keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Espanja: toinen päivä.

Toinen päivä täällä Fuengirolassa on ollut ihan yhtä kuuma kuin ensimmäinenkin, tälläkin hetkellä ulkona on varjossa +31,5`C.  Käytiin aamusta pienellä kävelyllä rannalle, mutta käveltiin aika nopeasti takaisin kämpille, koska netttiteknikon piti tulla katsomaan, miksi meillä ei toimi wifi. Piti, mut ei se sit tullutkaan vaan tulee huomenna. Ehkä. Täällä tämä aikakäsite ja  lupaukset ovat näköjään hieman erilaisia suomalaiseen tapaan verrattuina! 

/ Body Lindex / shortsit Polarn O. Pyret /


Lasten pukeminen täällä on kyllä helppoa, shortsit jalkaan ja menoks! I H A N A A. Ja helppoa. Olispa vaan omakin pukeutuminen yhtä helppoa! Omat vaatteet eivät vielä kovinkaan helposti mahdu päälle enkä viiti liian tiukkoja housuja/paitoja pitää. Ehkä joudun käymään pienellä shoppailukierroksella, jotta saad vähän löysempää päälle!


Mun espanjan kielen opiskelut sujuu todella hyvin, vaikkakin ollaan oltu täällä vasta 1,5 päivää, olen oppinut jo todella paljon! Huikeeta olisi kyllä 2 kk päästä osata kieltä niin, että pärjäisi arkikielessä edes kohtalaisesti :) intoa ei ainakaan puutu! Lueskelin eilen illalla "Espanjaa aikuisille" kirjaa sekä veljen espanjan 1.kurssin lukiokirjaa ja tein omia muistiinpanoja, tämän lisäksi liimailin pitkin kämppää lappuja, jossa lukee, mitä kukin tavara/tuote on espanjaksi.

Eilen illalla ja tänään opittuja:

Mitä kuuluu - Que tal?
Erittäin hyvää - Muy bien.
Tyttäreni Olivia - Mi hija Olivia
maito - leche
leipä - pan
juusto -  quese
vesi -  agua
kylmä - frio
kuuma - caliente
anna mennä - vamos
vauva - bebe
Kuinka voit? - Como estas
Numerot 1-10
Poika - hijo
Koira - perro
Hasta manana - huomiseen
kahvi - cafe
kinkku - jamon
hyvää päivää/huomenta - buenos dias

ps. kirjoitusasu ei välttämättä ole tässä se oikeaoppisin joka sanassa, joten kannattaa tarkistaa sanakirjasta, jos haluaa täysin oikean :)

Tästä se lähtee!

Karina

10 kommenttia:

 1. Nyt mä oon NIIIIN kade!! Fuengirola on mulle kuin toinen koti <3 ja joskus hetken oikea koti ollutkin <3
  Espanjan kieli on onneks helppo oppia :)
  Hitsit lennän sinne kans!:D
  Ihanaa reissua teille sinne <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia <3 terkut täältä kylmästä suomesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi <3 ei käy yhtään kateeks :D

   Poista
 3. Espanjan Aurinkorannikko. <3 Jos ei ole ennestään tuttua seutua, niin olen blogissani kirjoitellut joitakin vinkkejä siellä matkailuun (esim. tässä merkintä erityisesti lapsille suunnatuista kohteista)!

  Espanjan kieli on ihanaa ja peruasiat on suhteellisen helppoja, kunhan muistaa ne muutamat ääntämissäännöt. Perusteisiin loppuu oma osaamiseni, mutta pitäisi kai joskus yrittää opetella enemmänkin. :) Netistä löytyy sellainen "opi espanjaa" -blogi, jolla pääsee kans hyvin alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä,me ollaan ensikertalaisia koko maassa joten kaikki on tervetullutta! Kävin kattoo sun blogin ja mahtavia kirjoituksia sulla, kiitos vielä kerran!

   Poista
 4. Oooh, voin vaan kuvitella miten ihanaa on olla siellä lämmössä <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)