keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Alex 3,5 kk NEUVOLA.

Pitkästä aikaa uusia mittoja! Edellinen neuvola oli 6 viikon ikäisenä, juuri ennen Espanjan matkaamme ja viimeisin käynti on alkuviikolta. Ikää pojalla alkaa olemaan jo 3,5 kk ja kasvu on ollut hurjaa! Täysimetyksellä edelleen mennään ja tavoitteena on taas 6kk saakka niin ollakin, mutta katsotaan sitten tilanteen mukaan, tälläisiä asioita kun ei voi etukäteen päättää, elämä kuljettaa kuitenkin mielensä mukaisesti :)

Hurmaava hymypoika. Jäntevä, kätensä löytänyt - tuo (johonkin, en saa selvää) linjaan. Kyljelleen kampeaa. Kasvaa tormakkana (?) poikana rintamaidolla. Kaunis iho, taipeet herkästi hautuvia.

Syntymäpaino     3.8.15:                 3500 g    pituus 51 cm    py 36,5 cm
Kotiinlähtöpaino 6.8.15:                 3390 g
1 viikon paino   10.8.15:                 3620 g
3 viikon paino   24.8.15:                 4595 g   pituus 55 cm     py 38 cm
6 viikon paino   16.9.15:                5865g    pituus 57,1 cm   py 40,2 cm
15 vko eli 3,5kk 16.11.15               8770g   pituus 63,8 cm   py 42,7 cm

Kahdessa kuukaudessa painoa on tullut lisää 2905g ja pituutta 6,7 cm! O M G, enhän mä jaksa kohta kantaa sylissä tuota tissiapinaa! Rokotteita hän sai peräti 3 erilaista, niistä selivittiin pienellä itkulla. Saa nähdä nostaako ne kuumetta. Toivottavasti ei, varulta on särkylääkettä apteekista haettu.Nukkumisesta juteltiin ja se menee suurinpiirtein niin, että öisin on 2-3 herätystä. Valveilla Alex jaksaa olla 2-3 tuntiin. Nukkumaan meneminen tapahtuu hyvin yksinkertaisesti - kun näen pojassa väsymyksen merkkejä, vien hänet pinnasänkyyn ja laitan tutin suuhun. Yleensä hän nukahtaa 5 minuutin sisään. Joskus joutuu käymään kerran pari laittamassa tutin takaisin suuhun, mut yleensä se sisältyy siihen 5 minuuttiin. Tissille nukahtaa vain öisin, päivisin pyrin pitämään ruokailun ja nukahtamisen erillään. Alex on edelleen hyvin äänekäs nukkuja ja örinää kuuluu niin öisin kuin päivisin. Onneks oon itse siihen jo nähtävästi tottunut, koska en öisin heräile enää pelkkään örähtelyyn.

Kuten neuvolakortissakin lukee, Alex on melkoinen hymypoika (paitsi silloin, kun otan kameran käteen). Hän tykkää kuunnella kun hänelle lauletaan, jutellaan ja luetaan. Syli on paras paikka, mutta tarvittaessa myös sitterissä kelpaa välillä olla. Kaivoin varastosta Olivian vanhoja vauvaleluja (säkillisen...) ja leikkimatto pääsi nyt kunnolla käyttöön. Hauskaa, että sama lelu kiinnostaa Alexia eniten, joka oli myös Olivian lempilelu matolla. Sellainen helisevä leijonaputkilohahmo. (Kuvassa oikealla, keskellä on se isompi leijonanpaoikanen :D )


Kädet ovat tosiaan löytyneet ja niitä on kiva joko viedä suuhun tai heilutella kasvojen edessä. Lelusta ottaa tietoisesti kiinni ja syliinkin osaa selvästi pyytää. Kun kysyn, haluatko Alex tissiä, alkaa kovaääninen hymyileminen ja syliin pyytäminen.

Tähän asti Alex on ollut hyvin rauhallinen poika, turhia itkuja ei juurikaan ole. Tosi helppo vauva, nyt uskallan jopa sanoa sen ääneen. Muistan kun Olivian vauva-aikaan kaikki sanoi mulle, etten tiedä vauva-arjesta mitään, kun minulla on niin helppo vauva. Noh, arvatkaa mitä, Alex on vielä helpompi. Toivottavasti myös pysyy sellaisena <3 Loppupeleissä, helppo tai ei niin yhtä lailla näitä helppojakin vauvoja täytyy hoitaa rakkaudella ja säännöllisesti. Imetystä, kylvetystä, vaatetusta, vaipan vaihtoja, heräämisiä yöllä yms yms. Helpotkin vauvat tarvitsevat näitä. Ja en minä helpolla enää pääse, mulla on täällä vilkas 2,5 vuotias uhmis, joka tykkää välillä pamauttaa pikkuveljeään lelullaan otsaan, juosta ympäri taloa kielloista huolimatta, huutaa tahallaan juuri, kun Alex on nukahtanut, haluta syliin juuri samana hetkenä kun imetän ja paljon muuta. Luojan kiitos siis, että Alex on helppo vauva.

Seuraava neuvola on jo parin viikon päästä, silloin on myös lääkärintarkastus. Nopeasti nämä vauvat kasvaa <3

Karina


9 kommenttia:

 1. Ihanan reipas pikkuinen! :) Poika on ollut ainakin ruoka aikana kotona ♡♡ Ai sielläkin ollaan kovasti kädet suussa :D Joko on tullut hampaita?

  Meillä tuo kaksi kuukautinen lähentelee jo kuutta kiloa :D Tänään olisi ollut 3 kk neuvola ja rokotukset, mutta täällä ollaan kipeinä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollu joo! Tai sit minusta tulee kermaa eikä maitoa :D

   Kädet menee koko ajan suuhun, peukaloa tykkäisi iimeskellä, jos antaisin! Hampaita ei onneksi vielä ole. Olivialla puhkes eka vasta 8,5kk ikäsenä! Toivottavavasti Alex seuraa isosiskonsa jäljissä :)
   Rokotuksista nyt pari päivää ja ei oo tullu mitään! Jee :) paranemisia sinne!!

   Poista
  2. Hahha :D

   Okei, oho! Meillä taisi Evelle tulla ensimmäinen hammas 4 kk ikäisenä. Saa nähdä tuleeko Emilylle aikaisemmin kun niin kovasti jo kuolataan ja syödään nyrkkiä :D

   Noniin hyvä, että ei tullut mitään rokotuksista. Me skippattiin ne tältä viikolta. Seuraavalla viikolla sitten :) Kiitos :)

   Poista
 2. En kestä😄 meillä tuo sama leikkimattp ja esikoinen ja nyt kohta 3kk ikäinen vauva molemmat kanssa leikkii tolla leijonalla. 😊😊meidänkin poika painoi 2kk neuvolassa päälle 7 kilo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leijona on siis selvästikin paras lelu :) lähteehän siitä (ei niin) kiva kilinä :D
   Isot on meidän pojat <3 mut niin saa ollakin!

   Poista
 3. Mikä söpöläinen <3 Meilläkin sormet jatkuvasti suussa! Mila oli 5200g 3kk neuvolassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä, että pojat on nähtävästi isompia, Olivia oli 3kk 6500g :D Mila on kans niin söpö <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)