maanantai 8. elokuuta 2016

A L E X 1 v. juhlat & neuvola.

Täällä ollaan vietetty 1-vuotis juhlaviikonloppua ja pääjuhla oli lauantaina. Neuvolassa Alex kävi perjantaina, joten tähän samaan saan myös neuvolakuulumiset.

Ensinnäkin, haluan sanoa, että olen niin onnellinen näistä kahdesta laspesta, jotka on meille suotu, ettei mitkään sanat tähän riitä. Alex täytti vuoden, meidän vauvasta tuli yks kaks taapero, joka harjoittelee tuetta seisomista, pieniä askeleita ja itsensä ilmaisua muullakin kuin itkulla. Vauvavuosi on takana ja nyt avataan ovet kohti uusia, jännittäviä seikkaluja.

Kuva: Eevi P.

kuva: Eevi P.

kuva: Eevi P.


kuva: Eevi P.


kuva: Eevi P.
Mini Speeders saatu Jollyroom.fi

kuva: Eevi P.


kuva: Eevi P.

kuva: Eevi P.

kuva: Eevi P.


kuva: Eevi P.

Leijonanpoikaselle uniikki leijonapipo <3

A L E X I N  1 V.  N E U V O L A

pituus: 78,4cm (synt. 51,0 cm)
paino: 13 500g (synt. 3500g)
pään ympäryys: 48,3cm (synt. 36,5cm)

Iloinen, touhukas poika. Pinsettiote +, konttaa, nousee tuetta seisomaan, tukea vasten askeltaa. Joitakin sanoja hakee, puhetta ymmärtää. Kasvaa tormakasti, johdonmukaisesti. Iho siisti. Herkkyyttä taipeissa. 

Rokotusaika meillä oli erikseen vielä tänä aamuna ja siellä Alex sai kaksi rokotusta. MPR:n vahvistuksen hän saa vasta 1,5 vuoden ikäisenä, sillä eka laitettiin jo helmikuussa 6 kuukuden ikäisenä. Myös hepatiittirokotuksen Havrixin hän tulee samaan parin kuukauden päästä, sillä me ollaan taas yllättäen lähdössä syksyllä ulkomaille :)

R U O K A I L U

Hampaita Alexilla on 6, neljä ylhäällä ja kaksi alhaalla. Alex syö lähes kaikkea, mitä hänelle tarjotaan, mutta mieluiten toisten lautasilta. Ollaan siirrytty jo samaan vähäsuolaiseen ruokaan, mitä muutkin syö, toki muussattuna, muttei ihan soseena enää. Ruokajuomana on vesi. Imetän edelleen lapsentahtisesti ja imetyskertoja on päivän aikana noin 6-8, lisäksi yöllä 1-2 kertaa. Hampaat pestään kaksi kertaa päivässä ja ruokailun jälkeen Alex saa ensipastillin.

P O T T A I L U

Potalla käydään säännöllisesti ja onnistuneesti.

L I I K K U M I N E N

Enimmäkseen konttaamalla, vauhti on kova! Osaa mennä myös rappuset ylös, lasketua pylly edellä sohvalta/sängyltä. Nousee tuetta seisomaan ja askeltaa tuettuna ympäriinsä.

P U H E

Ätti, ittä, Ovia, anna, ota, auto. Alex on todella voimakastahtoinen ja näyttää selvästi mitä haluaa ja mitä ei halua.

P A R A S T A  J U S T  N Y T

Olivia, äiti ja isä. Autot, varsinkin se poliisipotkuauto, Kiikkuminen, hiekkalaatikko, leikkikeittiössä kattiloiden kolistelu, ruoan laittaminen, tyhjästä kupista juominen. Jalkapohjasta kutittaminen, pussailu ja haliminen. Lisäksi vessanpönttöön on hauskaa käydä tiputtelemassa milloin mitäkin. Myös roskakorit on in sekä allaskaapin tyhjentäminen, ruokavälinelaatikon tyhjentäminen, kaappien tyhjentäminen. Karkaaminen rappusiin, jos portti on jäänyt auki, karkaaminen kuistille, jos ulko-ovi on auki, karkaaminen terassille. Hassuttelu, kikatus.

Ihanan touhukas yksivuotias, ei voi muuta sanoa <3


3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)