sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Alexin 1,5v neuvola.

Viime viikolla satuin eräänä aamuna katsomaan kalenteriani ja huomasin, että olin merkannut Alexin neuvolan samalle päivälle, tunnin päähän. Normaaliaamusta poiketen annoin lapsille aamupalan kotona ja laitoin päiväkodille viestiä, että tulemme neuvolan jälkeen - ei olisi ollut mitään järkeä viedä Olivia päiväkotiin, ajaa Alexin kanssa neuvolaan ja palata taas päiväkotiin.Edellisestä käynnistä oli vierähtänyt jo puoli vuotta ja olikin mielenkiintoista nähdä, miten poika on kasvanut. Vaatteissqahan on ollut jo jonkun aikaa koko 92/98 käytössä, mutta pituudesta minulla ei ole ollut harmainta aavistustakaan. Mitat olivat seuraavanalaiset (suluissa 1v mitat):Pituus 85,0cm (78,4 cm)
Paino 15,5 kg (13,5 kg)
Py 49,8 cm (48,3 cm)

"Hyväntuulinen, aurinkoinen pojanvesseli. Motorisesti ikätasoisesti kehittynyt poika. Joitaikin sanoja sanoo, puhetta hienosti ymmärtää. Omaa twhtoa ikätasoisesti osoittaa, pottaharjoitukset hyvällä mallilla. Kasvu tasaista, roteva oikkumies. Iho siisti, talvikuiva.

Vielä on edessä 1,5v lääkärineuvola, ikävä kyllä ei saatu näitä samalle päivälle. Mitä neuvolassa Alexista kirjoitettiin on kyllä totta - hän on todella aurinkoinen ja lähes aina hymyileväinen poika. Omaa tahtoa on jo jonkun verran ja sitä kovasti myös osoitetaan. Mutta on hän myös älyttömän reipas, tottelevainen ja ihana lapsi. Kiinnostunut kaikesta, tutkii, juoksee, kiipeilee. Leikkii, laulaa, tanssii. Hoitaa Olivian kanssa nukkevauvoja, hurauttaa pikkuautoja menemään, keskittyy mielellään junarataan ja ennen kaikkea - rakastaa sählymailaa ja palloa! Heti ensimmäisenä, kun aamulla herätään ja tullaan alakertaan, on Alexilla jo maila kädessä. 


Vaikka sanoja tulee edelleen vain muutama: äiti, isä, olivia, tissi, auto, ota, anna - on kommunikoiminen Alexin kanssa todella helppoa, sillä hän ymmärtää ihan kaiken. Alex myös osaa pyytää hienosti apua, jos ei itse esimerkiksi yletä johonkin tai ei saa vaikkapa kypärän lukkoa auki. Myös isosiskolta pyydetään apua ja Olivia onkin Alexille suuri tuki ja turva niin kotona kuin päiväkodissa <3


Leppoissa sunnuntaita!

Karina

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)