maanantai 2. toukokuuta 2016

7 syytä, miksi minun lapset menevät usein "kaksi yhdestä".

Olivialla ja Alexilla on ikäeroa 2 vuotta ja 4 kuukautta. Olivia on tällä hetkellä siis reilu 3 -vuotias ja Alex 9 kuukauden ikäinen. Tämä ikäero on minusta todella hyvä ja kokosin 7 kohtaa, miksi kaksi (noin tämän ikäistä) eri-ikäistä lasta menee mielestäni usein "yhdestä". Molemmat lapset ovat myös perusterveitä eikä kummallakaan ole ollut koliikkia tms. Toki pikkuvauva-aikana kummallakin on ollut mahapuruja ja esimerkiksi Olivia itki vauvana aina iltaisin, mutta Alex on säästynyt iltaitkuilta ja on iloinen poika - kunhan vaan täyttää hänen tarpeet mieluummin ennakoivasti ja antaa hänellä paljon huomiota. 
 1. Vain yksi lapsista on vaipoissa. Olivia on ollut ilman vaippaa 1,5-vuoden iästä lähtien, joten luonnollisesti meillä on Alexin syntymän jälkeen vain yksi vaipoissa kulkeva lapsi.
 2. Olivia käy itsenäisesti pissalla vessassa. Tämä ihan omana kohtanaan ihan siksi, että kun esimerkiksi istun imettämässä, minun ei tarvitse jakautua kahteen tilaan yhtä aikaa, jos Olivialla on vessahätä.
 3. Olivia syö itse. Kyllähän se nyt helpottaa, kun isommalla pysyy haarukka ja lusikka ihan omassa kädessä ja syöminenkin on jo suht siistiä. Ei tarvitse syöttää kuin yhtä lasta ja Suomeen palattuamme hänkin saa enemmän sormiruokaa kuin nyt.
 4. Vauvan soseet valmistuu helposti siinä, missä muidenkin ruoat, kunhan muistaa ruoanlaiton yhteydessä ottaa aineksia sivuun. Tai tekee kerralla isomman satsin eri sekoituksia ja laittaa pakkaseen. 
 5. Olivia pukee ja riisuu itse. Tämä taito on hallussa kiitos päiväkodin, johon hänellä on muuten jo ikävä! Pientä apua toki Oliviakin kaipaa, mutta se ei tunnu isolta hommalta. Alexin pukeminen sujuu välillä helpommin ja välillä vaikeammin. Alexista on kiva kiemurrella sylissä, joten välillä se on yhtä taistelua.
 6. Alex viihtyy tuplavaunuissa todella hyvin - koska vieressä istuu maailman paras tyyppi, oma isosisko! Isosiskoa on kiva silittää, välillä vähän tukistaa. Kun isosisko kävelee, hänen penkiltään löytää aivan mahtavia juttuja, joita voi laittaa suuhun ja maistella, ilman että sisko repii ne pois. Olivia taas tykkää kävellä ja istua. Kun hän saa tehdä molempia niin kaikki on hyvin.
 7. Uutta arkea ei ole tarvinnut opetella samalla tavalla kun Olivian syntymän aikaan. Kun perhe elää jo pikkulapsiaikaa, vauvan syntymä tuo siihen toki oman haasteensa, mutta oma elämä on jo muuttunut siihen, että perheessä on lapsi(a). 

Huomion ja ajan jakaminen:

 • Leikkiä voi myös molempien lapsien kanssa yhtä aikaa.
 • Ulkoilu menee kahden kanssa siinä missä yhdenkin kanssa, vaikka se toinen ei nukkuisikaan.
 • Lapsilla on toisistaan seuraa jo nyt, jatkossa varmasti vieläkin enemmän.
 • Koska pienempi on useammin sylissä esim imteyksen tai pullosta ruokinnan aikana,  pitää muistaa antaa myös isommalle mahdollisuus olla sylissä pusuteltavana ja halittavana.
 • Joskus on kiva viettää aikaa myös ihan vain yhden lapsen kanssa. Toisen lapsen lyhytaikainen hoito on yleensä vain järjestelykysymys. Jo kaupassa käynti vain äidin kanssa voi isommasta lapsesta olla kiva juttu, kun pääsee autokärreihin tai haahuilemaan äidin kanssa hyllyjen väliin.


