perjantai 20. toukokuuta 2016

Ongella.

Käytiin yksi ilta perheen kanssa ongella. Olivia oli niin innoissaan, ettei meinannut jaksaa odottaa, milloin kala nappaa, vaan uitti koko ongen latvaakin siinä samalla. Muutaman kalan hän veti ihan itse ylös ja kyllä oli ylpeä tyttö! Harmi vaan, että kastemadon laittaminen ja kalasta kiinni ottaminen ei oikein miellyttänyt neitiä. Kaikki olisi pitänyt tehdä hänen puolesta valmiiksi. Ja onhan se ihan ymmärrettävää, en minäkään tykkää asettaa matoa koukkuun tai irroittaa kalaa koukusta, mutta aikuisena nyt välillä joutuu tekemään asioita, joista ei niinkään pidä.Omasta lapsuudestani muistan ikuisesti mummin ja ukkipuolen kanssa tehdyt sienestys - ja kalastusreissut. Vitja (edesmenneen ukkipuoleni nimi) oli kunnon kalamies! Satoi tai paistoi, jos kalaan oli tarkoitus mennä niin sinne myös mentiin! Itse asiassa muistelisin jopa, että Vitjan mielestä kala söi sateella paremmin.


Puhua ei veneessä saanut, kalat kuulemma kuulivat äänet ja lähtivät karkuun. Sekin taitaa olla nykyään jo kumottu tieto? Ei meidän kalat ainakaan mihinkään hävinneet, vaikka Alex rannalla kovaan ääneen huutikin.Siinä se on, itse ongittu kala! :)


Toivon, että Oliviakin joskus isompana muistelee meidän marjastus- , sienestys- ja kalastusreissuja samalla lämmöllä, kuten minä nyt. Nautin näistä edelleen itsekin ja varsinkin luonnon kuvaamisesesta olen innostunut ihan uudella tavalla!

Seuraavaksi pitäisi maksaa kalastuslupa, niin pääsisi virvelöimään vähän isompiakin kaloja :)

Karina.


4 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti muistelee. Itselleni on ainakin jäänyt parhaita muistoja juuri perheen yhteisistä asioista; sorsien syöttö, pyöräretket, marjastusretket, kalassa käynti ja niin edelleen. Vastaavia kokemuksia haluan omillekin lapsille tarjota :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne!
   Perheen kanssa touhuaminen on kyllä parasta <3

   Poista
 2. Olivia on ihan mini-sinä tuossa viimeisessä kuvassa! :D
  -Sippu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vai? Ihanaa <3 ei sitä itse huomaa, mutta ihana kuulla vaikka itserakkaalta varmaan kuulostaa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)