maanantai 6. kesäkuuta 2016

"Alex kaipaa huomiotasi" - Nabby.

Mikä on pieni, valkoinen ja pyöreä?

Kestää 70 tuntia, kantaa jopa 340m ja kommunikoi puhelimesi kanssa?

 N A B B Y * !


Sain keväällä yhteydenoton Nabbyltä, jossa kysyttiin haluaisinko perheellemme Nabby itkuhälyttimen, josta voisin kirjoittaa käyttökokemuksen tänne blogiin. Vaikka meillä oli jo itkuhälytin (Gynoii Smart Baby Monitor), otin tarjouksen silti avosylin vastaan, sillä Gynoiin hälytin on meillä edelleen kiinteästi sängyn yllä kiinni enkä ole irroittanut sitä esimerkiksi ulkokäyttöön, kuten alussa suunnittelin. Se hälytin on just täydellinen siihen, missä se meillä on nyt.

Nabbystä moni on varmastikin kuullut jo aikaisemmin. Kyseessä on puhelinsovelluksella ja Bluetooth yhteydellä toimiva itkuhälytin, josta löytyy myös lämpömittari ja unilaskuri. Käyttökokemusta on kertynyt nyt reilun kuukauden ajalta ja käytössä se on ollut ihan päivittäin, sillä Alex nukkuu vähintään toiset päikkärinsä ulkona. Reilun viikon käyttökatko tosin tuli, kun onnistuin kadottamaan Nabbyn! Laite on niin pieni, että se onnistui sujahtamaan autoon Alexin turvaistuimen alle. Onneksi löytyi!

Laitteen käyttöönotto oli todella vaivatonta. Ekana latasin laitteeseen virtaa, sitten latasin AppStoresta ilmaisen Nabby sovelluksen. Laitoin Bluetoothin päälle ja käynnistin Nabbyn sekä sovelluksen, joka kysyi lapsen nimen. Sen jälkeen puhelin yhdistyi Nabbyyn ja laite oli käyttövalmis. Ostin samantien 1,99 eurolla lisäpalvelupaketin, joka sisälsi lämpömittarin, unilaskurin sekä "kuuntele nyt" ominaisuuden.

Nabbyn omilta sivuilta löytyy itkuhälyttimen ominaisuudet ja tässä käyn läpi omia kokemuksia:


Kun vauva nukkuu ja Nabby on päällä on yleisnäkymä, kuten ylläolevassa kuvassa: vasemmalla näkyy lämpötila, oikealla unen kesto,  alhaalla vasemmalla Nabbyn akun kesto ja oikealla "kuuntele nyt" nappi.

K A N T A V U U S

Nabby lupaa sivuillansa 340m kantaman - linnuntietä tietä eli täysin avoimessa maastossa ja vähän vähemmin tiiviisti rakennetuilla seuduilla. Tähän minulla oli kova luotto ja näinkin itseni leikkimässä Olivian kanssa leikkipaikalla, kun Alex nukkuu terassilla rauhassa päikkäräitä. Se unelma kuitenkin romuttui kerta toisensa jälkeen, kun Nabby kadotti yhteyden ja piippaili, että nyt on mentävä lähemmäksi mollukkaa. Se positiivinen puoli tässä kuitenkin on, että Nabby hakee yhteyden automaattisesti uudestaan eli riittää, että kävelet vaan kohti laitetta niin pitkään, kunnes yhteys on taas tomiva. Toki olisin laitteeseen tyytyväisempi, jos yhteys ei katkeilisi niin herkästi. Toisaalta taas terassin ja leikkipaikan välissä on kuitenkin kivitalo ja linnuntietä ajatellen, 3 paksua seinää, mutta silti, olen pettynyt, sillä esimerkiksi Philipsin Avent itkuhälytin kantaa kyllä seinistä huolimatta.

K E S T Ä V Y Y S

Kellon kanssa en ole mitannut, mutta Nabby lupaa kestää yhdellä latauksella 70 tuntia ja sanoisin, että se pitää paikkansa, sillä vaikka laite on käytössä joka päivä, olen ladannut sitä vain kaksi kertaa. Lataaminen on nopeaa ja onnistuu mukaan tulevan USB piuhan avulla. Sovellus myös ilmoittaa hyvissä ajoin, kun akku alkaa olemaan vähissä! Puhelimen akkua se ei erityisesti syö. Ihan perussovelluksen verran. Mulla kestää puhelimen akku yleensä noin päivän ja siihen sisältyy myös Nabbyn käyttö.


Lisäpalveluna ostettu lämpömittariominaisuus on varsinkin nyt kesäkeleillä ihan super! Sovellukseen saa laitettua omat hälytysrajat, ja esimerkiksi vaunujen sisälle ei tarvitse laittaa enää erikseen lämpömittaria, kun lämpötilan näkee kätevästi puhelimen ruudulta.


