joten ensi pe uusi ultra, jolloin selviää joudunko kaavintaan :(

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)