keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Alex 4kk NEUVOLA ja kuulumiset.

Alex täytti viime viikolla 4 kuukautta ja meillä oli asiaan kuuluva th+lääkärineuvola. Meidän neuvolatäti (tuntuu oduolta sanoa täti, koska ollaan kutakuinkin samanikäisiä..) on edelleen aivan ihana ihminen ja sinne meneminen on kivaa.

Alex oli kasvanut, öhm, yli 9 kiloiseksi.

Syntymäpaino  - 3500g , pituus 51 cm,  py 36,5cm
6 viikkoa          - 5865g , pituus 57,1 cm, py 40,2 cm
3,5 kk               - 8770g , pituus 63,8 cm, py 42,7 cm
4 kk                  - 9175g , pituus 65,5 cm, py 43,2 cm

"Tyytyväinen, seurallinen poikavauva. Jäntevä, tormakka poika. Kääntymistä selälleen harjoittelee, leluun hienosti tarttuu, jaloilleen topakasti varaa. Ääneen nauraa, jokeltelee. Kasvaa hienosti rintamaidoilla. Kaunis iho." -TH

"Jäntevä poika. Kasvu ok. Sydän ja keuhkot ok. Lonkat ok. Hyvinvointinen poika." -Lääkäri.

Seuraavana päivänä neuvolasta Alex oppikin käätymään selältä mahalleen kunnolla ja harjoittelee nyt taitoa ahkerasti lattialla ollessaan.  Kaikki sujuu onneksi hyvin eikä kiinteitäkään tarvitse vielä miettiä, rinta(kerma)maidolla mennään. 

Alex on edelleen tosi tyytyväinen ja helppo vauva, kun kaikki perusasiat on kunnossa. Tykkää, kun hänelle laualetaan, häntä hyppyytetään sylissä, leperellään ja pussaillaan kainaloista. Haluaa huomiota ja nauttii selvästikin, kun Olivia käy juttelemassa/laulamassa hänelle. Seuraa mielellään Olivian touhuja ja viihtyy itsekseen myös leikkimatolla ja sitterissä. Kunhan on joku lelu kädessä, mitä voi imeskellä.

Yöt nukkuu mun kainalossa ja jos menee klo 20 yöunille, niin herää syömään noin klo 00, 04 ja 07 eli 2-3 syötöllä, riippuu monelta nousee ;) Tänään olin jotenkin taas vaihteeksi niin väsynyt, et vein Olivian ysiks päiväkotiin, paluumatkalla Alex nukahti autoon ja nappasin hänet sitten sänkyyn jatkamaan unia. 9.15 alettiin yhdessä nukkumaan ja 12.15 herättiin! Oli ihanaa nukkua <3
Valveilla Alex jaksaa olla pitkään, mutta noin 2,5-3h jälkeen laitan jo nukkumaan, koska sit menee yliväsymyksen puolelle ja unta vastaan aletaan taistelemaan.

Ihana, valloittava tyyppi hän on, en voi olla muuta kun rakastunut.

Ei ihan mahdu enää nukkevaunuihin :D

Onko muita Michelin-vauvojen vanhempia?

Karina


6 kommenttia:

 1. Täällä! Peetu oli 5kk neuvolassa 10,4kg & 69,2cm :D hyvin kasvaa. ja isoveli 2,5v painaa n. 12,4kg. Hauskaa kun on niin erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Sielläkin on kantamista jo tässä vaiheessa! Olivia painaa 14,2kg ja on 2v8kk, kyllä sekin menee vielä yhdellä kädellä kainalossa- ainakin hetken :D mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sellainen "pieni" mies :D ihana pallero, parasta on herätä Aamuisin kun toinen jokeltaa silmät kirkkaana ja heiluttaa käsiä, että äiti heräisi <3

   Poista
 3. Apua mikä ihana jötkäle ♥ Meidän Iivo pääs just ja just 1v6kk neuvolassa 10kg yli :D Mulle on muutes sulle haaste blogissa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on <3 Kiitos, taidanpa tarttua haasteeseen samantien!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)