tiistai 27. lokakuuta 2015

Seksi synnytyksen jälkeen.

Nyt kun aihe S E K S I on avattu Tapaus Katri Sorsa ja seksi postauksen myötä, voidaan jatkaa hieman erilaisella teemalla asiaan liittyen. Nimittäin, seksi synnytyksen jälkeen. Miten pian? Millä tavalla? Kuinka usein? 

Ihan ensimmäiseksi voin kertoa oman tarinani. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen pelkäsin ekaa kertaa ihan hulluna. Siis oikeasti niin paljon, että asiaa tuli vain lykättyä ja lykättyä eteenpäin, kunnes 8 viikkoa synnytyksestä ja litran liukuvoiteen jälkeen uskalsin ehdottaa miehelleni seksiä. Se eka kerta oli kamala. En aio valehdella, minuun sattui ihan törkeesti. Olin yksinkertaisesti hormooneista johtuen niin kuiva, että jouduin käymään yksityisellä gynekologilla hakemassa reseptilääkkeen alapäähäni.

Sen jälkeen pidimme taas vähintään parin viikon tauon, kunnes halusin kokeilla taas ja pikkuhiljaa se ei tuntunutkaan enää niin pahalta. Seksihaluja minulla ei pahemmin ollut, mutta se ei estänyt minua harrastamasta seksiä mieheni kanssa. 

Raskauden aikana halut hieman lisääntyivät ja sekstailtua tuli vielä viikolla 41:kin. Synnytyksen jälkeen taas olin päättänyt, että jälkitarkastuksen jälkeen voidaan miettiä asiaa. Kohtutulehdusepäilyn sekä mahdollisesti jälkeläisen jäännöksen vuoksi minua kuitenkin tutkittiin jo viikko synnytyksen jälkeen sekä pari kertaa sen jälkeenkin ja kynnys ajatella seksiä madaltui koko ajan. Eka tutkimus sattui toki, kun tikit olivat tuoreita, mutta viimeisin ei tuntunut enää missään. Siitä sain rohkeuttua ajatella, ettei seksikään voi enää sattua.
Viikko ennen jälkitarkastusta mieli  seksiä kohtaan muuttui ja halusin varovasti kokeilla. Eli 5 viikkoa synnytyksestä. Olin yllättynyt, kun kipuja ei ollut lainkaan ja se tuntui jopa hyvältä. Kuvittelin, että siitä se meidän seksielämä taas herää henkiin. Väärin. Siitä alkoikin   H A L U T T O M U U S.

Mua ei kiinnota seksi pätkän vertaa, nada, ei yhtään! Mun puolesta koko homman voisi unohtaa kokonaan. En kiihotu, en tunne halua seksiin, en tunne oikeastaan mitään. En voi sietää, jos mieheni koskee rintojani, sillä ne ovat tällä hetkellä täysin Alexin. Täysimetän poikaa enkä halua, että niihin koskee kukaan muu. Täysimetys taitaakin olla se syy, miksei minua haluta yhtään. Hormoonit. Jos neuvolassa minua varoitettiin ettei imetys ole täysin turvallisin ehkäisykeino niin olisi pitänyt vastata, että meidän kohdalla se kyllä ehkäisee 100%.

Minua itseäni harmittaa tämä haluttomuus aivan jumalattomasti. Haluaisin haluta, pidän miestäni haluttavana mutta kun en vaan yksinkertaisesti pysty. Onneksi kumppanille voi tuottaa mielihyvää muullakin tavalla kuin yhdynnällä ja miehelläni on täysi oikeus haluta minua vaikkei minulla olekaan haluja. 

Tein eräässä Facebook ryhmässä kyselyn siitä, miten pian synnytyksestä he ovat harrastaneet seksiä ensimmäisen kerran. Tulos ei sinänsä yllättänyt minua, sillä suurin osa oli "heiluttanut peittoa" noin 3-7 viikkoa synnytyksestä. Tässä muutama poiminta vastauksista:

"3 viikkoa sektiosta".

"Esikoisesta 3vk, nyt tais olla joku 7vk... ei huvittanu aiemmin."

