lauantai 13. helmikuuta 2016

22 syytä, miksi kaksi eri-ikäistä on parempi kuin kaksi samanikäistä!

Edellinen postaus oli aitoa minua ja blogin olemassaolo korostui entisestään. Iso kiitos kaikille kommenteista, vertaistuesta ja tsempeistä. Kirjoitin postauksen puhelimeni blogger sovelluksella keskellä yötä, hetken mielijohteesta. Halusin purkaa ajatuksiani ja niin tein. Kirjoittamani runo, joka löytyy postauksen lopusta on myöskin kirjoitettu "yhdeltä istumalta", kirjoitin, mitä halusin Olivialle sanoa, mutten voinut herättää häntä...

Tänään vuorossa on ajatuksen ja huumorin kanssa kirjoitettu postaus, joten nyt pilke silmäkulmaan!

Luin vähän aikaa sitten Nellin postauksen miksi kaksi on parempi kuin yksi ja ajattelin kirjoittaa leikkimielisen vastineen hänen postaukselleen. Pidetään huumori mukana, sillä eihän kukaan voi valita monta lasta yhdellä kertaa hedelmöyttyy :) tässä kuitenkin minun listani, miksi kaksi eri-ikäistä lasta on parempi kuin kaksi samanikäistä :) Väitteet on poimittu Nellin blogista, joitakin olen luonnollisesti muokannut minulle sopiviksi.

1. Kaksi yhden hinnalla tarjoukset.
Kummallekin lapselle oma vaate, yhden vaatteen hinnalla, mikäs sen parempaa!

2. Eri ikäisten kanssa ei tarvitse öisin hoitaa kuin yhtä lasta!
Nelli kirjoitti, miten kahden samanikäisen kanssa selviää yhdellä vauvavuodella, rankalla sellaisella. Kahden eri-ikäisen kanssa on toki kaksi vauvavuotta, mutta jos lapset ovat perusterveitä niin ei se vauvavuosi nyt niin kamalan rankka ole, ettei niitä jaksaisi kahta. Paitsi joskus.

3. Kaksosten kanssa äidillä on vain yksi hoitovapaa ansioluettelossaan, kun taas kahden eri-ikäisen äidille tulee pidempi tauko. Mä olin juuri yliopistosta valmistunut, kun aloin odottamaan Oliviaa, joten en edes etsinyt vakituista työpaikkaa siihen aikaan. Olivian ollessa alle puolitoistavuotias, hain vakituista työpaikkaa ja luulen, että oli jopa hyvä asia, että minulla oli jo lapsi. Sanoin toki,että haluaisimme myös toisen lapsen pienellä ikäerolla ja silti sain paikan. Jos työnantaja on fiksu, hän pitää hyvistä työntekijöistä kyllä kiinni (kjöh kjöh,mikä itsekehu täällä haisee?). Minullakin on siis vain yksi äitiysloma tälle työnantajalle.

4. Milloin teille tulee lisää lapsia? Kun on jo kaksi eri-ikäistä lasta, vieläpä tyttö ja poika, kukaan ei kysy, milloin kolmas vauva tulee! Helppoa :)5. Lapsilla on aina tuki ja turva lähellään - myös eri-ikäisillä. Varsinkin nuorempi saa ihanaa hoivaa ja rakkautta isommalta sisraukseltaan. Pienempi oppii myöskaipaamaan sisarustaan, kun tämä on esim. päiväkodissa.

6. Kun esikoinen vääntää asiat valmiiksi, pääsee toinen helpommalla. Ei siis tarvitse tapella kahden kanssa kotiintuloajoista, kun se sovitaan yhden kanssa ja samat säännöt pätee myös toiselle!

7. Naapurihuoneesta löytyy ainakin nuoremmalle aina opiskelukaveri, joka osaa auttaa niin kemiassa kuin matikassa. Isompi taas saa turvautua naapurin tyttöihin :)

Alex tutustumassa Olivian päiväkotiin, isosiskon johdolla tottakai.

