torstai 21. tammikuuta 2016

Kauniit ja Rohkeat Lego Duplo leikeissä!

Täällä alkaa vihdoin elämä taas voittamaan! Olivian korvatulehdus on kiitos antibiootikuurin selätetty, 3 viikon päästä käydään vielä tarkastuskäynnillä, jotta kaikki olisi varmasti ok. Mua aina pelottaa nuo korvatulehdukset, koska pahimmassa tapauksessahan lapsi voi menettää kuulonsa!

Olivialla oli jo niin ikävä päiväkodin kavereita, että annoin hänen tänään mennä hoitoon. Lyhkäinen 5 tunnin päivä ei varmasti ole liikaa, mutta hänelle niin kiva päästä leikkimään muiden kanssa. Mulla onkin ollut mielikuvitus jo loppumassa sen suhteen, mitä kotona voitaisiin tehdä. Tottakai ihan peruskotona oleminenkin on lapselle kivaa, mutta kyllä hän niitä virikkeitä ja aktiviteetteja sekä muiden lasten seuraa selvästikin kaipasi. 

Kylminä pakkas- sekä sairastelupäivinä ollaan leikitty paljon Legoilla. Olivia on pitkin ikäänsä saanut lahjaksi täydennystä Lego duplo valikoimaansa ja joululahjaksi saatu talo on ollut iso hitti. Jopa minä olen pitkästä aikaa innostunut leikkimään ihan kunnolla! Lego"ukkeleista" Olivian lemppareita ovat juurikin siitä talosta tulleet perhe, jotka hän on nimennyt meidän perheen mukaan: tyttö on Olivia ja vanhemmat Karina ja Pauli. Ennestään löytynyt vauva vaunuineen on taas Alex. Lego-olivian paras kaveri on Sofia, joka asuu äitinsä kanssa. Olivian puheista olen käsittänyt, että lego-olivialla ja Sofialla on sama isä, mutta eri äidit - en tiedä, mistä hän on sellaista keksinyt!

Lego-olivian perheelle ollaan rakennettu omakotitalo, josta löytyy olohuone-keittiöyhdistelmä, Olivian huone, kylpyhuone sekä vanhempien oma huone. Ulkona seisoo tila-auto, yksityislentokone sekä Olivian hevoselle rakennettu oma aitaus. Vähän kauempaa löytyy kauppa sekä pieni talo, jossa asuvat Sofia, Sofian äiti... ja lego-olivian isä! Mulla oli naurussa pidättämistä, kun Olivia selitti, että "isä" asuu Sofian äidin kanssa, ei Olivian äidin kanssa ja joka kerta, kun laitoin "isän" Olivian kotiin nukkumaan, hän otti sen sieltä pois ja laittoi Sofian kotiin. En voi kun ihmetellä, mistä ydinperheessä asuva lapsi keksii tälläisen uusperhekuvion? Ehkä jostain lastenohjelmasta? Kauniit ja Rohkeat meiningillä lego-olivian äiti kuitenkin synnytti vähän aikaa sitten lego-alexin ja synnytyksessä oli mukana Sofian äiti, koska lego-olivian ja -sofian isä oli tyttöjen kanssa ratsastamassa. Tähän tekisi mieli laittaa hymiö, jossa apina pitää käsiänsä silmiensä päällä.Olivia ja Sofia äitensä kanssa lentokoneessa matkalla Espanjaan :)


Meidän yhteinen legohetki ajoittuu aina Alexin ensimmäisten päikkäreiden aikaan. Leikit vievät yleensä mennessään ja ajantaju katoaa kokonaan. Niinpä Alexkin (apua, kirjoitetaanko se tosiaan noin,  Alex_kin? Kielititeiden kandina mun pitäs kyllä tietää, mutta nyt en kyllä osaa sanoa tähän mitään, Kotuskin näyttää vain perustaivutukset) on saanut seurata vierestä meidän leikkejä ja maistella erilaisia duploja oikein urakalla. Meidän seuraava duplohaave voiskin olla tämä*!

Alexista puheenollen, hänhän sai tiistaina kolmea eri rokotetta, ja kyllä, se kuume vaan sieltä nousi. Ei yli 39:ään, mutta tarpeeksi korkealle. Siihen vielä yskä ja nuha ja kipeä lapsi oli valmis. Onneksi kuume johtui tosiaan vain rokotuksista ja tähän päivään mennessä se on jo voitettu. Nyt kun loppuisi vielä flunssan oireet, niin minulla olisi taas kaksi tervettä lasta ja paremmat yöunet!

Leikitäänkö siellä legoilla? Ja onko lapsesi keksinyt sellaisia tarinoita, jotka ovat saaneet suusi loksahtamaan auki?

Karina

*mainoslinkki


3 kommenttia:

 1. Jopas on kuviot!:D Meidän tyyppi 10kk:n legoleikit on vielä palikoiden hakkaamista toisiaan (ja välillä ikkunaa) vasten

  VastaaPoista
 2. Hyvä että teillä aletaan parantumaan korvatulehduksesta ja toivottavasti kontrollikäynnillä olisi puhtaat korvaat! :)

  Meillä Oliver sai ensimmäisen Lego Duplo-pakkauksen joululahjaksi, niin niitä on kivempi levitellä pitkin kämppää kun rakennella mitään, tosin ikää on se 1v3kk. Mutta odotan tuota ikää että Legoista rakennellaan kaikkea :)

  VastaaPoista
 3. Nuo korvatulehdukset ei todellakaan ole leikin asia. Mies kävi korvaleikkauksessa pari vuotta sitten, kun lapsena oli jatkuvasti korvatulehduksia eikä putkitukset auttaneet jotka sitten laukaisi jatkuvan tulehduksen päälle. Lopputulos on se, ettei kuule sillä leikatulla korvalla edelleenkään, kun oli päässyt niin pahaksi.
  On kyllä aikamoiset leikit ollut, meillä ei vielä moisia hassuuksia ole keksitty :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)