"Esikoisesta 1.5vk ja täst tokasta 2kk 😅😅 ei vaan enää kiinnosta kokos seksi ja sillon ku molemmat nukkuu nii mieluummin teen jotain hyödyllistä"

"Varmaan 4-5vkoa synnytyksestä, muutama kerta senkin jälkeen. Itseä ei vaan huvita tai haluta yhtään!! ".

"vaihtelevasti (viiden jälkee) esikoisesta en muista tokasta meni 1/2vuotta, kolmannesta varmaa vielä kauemmin, nelosesta myös kuukausia. ja viides nyt reilu kk...ja ei oikee huvita".

Meidän imettävien pitäisi nyt vaan muistaa, että meidän miehillämme on edelleen haluja, he eivät saa samanlaista mielihyvää ja läheisyyden tunnetta vauvasta kuten me. Vaikkei itseään haluta, niin ei se vie meiltä kauheasti aikaa pitää oma mies tyytyväisenä. Oli se sitten pikapano suihkussa, suihinotto tai handjob, niin uskokaa mua, miehenne kyllä arvostavat sitä ja tulevat hyyvin iloisiksi saadessaan happy endin ;)

Kommenttikenttä on nyt teidän: milloin, miten ja kuinka usein? Jos oman nimimerkin alla tuntuu liian henkilökohtaiselta vastata niin pyöräytä anonyymi merkki eteen!

ps. kiitos kaikille Katri-postaukseen kommentin jättäneille. En aio vastata niihin, koska kirjoitin kaikki ajatukseni postaukseen. Toivon, että Katri saa perheineen nyt tarvitsemansa rauhan ja nettikiusaaminen loppuu.

pps. miksi kirjoitin niin henkilökohtaiseista aiheesta? Koska tiedän, etten olen tämän asian kanssa yksin, meitä on paljon ja tämänkään ei pitäisi olla tabu. Ja sitäpaitsi seksi on maailman luonollisin asia.


Karina38 kommenttia:

 1. Hienoa, että äitiysblogeissakin uskalletaan näistä asioista avata keskustelua! Seksibloggaajana olen kommentoinut aihetta useaankin otteeseen. Tässä eräs postaus, joka on hyvä tiivistelmä mietteistäni.
  Kyllä, kärsin haluttomuudesta ja todella kuivista limakalvoista koko vauvavuoden. Ensimmäistä kertaa yhdyimme vasta vauvan ollessa noin 3 kk. Tämä harmitti todella paljon minua, koska olisin halunnut haluta ja kyetä nautinnollisiin yhdyntöihin. Onneksi miestä voi (ja kannattaa) kuitenkin tyydyttää muillakin tavoin kuin sillä perinteisellä yhdynnällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kun kommentoit! Käyn ehdottomasti tutustumassa myös sun ajatuksiin!

   Poista
 2. Hienoa, että kirjoitit aiheesta, josta ehkä pitäisi puhua enemmänkin.

  Meillä oli tämän pienimmäisen synnyttyä seksiä noin kolme viikkoa synnytyksen jälkeen. Ei sattunut, ei tuntunut pahalta ja oli jopa mukavaa, mutta mua jänniti jostain syystä hirveästi eikä seksi tietenkään tuntunut sen vuoksi ihan samalta kuin aiemmin. Siitä se kuitenkin jatkui; alkuun hieman varovaisemmin ja kun tunsin todella toipuneeni, entiseen tapaansa. Läheisyydellä - niin henkisellä kuin fyysiselläkin - on ollut todella iso painoarvo, on edelleenkin.

