sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Arkirealismia: lasten kanssa Joensuussa.

Yleensä arkirealismipostaukseni ovat jollain tapaa niitä epäonnistumisia, mutta tällä kertaa haluan kertoa, miten meillä yleensä kaupunki - ja kauppareissut menevät. Esimerkiksi eilen oli aika perusmeininkiä, kun käydään lasten kanssa Joensuussa.

Tilanne oli kotona se, että miehellä on pian tentti, johon luettavaa lähes tuhat sivua. Kotona lukeminen toki onnistuu, mutta jatkuva "pidätkö Alexia hetken", "kehtaatko vaihtaa vaipan", "isä, mitä sinä teet","isä, katso olen prinsessa" jne keskeytkset ovat varmasti rasittavia, joten päätin, että lähdetään pois alta. Ensi viikolla mies kokeilee lähteä päiväksi kirjastoon lukemaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli mennä jonkun mammakaverin kanssa Pomppulandiaan, mutta aikataulumme eivät valiettavasti sopineet yhteen enkä yksin halunut mennä, joten lähdimme "palloilemaan" kaupungille. Ihan keskustaan asti ei edes päästy, meille riitti kolme kohdetta ja ajomatkat, saimme nimittäin viisi tuntia tuhottua!

Mutta siihen arkirealismiin sekä meidän päivään:

Aamupäivästä lähdemme lasten kanssa pihasta.
Ihan ekana ajamme Pilkon Cittarin pihaan käymme Crocsin pisteellä,
mutta valitettavasti kumppareiden koot alkavat c10:stä ja Olivialle olisi c8 hakusessa. Lisäksi meidän toivomaa väriä ei edes ole, joten ei harmita niin paljon. Olivia saa kuitenkin esittelijältä Crocsin muoviämpärin ja pienen Haribo karkkipussin, josta koituukin kassalla "ongelmia". Olivia ei nimittäin suostu kävelemään kassan läpi maksamatta "ostoksiaan". Yritän selittää, että se oli lahja, mutta hän nostaa ämpäriään liukuhihnalle ja toistaa "pitää maksaa". Lopulta saan hänet kassan toiselle puolelle, kun lupaan selittää miksi saamme mennä kassan ohi.

Tämän jälkeen alkaa meidän spesiaalipäivän eka spesiaaliosuus - menemme Hesburgeriin jätskille! Tilaan meille yhteisen pehmiksen, jota nautitaan ihan rauhassa.


Jätskin jälkeen käymme vielä vessassa ja siitä autoon ja matka jatkuu Mammuttitorille eli kirpparille. Siellä kierrämme puolet  paikasta, sillä lastenvaatteista tuntuu olevan ylitarjontaa ja ostettavaa alkaa kertymään Alexin kaukalon päälle ihan kiitettävästi. Olivia myös opettelee rahan käyttöä, sillä hänen isänsä oli antanut hänelle 5 euroa shoppailurahaa. Paidat vaihtuu Hello Kitty salkuksi, kun kerron, mihin rahat riittää, paljon jää, mitä niillä voi ostaa ja ettei kaikkea ole pakko tuhlata heti. Lopulta Olivian kirppissaalis on se salkku ja ikivanha Fisher Pricen vedettävä puhelin, josta hän on aina tykännyt. Yhteensä 3,60, joten säästöökin jäi vielä 1,40e. Samalla pohdimme, mitä hän voisi laittaa myyntiin, kun meidän kirppispaikka viikon päästä alkaa!

Maksamisen jälkeen siirrymme istumaan, jossa imetän Alexia pikaisesti. Siitä jatkammekin sitten Prismaan!


Prismassa haahuilemme ihan urakalla. Tutkimme vaippahyllyä, lasteruokia, leluosastoa. Olivia käy leikkimässä leikkipaikalla ja käymme syömässä Hesellä. Olivia syö nugetteja ja juo pillimehua, minä kerrosaterian ja Alex rukiista hedelmäsosetta. Lisäksi yritän imettää, mutta hälinä kiinnostaa Alexia enemmän, joten luovutan. Ruokailuhetki menee tosi sujuvasti, kuten kaikki muukin siihen mennessä. Kukaan ei kiukuttele eikä itke. 


Prisman ja Hesen jälkeen käymme vielä pikasiesti ystäväni luona ja jatkamme siitä kotiin. Kotipihassa molemmat nukkuvat, joten tavaroiden purkaminen onnistuu rauhallisesti.

Kahden pienen lapsen kanssa kaupuangilla käyminen ei aina ole sitä tuskahikeä ja kiukkua, meillä oli eilen oikeasti tosi mukava päivä ja lähtisin heidän kanssa viettämään samanlaista vaikka nyt heti. 

Myös ihan perus kaupassa käyminen onnistuu kivasti:


Mutta nyt ulos lumilinnan tekoon! Vastailen tulleisiin kommenteihin taas illemmalla! 

PS. Paulo Coelhon kalenterin voitti itselleen...

Onneksi olkoon! Ollaan yhteyksissä, kumpi vaan ehtii ensin :)

Karina

4 kommenttia:

  1. Teillä on ollut kiva päivä ja oi että tuo Olivian pipo on ihanan värinen! ♡

    VastaaPoista
  2. Kiva että teillä sujuu kauppareissut noin mallikkaasti :)
    Meillä lapset tykkää myös käydä kaupoissa mutta hervemmin tulee yksin niiden kanssa lähdettyä lähikauppaa/kirpparia kauemmaksi ostoksille :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)