tiistai 16. elokuuta 2016

Syksyn pimeyttä pakoon: Thaimaa.

Alexin 1v. postauksessa paljastinkin jo, että me matkustamme syksyllä taas ulkomaille. Enpä olisi nelisen vuotta sitten, kun tämän blogin kirjoittamisen aloitin uskonut, että tästä tulee näin matkustuspainoitteinen blogi! Viimeisen neljän vuoden aikana olen matkustanut joko yksin tai perheeni kanssa kahdesti Turkissa, Iso-Britanniassa, Thaimaassa, kahdesti Espanjassa ja toki Eestissä aina silloin tällöin. Nyt on edessä taas uusi matka, vaikkakin jo hyvin tuttuun kohteeseen: Thaimaahan.Varasin meille lennot jo kesän alussa, kun Finnairilla oli huippuhyvät tarjoukset. Joensuusta Helsinkiin ja siitä Bangkokiin sekä luonnollisesti samaa reittiä takaisin 2 aikuista, yksi 3-vuotias ja yksi sylilapsi, teki yhteensä vain 2000 euroa. Tässä yhteydessä todellakin voi käyttää sanaa "vain", sillä olen joskus maksanut omasta Thaimaan lipusta välilaskuineen lähemmäs 1200 euroa! Reissua oltiin suunnitteltu ja mietitty jo aikasemmin, mutta silti lippujen ostaminen tuli jotenkin yllättäen. Niin hyvään tarjoukseen oli tartuttava heti.

Matkaan lähdemme marraskuussa ja Thaimaan auringon alla saamme nauttia reilut 5 viikkoa. Tätä lomaa odotetaan ehkä enemmän, kuin mitään muuta aikaisemmin, sillä tammikuussa minä palaan täyspäiväisesti töihin, Alex aloittaa päivähoidon ja elämä muuttuu hyvinkin rutiiniomaiseksi. Kuvioihin tulevat lyhyet lomat, kesän suunnitteleminen päivähoidon ja työpaikan lomakiertojen mukaan ja pitkät ulkomaanmatkat saavat joksikin aikaa taas jäädä. Toki odotan myös ensi kesää, sillä silloin lähden suunnitelmien mukaisesti äitini kanssa Jenkkeihin. Mutta ensin keskitytään odottamaan tätä syksyn reissua.Viimeksi olimme Thaimaassa talvella 2013, kun Olivia oli noin 9kk ikäinen. Tukikohtamme oli (ja on täälläkin kertaa) Pattaya, mutta silloin vietimme myös hääloman mieheni kanssa Krabilla. Pattayalla olen käynyt omien laskujeni mukaan 8 tai 9 kertaa, en itse asiassa edes muista enää.. joten paikka on hyvinkin tuttu ja tämä on se syy, miksi juuri sinne taas matkustamme. Toki vanhempieni asunnollakin on osuutta asiaan. Lasten kanssa on helppo olla, kun tietää minne kannattaa mennä ja minne ei. Mistä saa kaipaansa asiat ja miten elämä toimii siellä. Tylsää tai ei, meille se on sopivin vaihtoehto. Ja aurinkohan se on se pääasia, mitä syksyn pimeyteen kaivataan :)Onko teillä matkasuunnittelmia?

Karina

4 kommenttia:

 1. Hei muistelinkin että olet reissannut Thaimaassa lastesi kanssa! Itsekin siellä olen useasti käynyt mutta nyt mukana menossa onkin 1-vuotias taaperomme. Osaatko antaa hyviä vinkkejä matkalle? Miten ruuat, vaipat yms? Sieltä vai mukaan? Ihan Phukettiin menossa jos sillä tiedolla on merkitystä. Ja se lentomatka! Miten siitä selviää? Kiitos jo etukäteen, kullanarvoisia vinkkejä voisin sinulta saada, kyselee eräs blogisi lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kirjoittelin aika paljon postauksia meidän 2013 matkalta, tässä muutama, josta sulle voisi olla apua:

   Vauvan kanssa lentokoneessa

   http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2013/11/vauvan-kanssa-lentokoneessa.html

   Meillä on kaikki lentomatkat menneet aina tosi hyvin, lapsi/lapset ovat nukkuneet suurimman osan ajasta. Valveilla ollessaan ollaan luettu kirjoja, leikitty sylissä ja tutkittu ympäristöä.

   Tässä vielä postaus Malagan lennosta: http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2015/11/kaksi-lentoa-kaksi-katta-kaksi-lasta.html

   sekä http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2016/04/mita-pakata-kasimatkatavaroihin-lasten.html

   Maitojauheet ja vauvan ruoat

   http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2013/11/thaimaa-special-maitojauheet-ja.html

   ja osa 2:

   http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2014/02/thaimaa-special-maitojauheet-ja.html

   Kannattaa lukea myös kommentit noista, joku kirjoittelikin, ettei Phuketissa ollut vauvanruokia noinkaan paljon, mitä Pattayalla. Hedelmäsmoothieta ja soseita siellä on helppo tehdä vaikka ei olisi oma keittiö käytössä, sillä hedelmiä on niin paljon tarjolla, että haarukalla saa varmasti muussattua tarvittaessa:)

   Vaipat

   En tainnut postausta tehdä, vaikka niin muistelin, mutta siellä myydään kyllä Pampersia vastaavia vaippoja, jotka oli tosin muistaakseni kalliimpia kun Suomessa. Me otetaan varmaan ainakin jonkun verran kotoa mukaan.

   Mitähän vinkkejä mä osaisin vielä antaa.. no uv vaatteet, hattuja, ohkaisia hellevaatteita, lasten aurinkorasvaa, vuoden ikäiselle voi jo antaa myös Havrix hepatiittirokotteen ennen matkaa. Kankainen matkasyöttötuoli oli kätevä, samoin uimarengas. Kantoliinaa tuli käyettyä aika vähän, sillä kuumuus! Matkarattaat me ostettiin sieltä, lahjoitettiin ne Suomi seuralle lopuksi, nyt varmaan otetaan Suomesta mukaan. Jos ei omaa autoa aio vuokrata niin turvakaukaloa/istuinta on aika turha sinne raahata. Paljon hyvää mieltä ja ennakointia sanoisin. Kysy mitä mieleen tulee, vastaan jos osaan!

   Poista
 2. Oi, aika hienoa että vanhemmillasi on asuntoja ympäri maailmaa. Thaikku on vaan hieno matkakohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaa on ihana! :)
   Onhan se hienoa ja tiedän olevani erittäin etuoikeutettu, kun saan asuntoja vapaasti käyttää :) mutta ei heillä ole kuin Espanjassa ja Thaikuissa "vain".

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)