  Mä en kanssa alkuun voinut sietää sitä, että mies koskee rintoja, koska ne olivat yksinkertaisesti kipeät :D Mutta imetyksen loppupuolella alkoi tuntua, ettei ne rinnat tavallaan kuulu vauvalla enää yhtä kiinteästi, joten... Nyt, kun tuo pienimmäinen on kohta 10kk, seksielämä on ollut pitkään entisissä uomissaan, mistä molemmat ollaan tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janni, kiva kun kerroit myös oman tilanteen! :) oon saanut uskomattomat paljon kohtalotovereita <3

   Poista
 3. Ennen lapsia halusin ja usein. Lasten jälkee en niin usein enää. Voisin olla viikkoja ilman mutta mieheni haluaa usein edelleen. Mulla kestää kauan kiihottua. Mutta mies ymmärtää ja yrittää kaikkensa :)
  Esikoisen ja kakkosen synnytyksen jälkeen sain tikkejä ja uskalsin ekan kerran vasta 4-5vk synnytyksen jälkeen harrastaa seksiä. Kolmannenkaa en revennyt yhtää ja seksiä harrastettii jo 3vk synnytyksen jälkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama, ennen lapsia halusin huomattavasti useammin kun nyt lastensaannin jälkeen. Lasten välissä oli ihan ok vaihe mut ei mitään verrattuna aikaan ennen Oliviaa. Kai se väsymys ja kiire ja imetys ja kaikki vaikuttaa niin paljon!
   Kiitos Diana, kun kommentoit!

   Poista
 4. Huippu kirjoitus! Meillä harrastettiin seksiä molempien lapsien kohdalla 4-5 vkoa synnytyksen jälkeen ja oli kyllä kun ekan kerran olis seksiä harrastanut. Ja eipä sitä tullut harrastettua niin usein kun on vauva on ja siitä ne seksihalut lapsien kasvaessa kasvavat ;) onneks miehet on ymmärtäväisiä ja tosiaan eihän se yhdyntä ole ainut keino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mulle vaan tuli sellainen olo, että tästä on kirjoitettava vaikka vaiettu aihe onkin! Ja henkilökohtainen :D kiitos kommentistasi!

   Poista
 5. Mun rintoihin ei olisi voinut edes koskea ensimmäisiin kuukausiin, koska pienikin hipaisu sai ne suihkuamaan maitoa. Ja siis suihkusihan ne muuten vaankin välillä itsekseen. :D Heh. Mutta joo, en tosiaan rintojen hyväilyä halunnut ollenkaan imetyksen aikana.

  Ensimmäinen yhdyntä synnytyksen jälkeen... Mä en yhdyntöjä halunnut harrastella ennen kuin jälkivuoto loppui ja siihen taisi mennä 6 viikkoa. Ja ensimmäiseen yhdyntään meni siitä vieläkin enemmän aikaa. Sattui kuivuuden vuoksi, vaikka liukkaria olisi ollut purkillinen.

  Seksi oli siis suureksi osaksi imetysajan kaikkea muuta kuin tavallista yhdyntää. En miestä olisi voinut kokonaan ilman seksiä jättää, vaikka ei itseäni paljon haluttanutkaan. :)

  "Olin yksinkertaisesti hormooneista johtuen niin kuiva, että jouduin käymään yksityisellä gynekologilla hakemassa reseptilääkkeen alapäähäni."

  Saako muuten kysyä, mikä tällainen lääke?
  Kun en siis ole kuullut kuin estrogeenivoiteista ja niitä ei taida saada imetysaikana käyttää...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt vain pikaisesti, että valitettavasti et muista sen nimeä. Kallis se oli ja sellaisella asettimella "ammuttiin" emättimeen tabletti, kunhan ollaan Suomessa voin kattoo kaapista, sitä jäi vielä :D

   Poista
  2. Ok. Eipä nyt ajankohtaista ole enää, mutta ihan mielenkiinnosta vain kysyin eli ei kiirettä vastauksella. :D
   Nyt tuli mieleen, että onhan sitä mainoksien perusteella apteekeissa myös jotain ilman reseptiä saatavia hormonittomia kosteuttavia kapseleita alapäälle. Enpä tajunnut silloin aikanaan kokeilla (ts. ymmärtänyt käydä kysymästä apteekista, koska en silloin muista nähneeni niistä mainoksia).

