torstai 23. kesäkuuta 2016

Kesän kallein harrastus: grillaaminen.


Oletteko laskeneet paljonko teillä menee kesäisin rahaa grillaamiseen ja oheistuotteisiin? Me ei olla, mutta havahduin kuitenkin viimeksi siihen, että perus extemporetorstaigrillailulle tuli hinnaksi melkein 30 euroa. Pari ribsiä, paketillinen chilijuustomakkaraa, paketillinen aitoja nakkeja, salaattitarvikkeet, punkkupullo ja pari Raikastamon luomupillimehua. Eipä tuohon hintaan enää muuta oikeastaan saakaan! Toki punkkupullo ei ole pakollinen sijoitus, mutta kyllähän se liharuoka vaan oikean punaviinin kanssa maistuu paremmalta.







Ribsi-illasta ei valitettavasti ole kuvia, mutta kesän ihka ekasta grilli-illasta senkin puolesta. Tehtiin kanahampurilaisia rukiiseen sämpylään ja kyllä vain maistui! En muista oliko silloin valkkaria, mutta jos ei ollut, niin olisi kyllä saanut olla. Punaviini lihalle, valkoviini kanalle ja kalalle. 

Jos näitä 30 euron exteporegrillailuja tekee kerran viikossa, se on kuukausitasaolla 120 euroa, 360 euroa kesän ajalta. Huh huh, aika paljon! Eikä aina edes selviä 30 eurolla, sillä kohta alkaa mansikkakausi ja sit on jälkkäriksi mansikoita. No, onneksi kesä on vain kerran vuodessa.

1 kommentti:

  1. ...Puhumattakaan siitä, miten paljon siihen grilliin on investoitu :). Jos siis laskee grillin hintaa mukaan käyttökertoihin, meillä ainakaan ei lopulta niin kovin montaa kertaa kesässä grillata...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)