maanantai 5. lokakuuta 2015

Vaippojen vertailua.

Niin Olivian kuin Alexin pikkuvauva-aikaan liputin Pampersien Newborn vaippojen puolesta. Molempien lapsien kohdalla koosta 2 eteenpäin taas Liberot ovat olleet parhaimpia. Nyt käytössä on Liberon koko 3 päivisin ja Pampers baby dry 3 öisin. On ainakin meillä ainut vaippa, joka oikeasti pitää sängyn kuivana ja imee uskomattomia määriä pissaa öisin. Alex ei onneksi öisin tee muuta kuin pissiä, joten vaipan vaihto ei ole aina pakollinen keskellä yötä!

Reissuun otin mukaan kaikki vaipat, mitä kotoa löytyi: Libero 3, Pampers baby dry 3 ja Naty by nature babycare 3, jotka saatiin Alexin kummitädiltä. Aikaisemmin en niitä ollut testannut, joten kivaa vaihtelua. Olivian aikaan tuli testattua myös Muumivaippoja, mutta niistä en niitten paksuuden vuoksi oikein tykännyt. Erikseen en siis reissulle ostanut vaippoja, koska oletin, että täältä löytyy, käyttäähän paikallisetkin vauvat varmasti vaippoja. Lähisupermarketissamme Mercadonassa löytyy muistaakseni Dodot  merkkisiä vaippoja, joiden kappalehinta vaihtelee 17-33 sentin välillä, vähän riippuen koosta ja pakettikoosta. 

Toujours, Pampers, Naty, Libero

Sitten tulikin eteen päivä, jolloin laskin, että vaipat riitää enää maksimissaan 3 päiväksi ja silloinkin pitää käyttää viimeisiä yövaippoja (ne Pampersit) päivällä. Mercadonan vaippatarjonta ei houkutellut, jolloin minulla välähti. Täältähän löytyy Lidl! Muistan kauan sitten lukeneeni netin keskustelupalstoilta, että Lidlin Toujours vaipat olisivat hyviä, joten katsoimme Google mapsista lyhimmän reitin Lidliin ja suuntasimme sinne. Reitti ei nyt ihan lyhin ollut, koska saatoimme kääntyä pari kertaa vääristä paikoista ja lopulta kävelimme Lidliin melkein kaksi tuntia, MUTTA me löysimme perille ja Lidlissä oli näitä Toujoursin vaippoja, hintaan 7,99 euroa paketti! Eli 0,15 senttiä kappale. Ostettiin heti kaksi pakettia ja nyt pääsinkin testaamaan myös näitä. 


Mulle heti kaikki nyt - ihmisenä revin paketin auki heti päästyämme kotiin ja ei muuta kun vaipan vaihtoon. Edellinen kun oli ollut jo lähes kuusi tuntia (Libero) ja oli täynnä pissiä, muttei ollut kuitenkaan päästänyt pisaraakaan läpi. En yleensä pidä yhtä vaippaa niin kauan, vaihdan puhtaan ehkä jopa liiankin usein..


Ensikosketus vaippaan tuntui hyvältä, sillä ne muistuttivat todella paljon Pampersin baby dry vaippoja. Haju ei ole voimakas ja olin onnesta soikeana, meidän poikamme saa ihanat vaipat pyllyynsä. Ei muuta kun tarrat kiinni, vaatteet päälle ja Alex päikkäreille. Päikkäreitten jälkeen imetys (mulla on tapana vaihtaa vaippa vasta imetyksen jälkeen, koska vauvat usein pissii ja kakkii joko syönnin jälkeen tai sen aikana, joten siinä säästyy yksi vaippa, kun ei heti heräämisen jälkeen laita puhdasta vaippaa). Liberot, Natyt ja Pampersit kestää hyvin sen "lisäpissin" mutta Toujoursit näköjään ei. Imetyksen jälkeen huomasin, että Alexin vaatekerta on pississä vaikka vaippa oli ollut jalassa alle 3 tuntia eikä sitä pissiä siinä ollut edes erityisen paljon. Ajattelin kuitenkin positiivisesti, sehän oli vasta eka kokeilu, katsotaan vielä.