   Poista
 6. Esikoisesta ja kuopuksesta molemmista kolme päivää synnytyksen jälkeen, liukkarin kanssa varovasti. Ei sattunut mutta ei varsinaisesti ensimmäisinä päivinä tuntunut niin hyvältä kuin pari viikkoa synnytyksestä. En revennyt kummassakaan synnytyksessä yhtään ja jälkivuotokin loppui 6päivää synnytyksestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. {\rtf1\ansi\ansicpg1252
   {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
   {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
   \deftab720
   \pard\pardeftab720\partightenfactor0

   \f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
   \outl0\strokewidth0 \strokec2 Oh my, 3 p\'e4iv\'e4\'e4? M\'e4 en ois ees viidest\'e4 tonnista suostunut :D mut sainkin aika paljon tikkej\'e4.}

   Poista
  2. Tulipa hyvä kommentti :D mut kirjoitin siis etten ois suostunut viidestä tonnistakaan 3 päivän jälkeen koska sain paljon tikkejä :D

   Poista
 7. En enää muista kauanko ekaan kertaa synnytyksen jälkeen meni, mutta se on jäänyt mieleeni, että rinnat olivat kielletty alue. :D Täysimetin 6kk ja sen jälkeen vielä kiinteiden ohella kunnes neiti oli vuoden ja 3 kk, joten ne olivat A-murun omaisuutta. No sitten kun lopetin imetyksen...heh...sitten ne olivatkin hieman muuttuneet viime kerrasta! ;)

  Aihe on tärkeä, kiva että sinulla oli rohkeutta kirjoittaa tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina kommentistasi <3
   Aihe on tärkeä, olen samaa mieltä!
   Ja joo, rinnat on No nou :D

   Poista
 8. Taisi olla 3kk synnytyksestä ja vähän sattui, mutta kommentoin vain siksi että missä ne on ne miehet jotka sitä seksiä tosissaan haluaa? Epäilen että se on pelkkä myytti kun saman ongelman saa jakaa niin monen kanssa, ei mies halua ja kokee ahdisteluksi puutteessa vonkaavan naisen. Eli tässä tapauksessa olipa synnytys imetys tai mikä lie hormooni juttu se helpottaa elämää kun kumpikaan ei halua eikä tarvitse turhaan yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ois yks sellainen mies, mut pidän sen itselläni <3
   Onhan joo miehilläkin näitä haluttomuuskausia ainakin. Meillä oli suhteen alkupuolella tätä ongelmaa että sain vongata ja itkeä kun tuntui etten kelvannut vaikkei siitä ollut kysymys. Nykyään menee toisin päin, mä en halua ja mies haluaa :D

   Poista
 9. Nyt varmaan kaikki kauhistuvat,mutta vastaan nyt, kun kerran kysyttiin.
  Esikoinen meillä nyt 10kk ja tähän päivään mennessä ei olla seksiä harrastettu laisinkaan. Hommat lopetettiin miehen pyynnöstä n. 3kk ennen laskettua aikaa eli reilu vuosi nyt oltu ilman.
  Itse imetän vielä ja luultavasti osittain siksi halut ovat täysin nollassa. Ollaan miehen kanssa puhuttu asiasta monesti ja molemmat tiedostavat, että seksi kuuluu parisuhteeseen ja sen kyllä huomaa, kun sitä ei ole. Miehen toiveesta kuitenkin seksi on laitettu meillä täysin jäihin sillä imetyksen takia ennen käyttämäni yhdistelmäpillerit eivät sovi, minä en halua kierukkaa ym. tai minipillereitä eikä mies halua säätää kortsun kanssa. Yhteinen päätös siis ja itseäni tämä ei edes kovin paljoa häiritse, eikä miestäkään omien sanojensa mukaan.
  Mutta kyllä se vain niin on että kynnys seksiin kasvaa kokoajan ja tällä hetkellä seksin harrastaminen tuntuu yhtä pelottavalta ajatukselta kuin aikoinaan eka kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko mies siis täysin haluton ja siksi toivoi seksin lopettamista jo ennen synnytystä vai mikä oli syynä? :o

   Ehkäisy on muuten rasittava asia (siitäkin olen avautunut), jos ei hormoneita itseensä halua tai kuparikierukkaa. Koska kortsu on...epämukava molemmista. Me käytettiin aluksi kortsua, mutta sittemmin käytettiin vain keskeytettyä yhdyntää, koska raskaus ei olisi ollut katastrofi. Enpä raskaaksi tullut sen kanssa (ja nyt juuri ehkäisy on päätetty kokonaan lopettaa).

