keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Alexin 6 viikon neuvola sekä paljastus!

Tänään oli pitkään odotettu Alexin 6 viikon neuvola, lääkärintarkastus sekä mun jäkitarkastus. Jos käyntiä pitäisi kuvata yhdellä lauseella, niin kaikilla oli kaikki hyvin. Mun on pitänyt kirjoitella meidän kuulumisia monena iltana, mutta rehellisesti sanottuna, en ole jaksanut avata tietokonetta olleenkaan. Mies lähti viime lauantaina työasioissa toiselle paikkakunnalle ja palaa vasta perjantaina illalla kotiin, tänään on siis 5/7 päivä yksin lasten kanssa.

Olin suunnittellut tälle viikolle paljon ohjelmaa, ajan piti kulua nopeasti, kun treffejä ja menoja oli sovittu joka suuntaan, mutta kuinkas kävikään? Olivia sai jostain flunssan ja su-ma välisenä yönä alkoi jumalaton yskiminen ja nenän vuodattaminen. Ma-ti välisenä yönä taas Alex huutoitki koko yön. Nenä oli tukossa ja masua vaivasi jokin. Ei tullut pahemmin nukuttua. Ti-ke eli viime yönä sitten vihdoin kaikki nukuimme oikeasti hyvin. 

Tänään käytiin neuvolassa ja saatiin uusia mittoja: 

Syntymäpaino     3.8.15:                 3500 g    pituus 51 cm    py 36,5 cm
Kotiinlähtöpaino 6.8.15:                 3390 g
1 viikon paino   10.8.15:                 3620 g
3 viikon paino   24.8.15:                 4595 g   pituus 55 cm     py 38 cm
6 viikon paino 16.9.2015:         5865g  pituus 57,1 cm   py 40,2 cm

Kaikki heijasteet, katseella seuraaminen yms mitä lääkäri ja terveydenhoitaja katsoivat olivat juuri niin kuin pitää. Alex sai myös ensimmäiset rokotteensa - suun kautta rotarokotteen ja jalkaan pistettävän DTaP-IPV-Hib yhdistelmärokotteen. Tuo yhdistelmärokote laitetaan yleensä 3kk ikäisenä, mutta sitä voidaan aikastaa esimerkiksi ulkomaanmatkan takia ja laittaa jo 6 viikon ikäiselle, jolloin tehosterokote laitetaan 8 viikon päästä.  Ja mitä sitä salaamaan enää, me ollaan lähdössä maanantaina 8 viikoksi Espanjaan. Tästäkin piti kirjoitella oma postaus, mutta nyt näyttää siltä ettei aika oikein riitä. Kirjoittelen lisää, kun ehdin!

Huomenna käydään pikaisesti kaupungilla hakemassa Alexin passi ja mun työpaikalla tulostamassa lentoliput. Muuta en ole uskaltanut sopia, koska en yhtään tiedä, mikä Alexin vointi on tämänpäiväisten rokotuksien jälkeen - toivottavasti hyvä! Nyt kuitenkin unille, lapset ovat nukkuneet ja 45 min ja kello on vasta 21.30, vielä ehdin itsekin nukkua hyvin ennen ensimmäistä syöttöä :) öitä!

Espanjaan <3

Karina


8 kommenttia:

 1. Oho, 8 viikoksi! Kuulostaa hyvältä, kiva varmasti päästä täältä vähän lämpimämpään :) jään mielenkiinnolla odottamaan kuulumisia sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kieltämättä ihanaa! Ja nyt kun siihen on mahdollisuus, täytyy käyttää tilanne hyväksi :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta! Onko ihan lomamatka vai näihin myös työkuvioita? Apua, entä kun tulette takaisin ja täällä on jo puoli metriä lunta ja 50 astetta pakkasta? :DD

  Ps. Kuusiviikkoinen? Miten aika menee niin nopeasti? <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, kuulostaa ihanalta! :) oon innoissani.
   Lomamatka ihan, mies ei ole yhtä pitkään meidän kanssa, jään lasten kanssa jossain vaiheessa "yksin". Mun porukoilla on siellä asunto ja he asuvat siellä puolet vuodesta, joten on mulla apukäsiä kun Pauli lähtee :)

   Älä muuta sano, ja nyt jo melkein 7 viikkoinen! Huh! Missä mun pikkuvauvaaaa :,(

   Poista
 3. Oi, ihanaa varmasti päästä reissuun ja vielä noin pitkäksi aikaa! :) Täälläkin haaveillaan jo seuraavasta reissusta ja vähän tekisi mieli jonnekin lähteä vielä ennen vauvan syntymää, mutta saa nähdä uskaltaako sitä lähteä raskaana nyt mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kans tälläisiä reissaajia, Olivian ollessa 8kk oltiin 10 viikkoa Thaimaassa ja kerran nyt tuli taas mahdollisuus olla pidempään niin miks ei :) mä oon ollu raskaana turkissa, mutta vasta viikolla 12 olin silloin. Tallinnassahan oltiin kk ennen alexin laskettua aikaa, mut sitä en nyt laske edes ulkomaaksi. Kannattaa miettiä minne matkustaa, jos raskaana lähtee, kaikissa on riskinsä mutta yhtä lailla niitä riskejä on myös täällä Suomessa!

   Poista
 4. Oi tsemppii reissuun! Tänään pääsin vilkasee neuvola lääkärillä nopsaa ultrassa että onko masussa elämää. Ja voi helpotuksen huokaus kun siellä näkyi pikkuruinen vauva sydän sykkien! Voi onnellisuus! Rv 11 tänään. Toivottavasti kaikki menisi hyvin loppuun asti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 turvallisesti päästiin perille, kaikki hyvin! +30 lämmintä, huuuh. Palailen pian :)
   ihanaa kuulla, että sulla on kaikki hyvin, pidän sormet ja varpaat ristissä, että saadaa teille pikkuinen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)