torstai 18. huhtikuuta 2019

Melkein stressittömät synttärijuhlat (Olivia 6v).

Juhlittiin tänä vuonna Olivian synttäreitä hieman myöhäisellä aikataululla perheen menojen vuoksi. Oliviahan täytti 6 vuotta jo 20.maaliskuuta, mutta juhlat pidettiin vasta viime viikon lauantaina 13.4. ja ensimmäistä kertaa ne menivät täysin ilman stressiä. Tai no melkein!

Pääsin silloin edeltävänä päivänä liukumaan töistä kahden maissa, jotta ehtisin käymään Prismassa ostoksilla ennen lastenhakua ja saisin edes jotakin juhlia ajatellen aikaiseksi. Mieskin oli sopivasti työmatkalla ja oli tulossa kotiin vasta pe-la välisenä yönä.

Teemana meillä oli My Little Pony ja Prismasta löytyikin ihan kivasti rekvisiittaa juhliin. Kakusta olin suunnitellut tekeväni Fluttershy -pään, eli keltaisella kakku sokerimassalla ympäri, pinkkiä "hiusta" päälle,  kasvot ponille ja that´s it. No, haettuani lapset päiväkodista, hoidettiin ensin perushommat, syömiset yms ja leivoin samalla kakun pohjan sekä tein kakun mansikkarahkatäytteen jääkaappiin odottamaan. Siivoilin vähän keittiötä ja ajattelin, että laitan lapset ajoissa nukkumaan ja jatkan sitten kakun sekä muitten tarjottavien tekemistä. Joko arvaatte miten kävi?

Mentiin lasten kanssa sänkyyn klo 20 ja olin laittanut herätyskellon kaikelta varalta klo 21 soimaan, koska tosiaan kakku piti tehdä ja Olivian kummisetä oli tulossa meille myöhäisellä bussilla.

No minä nukahdin. Ja heräsin siihen, että mieheni seisoi sängyn vieressä. Siis se sama mies, kenen piti tulla kotiin puolen yön jälkeen. Ihmettelin kovasti, miten hän jo nyt kotona.. se "nyt" oli sitten klo  00.40. Kirosanojen saattelemana pomppasin keskellä yötä ylös, paniikissa toki miettien, että mitä kummisedälle on käynyt (olin unohtanut ulko-oven lukitsematta, joten oli omatoimisesti mennyt vierashuoneeseen nukkumaan.. kiva vastaanotto hei, sori siitä!) ja eipä mulla ollut muuta vaihtoehtoa, kun alkaa tekemään kakkua keskellä yötä. Väsynyt mieheni tarjoutui avuksi ja laitoin hänet kaulimaan sitä keltaista sokerimassaa, jonka piti tulla Fluttershyn "ihoksi". Se ei sit kuitenkaan mennytkään ihan putkeen, koska se hemmetin massa jäi silikonialustaan ihan totaalisen kiinni eikä mitään ollut enää tehtävissä.

Täytin kakun rahkaseoksella, hengitin syvään ja nostin kakun kylmään. Olihan juhliin vielä 9 tuntia aikaa ja kello oli 02 yöllä. Näin siis parhaaksi mennä nukkumaan ja katsoa tilannetta aamulla uusiksi.

Aamulla pääsin sängystä ylös siinä 8.30 maissa ja juhlat olivat alkamassa klo 11. Tekemättä oli vielä pizza, kakun pelastaminen, koristelu sekä paikkojen siistiminen. Delegoin hommia sujuvasti lapsille, miehelle ja kummisedälle ja kuinka ollakaan, kaikki oli valmista klo 11 :) Paitsi minä itse. Näytin räjähtäneeltä kotiäidiltä. Onneksi silloin 11 aikaan oli tulossa vain lapsia, joten ei niitä niinkään kiinnostanut, miltä minä näytän.

Kakulle tein pikaisen pelastusoperaation: vedin ohuen kermakerroksen päälle, koristelin kakun sateenakaarinauhakarkilla, 3:lla ponilla, strösseleillä ja keltaisilla marengeilla. Ja Olivia tykkäsi kakusta erittäin paljon! Pyöräytin siinä samalla pari pellillistä pizzaa ja uskokaa tai älkää, kaikesta huolimatta, en ollut yhtään kiukkuinen, ärtynyt tai stressaantunut ja juhlat menivät kokonaisuudessaan oikein kivasti ja meillä kaikilla oli hauskaa! 

Karina4 kommenttia:

 1. Ihanat hiukset Olivialla! Ja kakkukin näyttää hyvältä, vaikka ei ihan suunnitelmien mukaan valmistunutkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Laitettiin hiuksiin kihartimella kiharat, oli kyllä tyytyväinen tytttö :) Oon myös tyytyväinen kakkuun vaikka se ihan sitä ollutkaan, mitä olin suunnittelut :D Kiitos!

   Poista
 2. Voin kuvitella tuon paniikin! Hienon kakun sait kuitenkin pyöräytettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo se hetkellinen paniikki, kun luulet ettei kello ole edes 21 (koska kello ei mukamas ole soinut) ja ihmettelet, et miten tää on mahdollista, et mies on jo nyt kotona? Ja kello on pitkälle yli puolen yön :DD nooh, onneks oli sit plan b kakun varalle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)