   Jos teitä ei häiritse tilanteenne, miksi otatte ulkopuolelta oletuksen, että seksiä pitää olla? Eihän seksittömyys ole ongelma, jos se ei sitä ole osapuolille itselleen. Luulen kyllä, että ilmeisesti sitä läheisyyttä siis kuitenkin jollain tasolla kaipaatte, vaikka omat halusi olisikin nollassa.
   Kynnys on vaikea juttu, mutta kannattaa vain uskaltautua yhdessä sen ylittämiseen. Ei sen tarvitse olla heti seksiä, joka johtaa yhdyntään, vaan voitte aloittaa ihan alusta. Suutelusta ja halailusta kohti toisen hyväilyä käsillä ja suulla. :)

   Poista
  2. Parisuhteita on yhtä monenlaisia kuin parejakin, jos teillä tämä ratkaisu toimii niin hyvä.. Mutta miten sitten jatkossa? Sanoit itsekin, että kynnys kasvaa koko ajan, voisitteko kuvitella että olette seksittä myös jatkossa? Onko hyväily ja suuseksi myös pannassa? Anteeksi kun olen niin utelias:) kaikkea hyvää sulle ja kiitos kun kommentoit <3

   Poista
 10. Me harrastettiin ekan kerran 7viikkoa synnytyksestä. Mieli ois tehny paaljon aiemminkin, mutta jälkivuoto, haavatulehdukset ×2 ja sulamattomat tikit oli esteenä. Sen 7vkn jälkeen kyllä ollut säännöllistä. Väh 3krt viikossa. Uskaltaa vaan antautua sille seksille. Uskon että noi tunteet vielä muuttuu :) Tsemppiä!
  ps. hienoa, että ajattelet miestäsi ja ymmärrät että silti hänelläkin on tarpeensa :) Monesti naisten itsekkyys on mieheltä pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kiitos myös viimeisestä lauseestasi sillä olen saanut Facebookissa myös sellaista palautetta, että he eivät ymmärrä, miten vielä nykymaailmassa joku voi ajatella näin. Eli että pitäisi pitää "mies tyytyväisenä" olla "patja" jne. .. Mä voisin taas lyödä vaikka 10 tonnista vetoa, että ne pariskunnat eroaa enemmän joissa nainen on sitä mieltä ettei hänen "velvollisuuksiin" kuulu miehen hyvänä pitäminen. Mut tää on taas ihan eri aihe ja saattaa olla että kirjoitan vielä siitäkin jossain vaiheessa :)
   Kiitos kun kommentoit!

   Poista
 11. Miesten haluttomuus ei ole niin yleistä kuin naisilla, mutta sitäkin tosiaan on ja siitä helposti vaietaan, koska "miestenhän pitäisi aina haluta"... Jos miehesi on ennen ollut enemmän haluava, niin kannattaahan sitä tutkia, onko taustalla testosteronivajetta / masennusta / jotain muuta, jos tilanne jatkunut pitkiä aikoja. Tietysti jos mies ei itse koe tilannetta ongelmaksi, niin voipi olla vähän hankalaa.

  Väliaikaiset haluttomuustilat on tietenkin ymmärrettäviä, mutta vuodesta toiseen jatkuva halujen kohtaamattomuus on yleensä ongelma suhteessa. Joustavuus tietysti molemmin puolin tärkeää, vain harvoin kun ne halut osuu 100% yhteen kumppaneilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (En nyt tiedä, miksi tämä kommentti tähän kohtaan hyppäsi, vaikka sen mielestäni laitoin vastaukseksi suoraan Anonyymi 28. lokakuuta 2015 klo 12.32 -kommenttiin.)

