tiistai 16. helmikuuta 2016

"...nukahti eilen rattiin"

Väsymys on hirveä asia. Se saa meidät kävelemään pitkin seiniä, ajattelmaan sumussa, toimimaan vasten ajatuksiamme.  Liian lyhyet yöunet, liian stressaava elämäntilanne, liian aikaisin herätty aamu.

Yksi perheenjäsenistämme nukahti eilen rattiin.
Onneksi turvavyö oli kiinni.

Matka alkoi ihan normaalisti, peppu istuimeen, vyö kiinni ja menoksi. Käännös oikealle, pysähdys. Käännös vasemmalle, sitten suoraan. Muutama vastaantuleva nosti kätti, koetti sanoa jotain, mutta peli oli siinä vaiheessa jo menetetty, ei siinä mennyt kun  muutama sekunti, kun pää kopsahti rattiin.

 Hän nukahti.


Hän ei.


Olimme "tapelleet" päiväunille menemisestä reilun tunnin. Uni ei kuitenkaan tullut ja kaupassa oli käytävä, en osannut edes kuvitella, että näin voi käydä! Tilanne oli samalla huvittava kuin absurdi ja kaoottinen. Yksi äiti, iso kauppakassi, yksi hereillä oleva vauva ja yksi autokärreissä nukkuva lapsi. Ainiin ja talvi.

En saanut Oliviaa millään hereille, joten toimintasuunntielma oli tehtävä nopeasti. Parkkeerasin kärrit ilmoitustaulun eteen ja hihkasin kassalle, että vien ensin pienemmän laspen ja ostokset autoon. Tehtyäni sen, palasin kauppaan, puin Olivialle pipon päähän ja kannoin hänet autoon. Onneksi meidän lähikauppa on tuttu ja turvallinen ja hädässä äiti kyllä keinot keksii.

Rattiin nukahtaminen näin oikeassa maailmassa on kyllä pelottavaa. Sitä ei koskaan tiedä, milloin vastaantuleva auto lähtee väärälle puolelle, milloin joku saa sairaskohtauksen, milloin joku ajelee humalassa. Pitäkäämme siis itse huolta siitä, että emme aja edes väsyneenä. Radio soimaan, viileä ilmää puhaltimiin ja stoppi vaikka bussipysäkille, jos silmät alkaa lupsua. Olen itsekin joutunut monesti yöllä ajaessani pysähtymään levähdyspaikalle hyppelemään haarahyppyjä. Ennen lapsia siis. Nyt en lähtisi edes ajamaan jos olisin todella väsynyt ja lapset istuisivat kyydissä.

Toivottavasti kukaan ei säikähtänyt perinpohjaisesti alkutekstejä lukiessa <3

Karina


6 kommenttia:

 1. Meillä mimi on alkanu lopettelee päikkyjä,mut joskus väsy käy ylivoimaiseksi ja uni vaa tulee.. nimenomaan autokärryn rattiin. :D Onneks nää 2.5 veet nukkuu nii sikeetä, et saan aina kannettua nukkuvana myös autoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia on kans lopettanut päiväunet melkein kokonaan. Todella harvoin nukkuu enää, siksi ihmettelinkin, kun nukahti kesken kauppareissun, haha!

   Poista
 2. Vähän huolissani luin alkua ja sitten - totaalirepeäminen :D :D voi pieni ihana! Ja voi tuota toista iloista ihanaa matkustajaa <3 niin söpö!

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana :D Meillä lapset ei ole ikinä nukahtaneet hassuihin paikkoihin ja kun ne nukkuu, niin niitä ei saa siirrettyä edes sängystä toiseen, kun ne on niin herkkäunisia, että heräävät kun niitä katsoo... Olivat jo vauvoina. Harmi, koska O on niin söpö tuossa!! <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos Piia! :) Olivia on todella sitkeäuninen, kun nukahtaa. Alex taas ainakin toistaiseksi herää just siihen, kun häntä esimerkiksi katsoo :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)