sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Hei joulukuu!

H E I  J O U L U K U U !

Heti ensimmäisenä haluan pyytää Sinulta, rakas joulukuu, anteeksi. Anteeksi siksi, että en ole sinusta oikein koskaan pitänyt. Vuosia sitten oli vielä ihan kiva, oli pakkasta, valkoista ja valoisaa. Nyt talvet ovat muuttuneet niin paljon, etten ole ihan varma vuodenajasta, onko sittenkin huhtikuu? Lumi tuntuu sulavan seuraavana päivänä satamisestaan ja joulun aaton aattona saa jännittää, tuleeko musta vai valkoinen joulu.Sen lisäksi, etten pidä sinun lämpötiloistasi, en myöskään ole jouluihmisiä. Siis se JOULU, tiedäthän. Joulu, joka saa ihmiset sekaisin. On tonttuovia, kransseja, tonttuja, pukkeja, pikkujouluja, lahjoja, laatikoita, kinkkuja, kaloja ja koristeita. En minä sano, että se on väärin, mutta itsestäni se ei tunnu omalta, ehkä sitten joskus, kun kotona näyttää kodilta?

Jotta saisin tehtyä itsestäni edes pikkuisen jouluihmisen, ajattelin haastaa itseni ja laadin nyt listan, mitä minun täytyy kuukauden aikana tehdä. 
 • nosta jouluvalot ikkunanlaudalle
 • leivo pipareita ennen 15.12
 • askartele lasten kanssa lumihiutaleita ja kiinnitä ne ikkunoihin
 • nappaa Hope-joulukuusesta 2 lappua ja toteuta ne
 • juo glögiä 
 • tee työkavereille pienet lahjat itse, ei saa ostaa
 • käy perheen kanssa kuuntelemassa Kauneimpia joululauluja
Mitähän vielä? Yritän kovasti luoda joulufiilistä lapsille, en millään haluaisi siirtää tätä antijoulunismiäni heille. Itsehän olen viettänyt yhdenkin jouluaaton lentokoneessa nukkuessa eikä sekään haitannut yhtään. Haluaisin tänä jouluna hankkia meille valkoisen kuusen, mutta luulen, ettei hankita kuusta ollenkaan, sillä vietämme joulun vanhempieni luona. Olin joskus kauan sitten valkoisia kuusia vastaan, eihän ne ole mitään joulukuusia, kuusen pitää olla vihreä! Mutta sitten käänsin takkini ja oikein mielelläni laittaisin nyt sen valkoisen kuusen.

Lapsilla on tänä vuonna samanlaiset suklaakalenterit, Ryhmä Haun kuvalla varustettuina. Olivia on malttanut ottaa yhden luukun päivässä auki, mutta Alex onnistui selkäni takana tyhjentämään jo 4 luukkua! Ihan niin kuin minäkin tein pienenä. Pitäisiköhän hankkia itsellekin joulukalenteri? Vielähän sitä ehtisi.

Mikä tekee joulusta joulun ja miten saat itsesi joulufiilikseen?


2 kommenttia:

 1. Mitä tarkoitat sitten kun koti näyttää kodilta? Eikö nyt sitten näytä? Ettekö kuitenkin asu omassa omakotitalossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutaan omakotitalossa, mutta tämä talo on rakennettu -80luvun alussa ja valitettavasti täällä on edelleen alkuperäiset lattiat, seinät, keittiönkaapit jne. Ei oo yhtään meidän makuun. Keväällä 2019 on tarkoitus aloittaa THE remontti, alakerrasta lähtee mm seinä olohuoneen ja keittiön välistä,.lattiat, seinät, pinnat, kaikki tulee muuttumaan. Yläkerrassa sauna häviää plus huoneiden pinnat muuttuu. Ulkoa ollaan tehty jo sokkelin peruskorjaus, vaihdettu katto yms, mut sisällä on niin paljon hommaa, et pitäis ensin saada kasaan edes puolet noin 60 000€ budjetista, kun en ihan lainalla halua tätä rahoittaa. Jos ihan rehellisiä ollaan niin meillä on tosi ruma koti, mutta silmä tottuu. Nyt pitää tehdä kovasti töitä ja säästää😊

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)