   Poista
  2. Höh, tänne se hyppäsi! En voi vaikuttaa ;/ mut aika samaa mieltä oon sun kanssa oceansoul! Haluttomuutta voi miehillä esiintyä juurikin kautena mutta jos kyse pidempiaikaisesta niin itse lähtisin myös tutkimaan, mikä siinä taustalla voisi olla! Ihminen on kuitenkin loppupeleissä eläin ja seksi ja sen haluaminen aika lailla kuuluvat asiaan jos ei juu ihan aseksuaali ole.

   Poista
 12. Otin kommenttien valvonnan pois päältä, koska en pääse nyt itse vähään aikaan vastailemaan kommentteihin, te saatte täällä keskustelua aikaan :)

  VastaaPoista
 13. Et ole yksin, ihmehän tuo on että meillä toinenkin tuli ylipäätään :D Hormonit, ajanpuute, väsymys, mikälie - ei haluta ja viimeksikin koko ajatus houkutti vaan että tulisin raskaaksi! Vähän sama juttu nytkin, pidän mielessä että lapsi on tervetullut ja ettei niitä muuten tule, sillä saan tsempattua itteni hommaan edes joskus, vaikka mitään ylenmääräistä mielihyvää se ei tuo vs. mitä silläkin ajalla voisi muuta tehdä! xD
  - Sarkku K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit sanat suustani! Meillä kans ihme että rakkaaksi edes tulin, sillä seksinäärällä voisi kuvitella sen olevan mission impossible :D
   Mut ihanaa, että tultiin, nyt on pikkuiset vauvat sylissä <3 eipä tarvii vähän aikaan sekstailla, haha!

   Poista
 14. Seksiä harrastettiin vasta 5kk synnytyksen jälkeen. Todella aikaisin näyttävät muut harrastaneen sinun kyselysi perusteella. Tietysti vastaajajoukko voi olla kovin valikoitunutta. Meillä kesti eka kerta noin pitkään, koska minut oli episotomian jälkeen ommeltu väärin kiinni, emätin oli siksi kosketusarka ja vuosin pienimmästäkin kosketuksesta verta. Kiitos julkinen terveydenhuolto, jonka mukaan kaikki oli alapäässäni kunnossa. Onneksi yksityinen gyne korjasi.

  Olen kyllä myös haluton, vauva huusi ekat kolme kuukautta niin pahasti, että laahustin sumussa ja kuivaa on kuin saharassa. Synnytyksen jälkeen olen saanut orgasmin vain kerran, kun aiemmin sain aina. En ymmärrä, miksi kehotat naisia harrastamaan seksiä, jos nämä eivät halua. Itse en ainakaan halua olla vaim toisen patja ja pidän todella outona miestä, joka haluaa harrastaa seksiä naisen kanssa, joka ei nauti ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaajajoukko on uskoakseni valikoitunutta, koska ne jotka ovat odottaneet pidempään ekaa yhdyntää synnytyksen jälkeen, eivät sitä todennäköisesti "kehtaa" niin helposti kertoa.

   Ei tarvitse olla toisen "patja". Jokainen varmasti haluaa kumppaninsa olevan tyytyväinen, joten joskus voi vaikka suulla tyydyttää, ettei aina tarvitse omalla kädellä vain (olettaen että mies siis toivoo seksiä). Toki kumppaninkin on joustettava vauva-aikana – toisilla hormonit oikeasti vain aiheuttavat sen, ettei todellakaan kiinnosta ja on vaikeaa edes sitä suuseksiä antaa.

   Poista
  2. Siis en missään nimessä kehota harrastamaan seksiä yhdyntämuodossa, jos se tuntuu epämiellyttävältä! Kehoitan vaan muistamaan kumppania jollain seksuaalisella tavalla jos hänellä niitä haluja on! Vaikka kuinka rakastetaan ja eletään ihanaa perhe-elämää ja mies ymmärtää ja odottaa jne niin kyllä se vaan karu tosiasia on, että miehillä ne halut voivat joskus vaan mennä kaiken ohi ja sitten ollaan vieraissa kun oma nainen ei tyydytä millään tavalla. Seksi on niin alkukantainen asia, että se vaan kuuluu ihmisluonteeseen ja miehet halut ovat täysin erilaisia kun naisen. Me koemme orgasmitkin eri tavalla. Pointti oli lähinnä se, että jos miehen halut ovat ennallaan mutta itseään ei yhdyntä houkuta niin voisimme käyttää käsiä ja suuta jotta kumppani saisi sen ilon, minkä hän on oikeutettu omalta kumppaniltaan saamaan. Hitto että on muuten vaikeaa kirjoittaa omia ajatuksia tähän niin kuin haluaisin kertoa, sillä tämä teksti saa mut näyttämään erilaiselta mitä ajatellen. Noh, tällä mennään.

