perjantai 15. joulukuuta 2017

Korvatulehdus ja mysteeritauti.

Kirjoitin ohimennen muutama päivä sitten Alexin sairastelusta ja lupasin palata aiheeseen myöhemmin. No nyt on sen aika, olen nimittäin opetellut sulkemaan korvani ääniltä ja käyttämään Pikku Kakkosen ajan bloggaamiseen! Toki nyt on helppo kirjoittaa, kun ollaan Pikku Kakkosen aikana kotona, normaalisti me vasta tulla lähempänä puolta kuutta kotiin, jolloin laitetaan ruokaa, syödään ja siirrytään leikkimään. Meillä katstotaan arkisin tosi vähän telkkaria.Mutta nyt olen kolmatta päivää lasten kanssa Alexin sairastelun takia kotona. Lasten päiväkodissa oli nimittäin joskus kolmisen viikkoa sitten silmätulehdusepidemia ja eräänä aamuna, kun kiireissäni unohdin pestä lasten rähmät silmistä, meidät käännytettiin ovelta, sillä hoitaja epäili Alexilla olevan silmätulehdus. Se oli itse asiassa just silloin, kun mun mies oli Thaimaassa ja olin lasten kanssa kaksi viikkoa yksin. Olin sinä perjantaiaamuna tosi väsynyt, pitkä viikko oli takana ja tärkeä työpäivä edessä, joten kun minulle sanottiin, etten voi jättää lapsia hoitoon, murruin ja puhkesin itkuun. Siinä päiväkodin lattialla minä istuin ja itkin. Lapset hikoilivat ulkovaatteissaan, mutta minä lamaannuin täysin. Koetin selittää, että minun pitää olla töissä, mutta eihän se auttanut mitään.

Päästyämme takaisin kotiin, hoidin työasiat siihen kuntoon, että pystyin olemaan päivän kotona ja soitin saman tien terveyskeskukseen. Saimme ajan yllättävän nopeasti eikä mennyt paria tuntiakaan, kun olimme jo päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla. Varulta hän sitten kirjoitti silmätipat vaikka koetin kertoa muistakin oireista. Alex oli nimittäin yskinyt jo pidempään ja nenäkin valuutti kuin Niagran putous. Mutta eipä hoitajaa ilmeisesti kiinnostanut, sillä Alexia ei tutkittu yhtään enempää.

Seuraavana yönä oli sitten helvetti irti. Alex itki ja yski koko yön, jolloin yön tunneilla varasin hänelle yksityiselle ajan seuraavalle päivälle. Lauantaina käytiin lääkärissä ja siellä todettiin, että hänellä on todella pahasti tulehtunut oikea korva. Vasen oli paremmassa kunnossa. Antibiottiresepti kouraan ja kotiin. Voi raasu, minä ajattelin.

Ab-kuuria kesti 7 päivää ja tunnollisesti muistin antaa jokaisen annoksen ajallaan. Kuurin loputtua odotin vielä muutaman päivän, mutta valitettavasti yskä ei helpottanut yhtään mihinkään, joten 10 päivää edellisestä käynnistä, varasin taas uuden ajan lääkärille. Uusi diagnoosi oli sama kuin edellinenkin: korvatulehdus, mutta nyt niin päin, että vasen oli tosi pahana ja oikea paranemaan päin. Uusi ab kuuri, Ventolinea mikstuurana, Pamolia ja kotiin. Ainiin, otettiin sormesta crp, mut se oli normaali. Lähdettiin samana päivänä pikkuveljeni lakkiaisiin ja seuraavana päivänä eli lakkiaispäivänä Alexille nousi kuume. Pientä kuumeilua kesti la ja su aamupäivästä. Maanantaina vietiin lapset päivähoitoon, koska Alex oli tosi virkeä eikä yöllä tai ma aamulla ollut kuumetta - mutta pari tuntia viennin jälkeen soi puhelin. Alexilla on kuumetta, tulkaa hakemaan lapset pois. 

Nyt puhutaan siis tästä viikosta. No, maanantaina katseltiin vointia kotona ja tiistaina oli jo pakko varata aika taas lääkärille. Meidän vakio korva -, nenä- kurkkulääkäri (vai missä järjestyksessä ne menee..?) ei ollut sinä päivänä Pihlajalinnassa töissä, joten otin ajan lastentautien lääkärille. Mulla meni siinä koko työpäivä hukkaan, sillä sain ajan vasta klo 13 ja tehtiin miehen kanssa vaihto klo 15, jolloin olin 15-20.30 itse töissä. Lastenlääkäri kyseli historiaa, vitamiinien, d-vitamiinin käyttöä yms. ja tutki Alexin perusteellisesti. Lisäksi labrassa otettiin verikoe, nieluviljely ja influenssa näyte. Alex sai hengittää lääkärin vastaanototlla Ventolinea inhalaattorista (babyhaler) ja käski heittää mikstuuraversion mäkeen, se ei tee kuulemma muuta, kun vilkastaa lasta. Saatiin resepti Ventolinea varten, jatkoa ab kuurille (perjantaina saatu resepti ei vastannut määrältään tarvetta), Pronaxenia varten ja soittoajan eiliselle, jolloin kaikki testit olisivat valmiit. 

Ja eilen lääkäri soittikin. Influenssanäyte oli negatiivinen, samoin nieluvilejly, mutta mm. rs-virusta ei oltu testattu, vaikka lääkäri oli sen määrännyt. Joten nyt ei tiedetä, mikä tauti on kyseessä, mutta koska nykyinen antibiootti puree ja Ventolinen babyhaler auttaa, niin jatketaan  näillä lääkkeillä ja käydään tarkastuksessa joulun jälkeen. Eli käytännössä nyt vaan toivotaan parasta ja otetaan lääkkeet ajallaan. Ja maitohappobakteerit tottakai, niitä ollaan käyetetty ihan ekasta kuurista lähtien päivittäin.

Maanantaina toivottavasti arki palaa uomiinsa ja pääsen normaalisti töihin, en todellakaan toivo, että Alexin sairastelu jatkuisi yhtään pidempään. On se vaan niin sydäntä riipaisevaa, kun pieni sairastaa.

Karina

2 kommenttia:

 1. Allergiaperäistä? Kuulostaa jotenkin siltä ja tulehdus vaan uusii ja uusii. Onko teillä maitopullo vielä käytössä? Jos on niin lämmin maito kuulemma (lääkärin mukaan) lisää tota limaisuutta ja valuu jotenkin muka korviin jos sitä makuullaan juo. Jotain perää tuossa oikeesti oli vaikka hullulle kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, anteeksi unohdin ihan täysin vastata tähän! :(
   En tiedä voisiko olla allergiaperäistä, en jotenkin usko, että olisi. Maitopulloa meillä ei ole koskaan ollut käytössä, imetin Alexia 2v 1kk eikä sen aikana eikä jälkeen ole pulloa ollut, toki onhan se maiton lämmin tissistäkin, mutta tämä korvatulehduskierre on alkanut imetyksen loppumisen jälkeen :/

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)