Tottakai meidän helpotuksena on se, että meidän perheessä on (normiarkena) kaksi aikuista, jotka ovat molemmat perusterveitä. Lapsilla ei ole erityistarpeita (vaikka Alex todella vaativa onkin, puhumattakaan 3v neitiuhmasta), ei ole allergioita tms. Vain perusarki, josta en ota stressiä. Minä olen elänyt viimeiset 3 vuotta lähes täysin lapsilleni. Ei minulla ole "omaa aikaa" ellen sitä itse järjestä. Ei ole muita harrastuksia kuin tämä blogi, ei muita velvollisuuksia, kuin vain ja ainoastaan lasten kasvatus. Ei esimerkiksi kotieläimiä tai muuta suurta, johon käyttäisin energiaani. Koti ja lapset.

Ja pian myös työt, sillä nyt se on lyöty lukkoon, palaan 16.5 osa-aikaisesti töihin. 
Katsotaan sitten, miten paljon elämä muuttuu!

M A H T A V A A  T O U K O K U U T A!

Karina

14 kommenttia:

 1. On mukava lukea että teillä sujuu arki noin hienosti! Ihania kuvia!!! <3 <3

  VastaaPoista
 2. Meillä ikäeroa 2v8kk ja ainoa haaste on se että isomman päiväunet pitää ajoittaa kotiin tms. Jossa sänky. Meillä ei ole ollut kolmevuotiaalla 1,5v rattaita enään. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meilläkään nuo tuplat ole Suomessa kovin useasti käytössä, mutta Espanjassa päivittäin. Kävelemme päivässä 5-15 km, keskimäärin se 10km, helpompi laittaa istumaan, kun kantaa selässä :) ja kätevästi saa kaikki ruokaostokset, varavaatteet yms alakoreihin, ollaan kuin pienellä asuntoautolla aina liikenteessä. On eväitä, vaatteita, leluja :D
   Olivia ei valitettavsti nuku enää päikkäreitä, vaikka kuinka toivoisin hänen nukkuvan!

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihanasti sujuu teidän arki :) Oon paljon sun kanssa samoilla linjoilla. Oikeasti suuri arjen pelastus on meillä ollut tuplarattaat joista juuri hetki sitten luovuin koska pyöräkärry ajaa tarvittaessa saman asian kun pojat jo kohta 2 ja 5. En piittaa sitten yhtään "ei kai ne enää istu rattaissa" näsäilyistä, mieluummin rattaissa raittiissa ulkoilmassa kuin autossa, me kuljetaan myös aika pitkiä matkoja päivittäin ja tavarat + lapset tulee ilman tuskailuja mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Joo, tuplat on pelastus varsinkin pitkien matkojen kohdalla! Suomessa tulee liikuttu niin paljon autolla, ettei niihin ole tarvetta, mutta täällä en voisi kuvitellakaan olevani ilman! Esim huomenna lähdetään heti aamusta 4km päähän yhteen kauppaan, kun pitää ostaa äidille just tietty takki :D Ja illalla on lento Suomeen, huuh :)

   Poista
 5. Mun vanhimpien lasten ikäero on 1v7kk. Nyt olen todella tyytyväinen ikäeroon. Pojat ovat nyt tokalla ja kolmannella kaa olleet hyvät kaverit aina. Ja siis olin ikäeroon tyytyväinen myös silloin kun pojat olivat pieniä, vaikka toki ajoittain oli rankkaa. Ihanaa kevättä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna :) 1v7kk on kyllä aika pieni ikäero, tosi mahtavaa, ettet ole kokenut sitä liian vaikeaksi ja olet tyytyväinen :) Varmasti ikäero vaan pienenee, kun laspet kasvaa! Kiitos, ihanaa kevättä myös teille!!

   Poista
 6. Ihania kuvia <3
  Välillä on kiva lukea että arki sujuu hyvin kahden lapsen kanssa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! <3
   Useimmiten se sujuu, valitan sitten taas, kun ei suju :D

   Poista
 7. Ihanaa toukokuuta teillekkin sinne! :)

  Sulla on hyviä pointteja kirjoituksessasi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)