   Poista
 15. Meidän kuopus on 4kk ikäinen ja seksiä on ollut muistaakseni kaksi tai kolme kertaa synnytyksen jälkeen. Imetän,paikat kuivat eikä kiinnosta yhtään. Ei niin mikään. Yksin hoidan 24/7 lapset joten mies lähinnä vituttaa. Mies käyköön vieraissa jos siltä nyt sitten tuntuu. Oma valinta,jos niin päättää. Mä pärjään yksin jatkossakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoisen jälkeen miehen halusta seksiä oli jälkivuodon loppumisen jälkeen. Mulla kesti halujen palaaminen, mutta halusin koska mies halusi. Kuopusta odottaessani mies lakkasi haluamasta vikalla kolmanneksella. Itselläni ei ollut kummoiset halut mutta pari kertaa kokeilin kepillä jäätä eikä onnannut. Synnytyksen jälkeen odotin että jälkivuoto loppuu. Tämän jälkeen ehdotin seksiä, mutta mies ei ollut halukas. Kerran harrastimme seksiä miehen aloitteesta. Nyt olemme eronneet. Vauva-aika on väsyttävää eikä halut ole huipussaan. Meidän tilanteessa suhteessa oli kuitenkin muita isoja ongelmia, jotka heijastuivat seksielämäänkin..

   Poista
 16. Hei Karina (ja muutkin äidit)!
  Jos jatkat seksiin liittyvien postausten kirjoittamista vielä, ota yhdeksi aiheeksi lantionpohjalihakset ja niiden treenaaminen. Olen juuri haastanut kaikki naiset osallistumaan lantionpohjalihasten säännölliseen treenaukseen loppuvuoden ajaksi. Lue lisää ja osallistu: http://housuitta.com/2015/11/01/haaste-naisille-treenataan-lantionpohjalihakset-vahvoiksi/.

  VastaaPoista
 17. Ennen raskautta halusin ja paljon, melkein koko ajan, noin 4kk ennen synnytystä emme harrastaneet seksia, kun mies haluaa vaan perinteiset.. yritin ota vaikka tyynyt käytöön tai jotain, mutta ei... ja kun hänelle kestää pitkään 1-2t... en jaksanut, kun olin raskaana monta kertaa tuli melkein oksenusta.... synnytyksen jälkeen emme ole vieläkään harrastaneet seksiä ja pelkään.. vauvamme on 7kk vanha 😑 ei minulla on haluja, koko kroppa tuntuu niin erilaiselta ja minusta tuntuu, että alapää on koko ajan likainen..Epätoivoinen olo....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( tosi ikävää, että olet kadottanut oman seksuaalisuutesi! Minullakaan ei ole juurikaan haluja ja Alex on jo 10kk ikäinen. Mutta yritän ajatella muuta kun lapsia ja pari lasia kuohuviiniä auttaa rentoutumaan. Aikaisemmin meillä oli todella aktiivinen seksielämä, nyt hyvä jos kerran viikossa ja kaikki johtuu minusta.
   Toivottavasti saatte sinun seksuaalisuuden herätettyä henkiin, ymmärrän mitä tarkoitat "alapää on koko ajan likainen" ololla, joten mitä jos kävisit konkreettisesti alapään pesulla ennen aktia? Vaikka tarkoitatkin varmasti "likainen" - niin se voisi auttaa.
   Imetätkö? Minulla imetys vie seksihalut, niin oli myös Olivian aikaan. Kun imetys loppui, halutkin tulivat takaisin.

   Paljon tsemppiä sinulle, voi hyvin, huolehdi itsestäsi ja ajattele seksiä luonnollisena asiana!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)