perjantai 8. huhtikuuta 2016

Alex 8kk (neuvola ja kuulumiset).

Alexilla oli 8kk neuvola ja lääkärineuvola maaliskuun lopussa. Lääkärinevuolan muistin tosin vasta sitä seuraavana päivänä, joten se jäi käymättä. En itse asiassa vieläkään käsitä, miten saatoin unohtaa lääkärineuvolan, varsinkin, kun neuvolakäynnit oli peräkkäisinä päivänä. No mutta se on mennyttä jo ja oon itkuni huonosta äitinä olemisesta jo itkenyt. Varataan uus aika sitten toukokuun alussa. Perusneuvolakäynnillä saatiin uusia mittoja ja vaihdettiin terveydenhoitajan kanssa kuulumisia.Alex 8kk (neuvola 23.3, täytti 3.4), suluissa 7kk

Paino 12,0 kg (11 630g)
Pituus 73,4 cm (71,6 cm)
Py 46,9 cm (46,0cm)

Minkälaista on elämä 8 kuisen kanssa?

7-9 välillä herätys
11-13 päikkärit
16-17 toiset päikkärit
20-21 välillä unille
00  ja noin 05 yöimetykset

R U O K A I L U

Alex syö rintaa aina kun haluaa, hän osaa pyytää sitä sanomalla mamamama ja työntämällä kättä suuhun. Maidon lisäksi hän saa aamuisin puuroa ja marjoja, päivällä liha/kalasoseen, iltapäivästä hedelmä/marjasoseen ja illla puuroa tai smoothieta. Vieläkään en ole saanut yhtä ruokailukertaa lisättyä. Sellaiselle olisi tilaa esimerkiksi ennen aamupäikkäreitä. Tähän saakka Alex on ollut kaikkiruokainen eikä allergioita ole onneksi ilmennyt. Avokadososeet on suurta herkkua. Teen kaiken kaiken ruoan itse ja jaan ohjeitani pikkuhiljaa myös täällä blogissa :) löytyy tunnisteen "vauvan sose" alta. Myös sormiruokailua harjoitetaan satunnaisesti mansikoilla, banaanilla, mangolla, maissinaksuilla.

U N I

Alexin yö kestää noin klo 20.30-08.00 välille. Koska nukumme vierekkäin, en aina tiedosta kaikkia imetyksiä, mutta ainkain kahdentoista ja viiden maissa imetän tietoisesti. Päivisin nukutaan kahdet päikkärit. Ekat kolme tuntia heräämisestä ja ne kestää pari tuntia (yleisin klo 11-13)  ja toiset kolme tuntia ekoilta päikkäreiltä heräämisestä eli joskus 16 maissa ja kestävät noin tunnin. Molemmat unet nukkuu tällä hetkellä ulkona tuplarattaissa.

K E H I T Y S

Istuu tuetta ilman mitään ongelmaa, pehmeällä sängyllä saattaa myös itse hakeutua istuma-asentoon. Ryömii kovaa vauhtia, hytkyttää pyllyä konttausasennossa, muttei mene vielä eteenpäin. Pääsee istuma-asennosta mahalleen ja siitä ryömimään.

P O T T A I L U

Jatketaan edelleen samaa linjaa, unien ja ruokailun jälkeen sekä aina kun siltä tuntuu. Tulosta tulee joka päivä. Ei tosin ihan yhtä usein kuin pari kuukautta sitten.

A U T O I L U

Onnistuu edelleen hyvin, joko nukkuessa tai lelua räplätessä. Tutti usein automatkoilla suussa.

M U U T A

- 2 alahammasta
- koettaa vilkuttaa, muttei ihan onnistu
- taputtaa satunnaisesti
- kun kiellän häntä, pyörittää päätä "eieiei"
- nauraa ja hymyilee paljon
- antaa minulle supermärkiä pusuja
- eroahdistusta selkeästi ilmassa, en saa poistua näkyvistä tai tulee huuto
- nauttii kovasti ukin, mummin ja enon seurasta
- tykkää leikkiä omilla leluilla lattialla

Kohta varmasti tupsahtaa lisää hampaita ja konttauskin alkaa sujumaan :)

Karina


9 kommenttia:

 1. Aivan ihana pieni mies sinulla <3 hurjaa vauhtia aika kuluu, eikös hän juuri vasta syntynyt :)
  Hassua miten lapset kasvaa niin eri tahtia. Meillä tämä viimeisin lapsi on nyt 3 v ja pääsi vasta 2.5v tuohon 12kg painoon (90cm) :) edellinen lapsi taisi olla siinä jo vuoden paikkeilla. Mutta onneksi jokainen saa kasvaa täysin omassa tahdissa :)
  Kiitos kivasta blogista! Hauskaa reissun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Näinhän se on, juurihan hän syntyi! Ja nyt jo 8kk ikäinen, ei sitä ajanjuoksua oikeasti enää tajua! En muista, että raskausaika olisi mennyt ihan yhtö nopeasti kuin nämä viimeiset kuukaudet. Kiitos paljon, me nautimme vielä vähän aikaa, sit alkaakin uusi arki, kun palaan toukokuussa osa-aikaisesti töihin! Mukavaa kevättä sinne!

   Poista
 2. Ohhoh, Alex painaa kolme kiloa enemmän kuin meidän poju, ja tosiaan sama syntymäpäivä äijillä :D Mun ystävällä on kans samanikäinen poika, joka on nyt reilun 10kg, niin neuvolassa oli käsketty alkaa rajoittamaan syömistä! Mitä ihmettä?! Minusta tuo on ihan naurettavaa kun kyseessä on lapsi joka syö ihan tavallista ruokaa ja (tässä tapauksessa korvike)maitoa. Tai no ei edes naurettavaa vaan raivostuttavaa!
  -Sippu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Alex on kunnon Michelin poika :) Ei meillä onneksi ole puututtu syömisiin neuvolassa! Tissiähän tuo pääasiassa edelleen syö, muu ravinto on onnettoman pientä. Todella raivostuttavaa, jos joku sanoisi minulle, että Alex on liian iso! Sais kuulla minulta muutaman valitun sanan :D

   Poista
 3. Ihana Alex! <3 Mielestäni kenenkään lapsen kokoa ei tarvitsisi mennä kommentoimaan (tai varsinkaan vertailemaan lapsia keskenään!!), on hän sitte iso tai pieni. Me saimme kuulla A-murun vauva-aikana jatkuvasti kommentteja, että hän on hurjan iso. Mittoja Alexin iässä hänellä oli 8,5 kiloa ja 72 cm ja mielestäni hän oli täydellinen vauva - aivan kuten jokainen vauva! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)