Myös unilaskurin olen kokenut itselleni erittäin hyödylliseksi, sillä voin myöntää, etten läheskään aina muista katsoa paljonko kello on, kun vien Alexin päikkäreille tai paljon kello on, kun hän herää. Nabbyn taas laitan aina päälle ja sammutan heti näissä tilanteissa, joten pystyn jälkikäteen katsomaan, miten ne ekat päikkärit tänään menikään. Kuten kuvassa näkyy, sunnuntaina 22.5 taisi olla leffailta, kun Nabby meni päälle klo 20.57 ja sammui 23.56 :)

"Kuuntele nyt" ominaisuutta olen käyttänyt myös useasti. Varsinkin, kun olen ollut hieman epävarma, että toimiiko sovellus nyt oikeasti ja aukeaako linja kunnolla. Joka kerta se on kyllä toiminut oikein, mutta tietyn varmuuden saa, kun voi kuunnella, mitä vaunuissa tapahtuu (unituhinaa <3).Mitäs sitten, kun vauva herää? Nabbystä tulee puhelimeen ilmoitus, kun Alex kaipaa huomiotani. Samanlainen hälytys tulee myös silloin, kun lämpötila on rajojen ulkopuolella. Sen lisäksi aukeaa linja eli kuulen lapsen äänen. Jos hälytin sammutetaan suoraan Nabbystä, siitäkin tulee ilmoitus puhelimeen. Ilmoituksen yhteyteen on mahdollista laittaa myös värinähälytys, jolloin puhelinta voi pitää vaikka housujen taskussa, kun imuroi tai kuuntelee musiikkia vähän kovemmalla volyymilla.

M U U T A

Nabby on helppo ottaa kaikkialle mukaan, sillä se tosiaan on pieni eikä tarvitse varapattereita, tai "kotikappaletta". Puhelin kun nyt kuitenkin kulkee lähes jokaisella aina matkassa. Koska yhteys toimii Bluetooth yhteydellä ei tarvitse miettiä, onko mökillä tarpeeksi hyvä 3G, jotta hälytin toimisi ( esim. Gynoii toimii Wifillä ja 3G:lla). 

Y H T E E N V E T O

Nabby on tanskalainen itkuhälytin, joka toimii Android  ja Ios älypuhelinlaitteissa Bluetoothin välityksellä.

+ pieni koko
+ kaunis ulkonäkö
+ vaivaton käyttöönotto
+ akun kesto
+ lämpömittari
+ unilaskuri
+ Bluetooth

- yhteyden pätkiminen, kun välissä on enemmän kuin yksi seinä
- 159 euron suositushinta (vaikka kaikki nykyajan itkuhälyttimet taitaa olla tässä hintaluokassa nykyään)
- on täysin riippuvainen puhelimestasi. Jos puhelimesi akku on loppu niin eipä itkuhälytintäkään käytetä sillä kertaa. (Tämä kohta on toisaalta myös + puolella, koska et tarvitse muuta, kuin Nabbyn ja puhelimen) 

Tälläinen on meidän univahti Nabby. Kiitos Nabbylle, kun saatiin laite testiin!

*Nabby saatu.

8 kommenttia:

 1. Voi kun tuollaisia olis ollut silloin kun mun lapset oli pieniä, mutta ei ollu.
  Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.

  Oikein hyvää alkaanutta viikkoa sulle.

  VastaaPoista
 2. Tästä oonkin lukenu tosiaan jo muutamasta muustakin blogista, mutta tällaisia tuotearvioita onkin hyvä saada luettua aina useammalta ihmiseltä, kun jokainen arvioi vähän eritavoin :)
  Tämmösen nabbyn varmaan itse hankkisin, jos sille tarvetta olis, vaikuttaa niin näppärältä! :)

  Semmosta tuli mieleen tuosta kantavuudesta, että ootko kokeillu sisätiloissa/voitko kokeilla, että häviikö se yhteys sielläkin useamman seinän takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätiloissa ei oo ollu kertaakaan ongelmaa,toimii hyvin mm. ylä-ja alakerran välillä ja huonesta toiseen muutenkin:)

   Poista
 3. Hei! Nabby vaikuttaa lupaavalta 😊 Sellaista kuitenkin mietin vielä ennen hankintaa, että ootko huomannut, onko mahdollista kuunnella puhelimesta musaa tai katsoa vaikka netflixiä samalla, kun puhelin on kytketty nabbyyn? Tai voiko puhelin olla samaan aikaan kytkettynä sekä nabbyyn että bluetooth-kaiuttimeen, josta kuuntelee musaa? Miten hälytys tällöin toimii? En oo löytänyt mistään näihin vastausta toistaseks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Joonatan! Nabby oli hyvä, mutta valitettavasti en taida osata vastata sinun kysymyksiisi, myin Nabbayn jo eteenpäin, enkä koskaan tainut kokeilla kuvailemisia tilanteita. Ainakin muut sovellukset toimi ihan nomraalisti ja jos Nabby ilmoitti jotain, se tuli yläpalkkiin notificationina, kuten muutkin viestiä lähettävät sovellukset toimii. Bluetoothin toiminnasta kannattaa googlettaa tai kokeilla kotona käyttää sitä kahdessa eri laitteessa, jos ne toimii niin eikähän Nabbykin. Ennen kuin hankit Nabbyn, kuulin huhuja että Nabby onn kaikessa hiljasuudessaan lopetanut toimintansa, heidän instatili ei ole päivättynyt yli vuoteen ja asiakaspalveluun ei saa mitän yhteyttä. Eli kun puhelimen ohjelmistot päivittyy niin Nabbya ei ole kukaan päivittämässä, mikä voi tarkoittaa teknisiä ongelmia. Toivottavasti näistä oli jotain apua ja palasit lukemaan, vaikkakin vastaaminen kesti minulta näin kauan! -Karina

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)