perjantai 6. huhtikuuta 2018

Mitä kuuluu?

Aukaisin tänään pitkästä aikaa Bloggerin ja huomasin, että täällähän käy edelleen lukijoita, vaikken ole kirjoitellut pitkään aikaan.

Tarkemmin lähes kahteen kuukauteen. Miksi? Koska en ole jaksanut. Aikaa olisi ollut, aiheitakin satoja. Uusi tietokone ja hyvä kamera, paljon kuvia. Mutta intoa ei sitten yhtään. Eikä siinä mitään pahaa olekaan, en bloggaa ammatikseni, en portaalin alla enkä ole kenellekään tilivelvollinen postaustahdistani. Paitsi itselleni tottakai. Harmittaa, että monet hyvät jutut on jääneet kirjoittamatta ylös, sillä huomaan yhä useammin, miten hauskat lasten kertomukset, perheen tekemiset ja muut tapahtumat yksinkertaisesti pyyhkiytyy mielestä, kun niitä ei laita ylös.

En todellakaan muistaisi Olivian tai Alexin vauva-ajoista näin paljon, jos en välillä kävisi lukemassa omia vanhoja tekstejäni. Onneksi silloin oli aikaa ja intoa!

Mutta, mitä meille kuuluu?

Tällä hetkellä ihan mukavaa, Olivia täytti maaliskuussa 5 vuotta ja meillä oli Frozen aiheiset juhlat. Hän sai ihania lahjoja ja tein Frozen kakun, joka instassakin (chard_87) näkyi.

Pääsiäisenä oltiin lasten kanssa Kuopiossa minun vanhempieni luona, syötiin hyvin , käytiin pulkkamäessä ja nautittiin ajasta läheisten kanssa.

Töissä on mennyt mukavasti, olen myös jatkanut liikuntaa ja salin lisäksi alkanut käymään satunnaisesti lenkillä ja jatkossa myös naisten sählyvuorossa.

Kotona kaikki on ennallaan, parisuhde voi hyvin, vaikkakin olen ollut välillä todella väsynyt ja olen laiminlyönyt mm. kotitöitä, on mies onneksi hoitanut ne suurimmassa määrin. Tuntuu, etten ole vieläkään selvinnyt "masennus vai struumaa" dilemmasta. Sillä vaikka kilpirauhaisen toiminta on täysin normaali eikä väsymys selity sillä, en myöskään koe olevani masentunut, vain vähän enemmän väsynyt. Vitamiinit, ulkoilma ja liikunta toivottavasti helpottavat oloa. Ja aurinko! Sitä minä odotan, että lumet sulaa ja saa kulkea kevyessä takissa aurinkolasit päässä.

Kesää kohti kovasti mennään, toivottavasti ehdimme nauttia keväästäkin välissä, sillä se on ollut aina lempivuodenaikani.

Alex on alkanut vihdoin puhumaan. Ei ihan selkeitä sanoja kaikki, mutta yritys ja halu on kova. Joka päivä tulee jotain uutta. Olivia ja Alex on melko erottamaton parivaljakko nykyisin, ihana seurata  heidän leikkejään.

Mukavaa viikonloppua, kyllä mä vielä joku päivä tästä nousen! :)

Karina6 kommenttia:

 1. Hei! Huomasin Instagramissa kuvan jossa Alex istui turvaistuimessa.. Ensinnäkin tiesithän ettei Dualfixiä tai mitään muutakaan turvaistuinta,jossa on viisipistevyöt saisi käyttää kasvot menosuuntaan. Törmäyksessä lapsen niskoihin kohdistuu suuri voima joka voi aiheuttaa vaurioita mm.selkärankaan ja sisäelimiin. Netistä löytyy paljon hyödyllistä tietoa miksi lapsi kannattaa kuljettaa autossa selkämeno suuntaan 4-5 vuotiaaksi (tai kun pituus on 110cm).
  Toiseksi katsoin ettei Alexin turvaistuimen vöitä oltu kiristetty eikä ne ollut edes olkapäillä! Ja kolmanneksi, saako istuimen päätukea nostettua ylöspäin? Nykyisellä asetuksella näyttää että istuin on pieni lapselle. (lapsen pää menee 1/3 osan reunan yli)

  Kun lapsi on tosiaan 4-5 vuotias tai 110 cm pitkä niin sitten kunnon turvavyöistuin lapselle. Tällöin lapsi on riittän iso matkustamaan kasvot menosuuntaan ja auton turvavyö asettuu turvallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos, todella hyviä huomiota ja vinkkejä! Mieheni oli laittanut Alexin istuimeen ja heti kuvan otettuani ja huomattuani saman asian, pysähdyimme korjaamaan vöitä olkapäille ja kiristämään. Alex on 2,5v ja 93cm pitkä, joten seuraavaan istuimeen on vielä aikaa.

   Mutta en, en tiennyt ettei 5pistevyöllä olevaa istuinta saisi käyttää kasvot menosuuntaan! Ja en ole myöskään säätänyt päätukea pitkään aikaan eli pitää sekin katsoa kuntoon. Kiitos asiallisesta palautteesta ja siitä, että jaksoit neuvoa!

   Poista
 2. Kiva kun huomasitte ja korjasitte asian,lapsen turvallisuus on tärkeä asia :)
  Kirjoitin ehkä liian jyrkästi edelliseen kommenttiin.. toki turvaistuimen saa kääntää kasvot menosuuntaan mutta se ei ole turvallista eikä suositeltavaa. Koska 5pistevyöt.
  Saanko uudella miksi olette kääntäneet Alexin jo kasvot menosuuntaan matkustamaan? Dualfixissä lapsi voi kuitenkin pitää 18 kiloon saakka matkustaa selkä menosuuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään, noin vakavasta asiasta saakin huomauttaa kärkkäästi. En ottanu itseeni :)
   Me ostettiin kuukausi sitten uusi auto ja käännettiin tähän autoon kasvot menosuuntaan, koska Alex painaa jo nyt 17,9kg ja edellisessä autossa jaloilla alkoi olemaan ahdasta selkä menosuuntaan istuessa. Pitää nyt miettiä, mitä tehdään, mun mielestä Dualfix alkaa käymään liian pieniksi Alexille ja painon puolesta kohta voi siirtää turvavyöistuimeen, vaikken sitä vielä haluaisikaan, ajattelin, että tuo olemassaoleva istuin olisi turvallisempi, mutta ajattelin näköjään väärin, täytyy tutkia asiaa :)

   Poista
 3. Turvavyöistuimeen siirrettäessä olisi tärkeää että lapsi olisi vähintään 110 cm pitkä,silloin auton turvavyö asettuisi oikea oppisesti. Alex on vielä niin pieni,että ehdottomasti kannattaa ostaa turvaistuin selkä menosuuntaan! Suosittelen tutustumaan Britaxin maxway tai Axkid minikid 2.0 istuimiin. Molemmat voi kiinnittää ainoastaan selkä menosuuntaan,mutta ne sopivat 25 kiloon tai lapsi on 125 cm pitkä. Eli siihen saakka kun lapsi on turvallista siirtää turvavyöistuimeen.
  Facebookissa on turvaistuimet ryhmä,johon kannattaa liittyä,siellä osataan neuvoa ja vastata kysymyksiin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)