Taas Toujoursi rohkeasti jalkaan. Ja tunnin päästä pois. Nyt se päästi sitten normikakat läpi, yökkäri meni vaihtoon. Samoin vaippa. Mielessä kirosanat. Oikeesti? Onko ne oikeesti niin huonoja? Lidlin vaippoja täytyy sitten vaan vaihtaa päivisin kahden tunnin välein? Päätin kuitenkin antaa niille mahdollisuuden ja,,,


ne ovat toimineet loistavasti! Ne ekat läpipäästäneet vaipat taisivat vaan olla meidän omaa kömpelyyttä, kun ei olla osattu laittaa uutta vaippa oikein. Nimittäin nyt ollaan käytetty vaippoja jo kolme kokonaista päivää ja olen ollut tyytyväinen. Yöksi en Toujoursia laittaisi eikä onneksi tarvitsekaan, äitini tuo Suomesta mukanaan yhden Papmpers baby dry paketin <3

Kotona Suomessa palaan kyllä taas Liberon ja Pampersien maailmaan. Natytkin kelpaa! Ovat hieman paksummat kuin Liberot, mutta eivät ole ainakaan falskanneet, kuten eräät! Ja joo, kirjoitusasusta huolimatta, minä en niitä vaippoja käytä ja testaile, vaan sen hoitaa meidän 2 kuukauden ikäinen Alex <3

Mitä vaippoja teillä käytetään?


19 kommenttia:

 1. Meillä neiti ei enää vaippoja kesällä käyttänyt, kun siellä oltiin, joten eipä oo kokemusta... Mutta ne Dodot on käsittääkseni samoja kuin Pampersit? Esim. Miramarin Eroskista luulisi myös hyvä valikoima löytyvän erilaisia, jos jostain syystä tekeekin mieli joitain muita kuin Lidlin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaks paketillista Lidlin vaippoja, joten mennään näillä! Mutta hyvä tietää, kiitos vinkistä!

   Poista
 2. (Oho, lähetin aiemman kommentin vahingossa vanhalla google-tunnuksellani. :D)

  VastaaPoista
 3. Meidän 10kk poika käyttää pelkästään Pampers Baby-Dry. Ollaan kokeiltu muumeja pienempänä kävi hyvin, mutta nyt kun vaihdettiin kokoon 5, niin muumit alkoi valskaamaa. Liperosta tuli ihottumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni valittaa pamperseista mut mä tykkään kans! Yöt on luksusta , kun tarvii vaan tyrkätä tissi suuhun ja toivoa, että vaippa pitää aamuun asti :D

   Poista
 4. Ajattelin kommentoida, kun ostimme keväällä Espanjasta Dodot-merkkisiä vaippoja ja huomasimme niiden olevan tismalleen samoja kuin Pampersien. Ehkä tämä auttaa sua vaippaostoksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt harmittaa, että olin niin skeptinen! Mehän ostettiin saman tien kaks paketillista Lidlin vaippoja, joten täytyy nyt ensin kuluttaa ne loppuun. Marraskuun puolella varmaan tulee aika ostaa lisää, sit pääsee Dodot testiin!

   Poista
  2. Joo, Pampersin omilla sivuilla sanotaan:
   "Pampers-vaippoja on saatavana seuraavista Euroopan maista: Belgia, Espanja (joskus nimellä Dodot tai Dodotis), Hollanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska ja Turkki. Pampers-vaippoja myydään myös Pohjois-Amerikassa ja monissa muissakin maissa ympäri maailmaa! "
   http://www.pampers.fi/faq

   Poista
 5. Repeäminen viimeisen lauseen mielikuvalle :D Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 6. Meillä on Hugolla ollut käytössä vaan Libero ja se on toiminut hyvin. :) Nyt käytössä on siitä koko 2.

  VastaaPoista
 7. Muumivaippa on uudistunut ja se on nykyään tosi ohut. Suosittelen suomalaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta? Enpä tiennytkään! Kiitos vinkistä, mehän annamme ehdottomasti muumeille uuden mahdollisuuden, kun Suomeen palaamme :)

   Poista
 8. Yritän suosia suomalaista eli Muumit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläoleva anonyymi kertoikin niitten uudistuneen! Täyttyy Suomeen palattuamme ehdottomasti kokeilla :) saadaan sit vaipat vertailussa vol2

   Poista
 9. Me käytetää Liberon housuvaippoja ja harvemmiten on koskaan falskannut :)
  Nyt päiväkodin aloituksen myötä ostettiin Xtra-teippivaippoja ( olivat saman valmistajan kuin Muumi-vaipat, eli Delipap ), mutta ihan vink vink ;) Ovat siis olleet hyviä päiväkodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Me saatiin Olivian aikaa s-ryhmältä kuponki x-tra vaippoja varten mutta kokeiltuani pari vaippaa, lahjoitin pakkauksen hyväntekeväisyys kirpparille.. Olivialle eivät sopineet ne yhtään! Suoraan sanotuna olivat aivan kamalat. Mut siitäkin on jo pari vuotta, ehkäpä ovat sitten uudistuneet! Hyvä että teille sopii :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)