8. Äiti saa kokea kaksi raskautta. Vauvan liikkeet tuntuviat minusta ihanalta ja oli aivan upeaa kokea se kaikki kahteen eri kertaan. Reilun kahden vuoden tauon jälkeen oli jännittävää mennä synnyttämään uudestaan. Tuntuuko se samalta, sattuuko supistukset oikeasti yhtä paljon, kun viimeksi kuvitteli? Entäs ponnistusvaihe, onko se tunne yhä yhtä voimannuttava ja maaginen? Se muljahdus nimittäin.

9. Esikoinen on vähän niin kuin harjoituskappale, uhma ja teiniät saavat toisen kohdalla eri käsityksen, kun aiheesta on jo kokemusta. Eikä tarvii vängätä kuin yhden kanssa kerrallaan. 

10. Isompi lapsi on aina edellä ja osaa opettaa pienemmälle. Leikit onnistuu yhtä hyvin eri-ikästenkin kesken ja niissä on varmasti jopa enemmän järkeä kuin kahdella samanikäisellä.

11. Sisaruksilla on yhteys, maaginen tai ei - erikoinen joka tapauksessa.

12. Eri-ikäset on yhtä lailla aina tiimi, ei se ole iästä kiinni!

13. Jos kaksosilla on oma kieli, niin niin on kyllä eri-ikäsilläkin!

14. Tuplaäitiys on supervoima. I have a boy and a girl - what's your superpower?

15. Yhden vauva hoitamisen jälkeen toisen vauvan hoitaminen on piece of cake. Mitään ei tarvitse googlettaa ja asiat onnistuu vanhasta muistista :)

16. Kahdesta kivasta vaatteesta ei tarvitse valita toista, ostaa vaan toisen eri kokoisena ja hyvällä tuurilla isompi vaate kiertää joissain vaiheessa toiselle lapselle. Lisäksi, vaatekuluissa säästää, kun ostaa esimerkiksi ulkovaatteet unisex värisinä. Kun kaksosille pitää ostaa kaksi samankokoista haalaria, kahden eri-ikäisen kanssa riittää, että ostaa vain yhden haalarin, joka menee toiselle sitten myöhemmin :) säästöä säästöä!

17. Mix & match mallistot ovat supersööttejä myös eri-ikäsillä. Tykkään pukea lapsia samantyylisesti ja usein ostan Olivialle samaa kuosia paidan tai mekon, mikä body Alexillakin on :)18. Kun pienempi kasvaa isommaksi, voi ennen kauppoihin menemistä suunnata vaatejemmaan ja käyttää kaikkia ihanuuksia uudestaan.

19. Kahden eri-ikäsen lapsen äiti on aina oikeutettu valittamaan, miten rankkaa on, koska onhan hänellä kaksi pientä lasta, joilla kummallakin on omat kehitysvaiheensa menossa. 

20. Äitinä voit olla ylpeä, miten kehosi on toistamiseen venynyt ja palautunut. Kaksi eri kertaa!

21. Eri-ikästen äiti ei pääse tylsistymään, koska kun isompi lapsi alkaa olemaan omatoimisempi, on pienempi pitämässä huolta, että äidillä on varmasti tekemistä.  22. Eri-ikäiset lapset oppivat yhtä lailla pienestä pitäen jakamaan kaiken. Niin lelut, kuin vanhempien huomion <3

Mistä on pienet pojat tehty - blogin Nelli on valloittavien kaksospoikien Kasperin ja Rasmuksen äiti. Nellin blogia olen seurannut jo vuosia ja tekemisissä oltiin enemmänkin, kun Nelli asui perheineen vielä Joensuussa. Työkuvioiden muututtua, he muuttivat Lahteen toteutamaan unelmiaan ja etsivät parhaillaan perheelleen sopivaa kotia. Monikkoarki, lifestyle, sisustus ja ruoka - siitä on pienten poikien äidin blogin tehty. Ja hyvin onkin tehty <3

Karina


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)