maanantai 2. marraskuuta 2015

3 kk ikäisen Alexin unet ja Espanjaikävää.

Ah tätä ihanuutta, kun lapset nukkuu samanaikaisesti! En missään nimessä ole vielä valmis luopumaan tästä päivärutiinista! Onneksi Olivia vielä suostuu ja haluaa nukkua päikkärit! Alex taas on tosi huono nukkuja päivisin. Muistelen, että Olivialla oli hänen ikäisenään jo rytmi olemassa, hän nukkui aamupäikkärit 3-4 h, sit päiväpäikkärit 3h ja vielä illasta yhdet lyhyemmät unet. Oli helppo rytmittää päivänkulkua. Alex taas on ihan sekametelisoppa, herää kyllä aina 8-9 välillä ja nukkuu ekat päikkärit noin 10-11 välillä, mutta ne kestää vaan puoli tuntia! Toiset päikkärit on sit siinä 13-15 välillä ja silloin nukutaan ehkä hyvällä tuurilla tunnin verran. Kolmannet päikkärit 16 aikaan (30-60min) sit taas 18 aikaan puolisen tuntia ja sit vielä 19.30-20 on  useimmiten unessa. Eli hän nukkuu pitkin päivää puolesta tunnista tuntiin siellä sun täällä, ilman selvää rytmiä.

Poikkeuksia on ne päivät, kun ollaan vaunuilla liikenteessä "koko" päivä, silloin Alex kyllä nukkuu jopa yli kolme tuntia yhteen putkeen, mut se edellyttää, että vaunut ovat koko ajan liikenteessä. Tämän vuoksi hän ei sitten kotona nukukaan kauhean hyvin, seisovissa vaunuissa (eikä varsinkaan sängyllä!).

Öisin poika nukkuu suurinpiirtein niin, että unille alkaa klo 21 ja eka syöttö on noin 1-2 välillä. Seuraava 4 aikaan ja sitä seuraava 8 aikaan. Eli kahdella herätyksellä selvitään. Nekin on niin epämääräisiä, että työnnän tissin suuhun ja unet jatkuu eli pelottavaa kyllä, en juurikaan tiedosta imettävääni, vaan se tulee automaattisesti. Sinänsä hyvä, että oma yö ei juurikaan kärsi, mutta samalla taas niinkuin sanoin, pelottavaa!

Tänään olin tosi reipas ja kävelin vaunujen kanssa Lidliin vaippaostoksille. Sinne on noin 3,5 km matkaa ja tie on yhtä ylä - ja alamäkeä. Sinne suuntaan meni aikaa 31 min ja takaisin 29 min. Hikeä puski ihan kivasti, kun kotiuduttiin! Äitini on käymässä Suomessa asioilla ja on vähän orpo olo ollut käydä vaunulenkeillä yksin. Yhdessä ajankulua ja matkaa ei huomaa samalla tavalla kuin yksin. Oliviakin meni nukahtamaan kun sinne suuntaan käveltiin! Ei mitään juttuseuraa siis.


Tässäkin kuvassa lenkillä, mutta eri päivänä.

Jäljellä on enää 12 päivää Espanjassa auringon alla.. Niisk. Sit alkaa se normaaliarki kylmässä Suomessa. Tulen olemaan usein arkipäiväyh, koska mies pääsi jatkokouluttautumaan ja on useita jaksoja ma-pe eri puolella Suomea. Mun tehtäväksi jäävät talon ja lasten hoito, lumien kolaamiset, talon uunilämmitykset ja kaikki mahdollinen. Tämän vuoksi minua ei ihan hirveästi houkuta palata Suomeen...


Näitä maisemia ja kukkia, värejä - kaikkea tulee kova ikävä. Eihän sitä tiedä, jos keväällä löydän itseni taas lentokoneesta ;)

Karina

8 kommenttia:

 1. Miten hyvältä tuo elo Espanjassa kuulostaakaan! Mä en ole koskaan käynyt missään lämpimässä ja olisi kyllä ihan hauskaa lasten kanssa reissata. Ja tuohon päiväunijuttuun... meidän 5/12 syntynyt tyttö nukkuu päiväunet edelleen joka päivä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväunet on parhautta <3 toivottavasti meidänkin neiti jatkaa tätä hommaa vielä oikein pitkään!

   Onhan täällä hyvää olla, en yhtään kiellä, ainut mikä puuttuu on mies, jolla kamala ikävä lapsia(ja minuakin kuulemma). Jotenkin niin tottunut nyt olemaan tässä, etten tiedä, miten tuun Suomessa pärjäämään! Alex oli kuitenkin vaan 7 viikon ikäinen, kun tänne lennettiin ja nyt hän on jo päivää vaille 3kk!
   Suosittelen matkustamista lasten kanssa, se on mahtavaa, kun on vaan positiivinen ja joustava!

   Poista
 2. Oi tuo on kyllä ihan huippua että lapset nukkuvat yhtäaikaa päikkärit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sitä omaa aikaa :) (eli siivoamista, pyykkejä, lelukasoja) ja blogia <3

   Poista
 3. Meidän 3,5kk:n päikkärit on ihan samanlaista sillisalaattia, huoh. Ja 2,5vee on jättänyt päikkärit aikalailla pois, tuplahuoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tämä 2,5v vielä nukkuu! Miten sä jaksat? Mä varmaan heittäytyisin jo parvekkeelta jos Olivia ei nukkuis :D

   Poista
 4. Meillä Hugo nukkuu myös vähän mien sattuu ja todella lyhkäisiä unia.. Eikä auta edes ne liikkuvat vaunut.

  VastaaPoista
 5. Meidän pojalla päiväunille nukahtaminen kestää ja kestää ja kestääjakestääjakestääaaahhhh!!!! Mä niin pelkään, että toi meinaa lopettaa päiväunien nukkumisen kokonaan, ja sitä aivan varmasti tarvitsee itsekin huiliaikaa useamman lapsen kanssa. Varsinkin kun yksi on noin pieni.

  Täällä ei onneksi ole vielä lunta ja sääkin on kesäisen lämmin. Ainakin Suomen mittapuulla :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)