tiistai 22. elokuuta 2017

Voiko blogin elvyttää?

Vaikkakin Amerikan matkasta on vieläkin Los Angeles postaus julkaisematta (okei ja kirjoittamatta), päätin katkaista tämän hiljaiselon. Joten välillä muutakin kuin matkajuttuja!

Kerroin viime viikolla eräälle työkaverille, että aion elvyttää blogini, sillä työn ja perheen lisäksi minulla ei ole tällä hetkellä mitään muuta. Ollaan puhuttu töissä paljon siitä, että jokaisella ihmisellä pitäisi olla asioita, joista nauttii. Harrastuksia, mielenkiinnon kohteita - mitä vain. Esimieheni kysyi minulta, mitkä asiat tuottaa minulle iloa? Hiljaiseksi menin. Oma perhe ja aika lasten kanssa tottakai. Mutta entäs muuta? Urheilusta en ole nauttinut pitkään aikaan (ja se näkyy, vyötäröllä varsinkin), blogille en meinaa löytää aikaa (ennemmin selaan somejätettä) ja valokuvaamista en voi harrastaa, koska sisällä on keltainen valo ja päivisin olen töissä. 

Hyviä tekosyitä kaikki, eikö vain? Me ihmiset ollaan maailman parhaimpia itsellemme valehtelemisessa. Kun jokin ei tunnu heti mukavalta tai pitää tehdä vähän enemmän töitä, alkaa syitä ei-tekemiseen löytymään. On kiire ja stressi, lapset kiukuttelee, mies ärsyttää, huono päivä, migreeni, mahakipu, bensa loppu, pimeää, liian valoisaa, liian myöhäistä, liian aikaista. Syitä on loputtomiin. Siis niitä tekosyitä. Sillä oikeita syitä on yleensä tasan se yksi. Laiskuus.

Miten hyvä työntekijä erottautuu massasta? Olemalla täsmällinen, ahkera ja oma-aloitteinen. Laiska ihminen ei elämässä pärjää. Laiska bloggaaja ei blogillaan tule koskaan pärjäämään. Laiskan koti tulee olemaan aina sotkuinen. Ainut, missä laiska yleensä pärjää, on tekosyiden keksiminen.

Myönnän olleeni laiska niin urheilun kuin blogin suhteen. Miksi ajauduin siihen kierteeseen, kun tosiasiassa juuri nämä kaksi tekevät minut edellämainittujen lisäksi onnelliseksi? Urheilemisen voi aloittaa milloin vain, senkus vaan lähtee lenkille tai salille. Mutta voiko blogin elvyttää noin vain? Vai onko peli jo menetetty? En ole melkeinpä vuoteen lukenut toisten blogeja kuin satunnaisesti. Ovatko uudet jo vallaneet blogimaailman? Mikä on just nyt kuuminta hottia tässä ns perhelifestyle kategoriassa? Onko sellaista kategoriaa edes enää? Kuulun edelleen Indiplace yhteisöön ja joka kerta, kun en tule valituksi johonkin blogikampanjaan, valitan miehelleni. Ja suotta. Itsestähän tämä homma on kiinni. Vain minä voin avata blogin oven tulevaan.Menestys vaatii kovaa työtä. Tämä on tiedetty. Mutta menestys vaatii myös sinnikkyyttä, tahdonvoimaa, positiivista mieltä ja aikaa. En sano, että haaveilen elättäväni perheeni blogilla. Mutta haaveilen siitä, että blogista tulisi taas osa arkeamme. Jos te lukijat olette vielä sielä ruudun takana, antakaa itsestänne äänimerkki <3

                                                                               Karina.

20 kommenttia:

 1. Yep, mukana ollaan!

  VastaaPoista
 2. Eksyin tänne ekaa kertaa vasta nyt, mutta pakko sanoa, että tämä itsensä laiskaksi syytteleminen noin rankasti kuulostaa vähän kolkolta. On toki hyvä juttu havaita, jos oikeasti on vain laiska ja pitäisi kohentautua ja ryhtyä hommiin, mutta toisaalta on äärimmäisen huono juttu, jos oikeasti on vain uupunut ja pitäisi levätä ja ottaa rennosti - mutta sen sijaan syytteleekin itseään laiskaksi ja piiskaa hommiin. Se pieni ero näiden kahden tilanteen välillä on aika ratkaiseva. Menestys vaatii ennen kaikkea motivaatiota, eikä sitä synny yhtään enempää, vaikka kuinka haukkuisi itseään laiskaksi. Motivaation löytäminen ja sen ruokkiminen on avain menestykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuin laiskuudesta yleisesti 🙂 totta toki tuokin, jos on väsynyt ja uupunut, se ei ole sama kuin laiskuus. Mulla on enemmänkin priorisoimisen kanssa ongelmia. Blogi harrastuksena vs somettaminen muuten vaan, mikä ei loppujen lopuksi anna yhtä mitään. Kiitos kommenteistasi ja eksy toki jatkossakin tänne 🙂

   Poista
 3. Yess, täällä vielä mukana pysytään.
  - Gina

  VastaaPoista
 4. Täällä ollaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)