keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Gynoii Smart Baby Monitor.

Kirjoittelin jo elokuussa saaneeni Kiddex Oy:lta haluamani itkuhälyttimen testiin ja sehän oli Gynoii Smart Baby Monitor*. Tälläistä kamerallista hälytintä himoitsin jo kauan ennen kuin Kiddex oli edes tuonut sitä Suomen markkinnoille (02/2015), joten innostus oli suuri, kun paketti jo ennen vauvaa saapui. 


Miksi halusin tällä kertaa välttämättä kamerallisen version? Helppous - vaikka en pidä itseäni hysteerisenä äitinä, joka ei pysty olemaan hetkeään valvomatta lapsensa unta, haluan kuitenkin silloin tällöin vilkaista, mitä se pikkuinen siellä sängyssään tekee. Ihan vain varulta. Tai jos hälyttimestä kuuluu önähtelyä, haluan ensin tsekata, onko Alex oikeasti hereillä ja lähdenkö häntä yläkerrasta hakemaan (jolloin rappuset vinkuu ja lattia vikisee) vai oliko se vain uniönähtelyä, jolloin en luonnollisestikaan lähde itse pientä herättämään. Gynoii hälytin on loistava kapine siihen tarkoitukseen. Hälytin toimii Wifi/3G/4G verkossa, jolloin voin huoletta olla Olivian kanssa vaikka pihamme leikkipaikalla ja katsella samalla Alexin unta puhelimeni näytöstä.


Laite on yhteensopiva Android ja iOS älylaitteiden kanssa ja sovellus löytyy Google Play/iTunes kaupoista veloituksetta.
Sovelluksessa on eri toimintovaihtoehtoja:


Voin soittaa Alexille musiikkia, ottaa hänestä kuvan tai videon (jotka voi kätevästi jakaa vaikka Facebookissa tai YouTubessa) jutella hänelle tai laittaa hälyttimen "pelkkä ääni" tilaan, jolloin en näe videokuvaa, mutta kuulen huoneessa tapahtuvat äänet. Sovelluksessa on myös liiketunnistustila, jolloin puhelin hälyttää, jos jokin kuvassa liikahtaa. Tästä ominaisuudesta innostui mieheni, hän jo kaavailee Gynoii Smart Baby Monitoria meille turvahälyttimeksi, kun lapset ovat kasvanneet eikä hälyttimelle ole tarvetta. 

Meillä kummallakin on puhelimissaan tämä sovellus ja asennan sen varmasti vielä iPadinkiin, sillä hälytin toimii jopa neljässä laitteessa samanaikaisesti. Jos meiltä  löytyisi ylimääräinen sim kortti, käyttäisimme Gynoii sovellusta  varmasti myös isovanhempien puhelimessa. He kun asuvat puolet vuodesta ulkomailla, olisi kiva lähettää heille livekuvaa. Tässä on kuitenkin taas miinuspuolensa - hehät voivat halutessaan vakoilla meitä milloin tahansa, kun laite on päällä :D

Hälyttimen videokuva on yllättävän tarkka niin päivävalossa kuin myös yöllä pimeässä:                        Päivävalossa pystyn jopa erottamaan peiton liikkeen, kun Alex hengittää. 

Hälyttimen käytteenotto on helppoa, meillä laite on liitetty kotimme Wifi verkkoon ja se on toiminut moitteettamasti. Kiinnitimme kameran kiinteästi sängyn yläpuolelle, koska sisällä nukkuessaan Alex nukkuu useimmiten omassa sängyssään.Pakettiin kuuluu myös kiinnitysklipsi, jonka avulla kameran voi laittaa vaikka vaunujen kuomuun kiinni tai esimerkiksi sängyn laitaan. Mun paketista se valitettavasti oli jäänyt uupumaan, mutta onneksi Kiddexin ihana henkilökunta lähettää sen minulle pian! Pääsen Suomeen palattuani testamaan myös sitä sitten!

Kuva: Kiddex Oy


Vaikka Gynoii Smart Baby Monitor onkin kaikin puolin täydellinen itkuhälytin, muutama kehitysidea minulta löytyisi silti: on/off nappi. En tykkää pitää kameraa koko ajan päällä ja aina kun sen haluaa sammuttaa, täytyy ottaa joko pistoke seinästä tai johto kameraan menevästä osasta. Yöllä kameran takaosasta paistaa sininen hento valo, joka voi olla joko ärsyttävä tai puolestaan hyvä asia. Meillä nimittäin se riittää hyvin yövaloksi, joten en ole kokenut sitä häiritseväksi.

Kokonaisuudessaan kamera on kuitenkin loistava ja ehdottomasti suosittelisin sitä kenelle tahansa! Meidän piti ottaa se jopa tänne Espanjaan mukaan, mutta lähtökiire yllätti ja ruuvimeisseli oli autotallissa, joten  päätimme viime tipassa, että "antaa olla". Mut ikävä on kyllä kameraa ollut! Tämä asunto on nimittäin niin iso ja meidän huone on takimmaisessa nurkassa, että mielelläni olisin useampana kertana vaan vilkaissut puhelimesta onko Alex hereillä vai kuuluuko sieltä pelkkä uniöninää! 

                             Gynoii Smart Baby Monitor jälleenmyyjälistan löydät täältä. 

Oliko laite ennestään tuttu? Minkälainen hälytin teillä on?

Karina

*Gynoii Smart Baby Monitor saatu Kiddex Oy:lta testiin.


3 kommenttia:

  1. Not such a good idea: http://consumerist.com/2015/09/02/internet-connected-video-baby-monitors-are-basically-the-most-hackable-least-secure-thing-ever/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Honestly, i even didn´t think about this side! Thank you for your link, i read it. Will turn off the camera always when it is not in use.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)