torstai 8. syyskuuta 2016

Imetys.

Aina tasaisin väliajoin saan kuulla kysymyksen "Ai vieläkö sä imetät?" . Vastaan yleensä lyhyesti, "joo, imetän, imetinhän Oliviaakin 1v9kk ja Alex on vasta reilun vuoden ikäinen..". Niin, Alex on vasta reilun vuoden ikäinen, joten tottakai minä imetän. En vaan tällä kertaa tee siitä sen suurempaa numeroa. Enkä omasta mielestäni tehnyt siitä numeroa Oliviankaan aikaan, mutta silloin en muista kohdanneeni näin montaa epäilijää.

Olivia <3


Äidinmaito on meidän perheessä edelleen hyvin suuressa asemassa. Täysimetin Alexia ensimmäiset 6 kuukautta, jonka jälkeenkin Alex on saanut käydä rinnalla lapsentahtisesti. Ja hän käykin edelleen noin kuusi kertaa päivän aikana ja pari kertaa yöllä. Puolen yön aikaan ensimmäisen kerran ja aamuyöstä toisen. Kun pienet hampaat työntyvät ikenien läpi, eikä mikään ruoka maistu, on tissi aina se mikä lohduttaa. Kun kiukku iskee eikä uni meinaa tulla, on tissi se, mikä lohduttaa. Kun äiti on pidempään poissa ja ikävä on kova, on tissi se, mikä helpottaa. 

Miten pitkään ajattelin imettää vielä? Alustavasti ensi kesään saakka, mutta eihän sitä tiedä, miten meidän imetystaival etenee. Kyllä me jatketaan lapsentahtisesti niin pitkään, kuin se meistä kaikista tuntuu hyvältä ja toistaiseksi en näe mitään syytä lopettaa aikaisemmin. Toki nyt, kun puremiset ovat tulleet kuvioihin, tekisi mieli lopettaa, mutta enemmän Alex puree minua kiusallaan, kuin satuttaakseen.

Lehmänmaitoa Alex ei juo ollenkaan, mutta muuten käyttää kyllä lehmänmaitotuotteita. Itse en niin suosi lehmänmaitotuotteita ja Oliviakin juo maidon maitona vain ruoan yhteydessä. Janoon on vesi ja herkutteluun Raikastamon pillimehuja tai itsetehtyjä vähäsokerisia mehuja. Mehuja nyt harvemmin edes Suomessa juo, enemmänkin ne ovat  olleet ulkomaan spessujuttuja. 

Imetys on ollut Alexin kanssa alusta asti helppoa ja ihanaa. Toisin kuin Olivian kanssa, rintakumille ei ollut tarvetta ollenkaan. Rintatulehduksiakaan ei onneksi tällä kertaa ole ollut. En koe, että imetys rajoittaisi elämäämme tai aiheuttaisi minulle ylimääräistä vaivaa, päinvastoin - se helpottaa arkea todella paljon.

Alex <3

Olen aina ollut rohkea julki-imettäjä ja jakanut imetyskuvia niin blogissa kuin muualla sosiaalisessa mediassa. Kuvilla olen halunut vain rohkaista myös muita. Edelleen imetän myös julkisesti enkä näe taaperoimettämisessäkään mitään pahaa. Vessaan tai muuaalle minua ei ole koskaan ohjattu enkä varmasti myös menisikään. Rintamaito on lapseni oikeus.Imetys ei ole vain kolmen kauppaa, se on koko perheen kauppa ja suurimmat imetystukihenkilöni ovatkin olleet mieheni ja Olivia <3

Karina

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen aina kokenut imetyksen todellakin arkea helpottavana asiana enkä rajoittavana kuten joskus saa kuulla. Henkilökohtaisesti en ole kokenut paheksuntaa tai "syrjintää" edes taaperon imettämisen takia, kyselyitä kylläkin mutta ehkä nekään ei aina ole paheksuvia kyselyitä. Mua itseäkin kiinnostaa aina tietää imettääkö joku :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)