sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Carena Gotland sisarusrattaat - käyttökokemus.


Olen suunnittelut jo pitkään kirjoittavani käyttökokemuksia Carenan tuplista ja nyt sain postaukseen vauhtia, kun eräs lukija kyseli mun kokemuksia näistä. Käytän pohjalla Carena Gotland sisarusrattaat esittelypostausta. Mun käyttökokemus rajoittuu valitettavasti vain kesä-syksy keleille, sillä olimme syys-marraskuun välillä 10 viikkoa Espanjassa ja rattaat kulkivat enemmänkin hiekalla (yllättävän hyvin muuten liikkuivat!), kun loskassa ja lumessa. Siellä ainakin kulkivat hyvin ja mahtuivat kaikista ovista kulkemaan. Jos ei helposti niin pienellä väkivallalla ainakin... El Corte Ingelsin vessa oli nimittäin sellainen, että piti vähän survoa, että pääsee eteenpäin..Carena Gotland (aiemmalta nimeltään Double Swing) -rattaat voidaan varustaa yhdellä tai kahdella makuukopalla ja niitä voidaan käyttää aina lapsen syntymästä alkaen. Rattaissa on mukavamman, pehmeämmän kyydin takaavat ilmarenkaat. 


- Voidaan taittaa kokoon makuukoppaa irrottamatta 

Totta, ja tämä on kätevä ominaisuus, kun matkustaa esim lentokoneessa - rattaat saa yhdessä koossa eteenpäin ruumaan. Myös takakonttiin ne on helppo laittaa vaikka sivuttain "pystyyn" ja makuukoppa pysyy mukana.

- Erikseen säädettävät selkänojat 
Plussaa sekin, sillä meillä on makuukoppa+istuin yhdistelmä. Nämähän ovat nimenomaan sisarusrattaat, joten muunnettavuutta täytyy ollakin!
- Ilmarenkaat (autonrengasventtiili) 

Kätevät, isot, helpot renkaat. 
- Kääntyvät, lukittavat etupyörät, 360°
Ahtaissa paikoissa plussaa. Muuten en kauheasti tykkää siitä, kun ne kääntyilee joka suuntaan. Rattaat vetää oikealle, kun lukitus ei ole päällä.

- Tilavat, vetoketjulliset tavarakorit 
Tästä ISO plussa, tavaraa mahtuu ja paljon!
- 5-pistevaljaat 

Plussaa.


- Kuljetuslukko 

Lukko on varsin hyvä, sillä välillä oli yksin todella hankalaa saada rattaat kasaan, mutta ehkä se oli mun omaa kömpelyyttä? Pitäähän tuossa venyä molemmille puolille yhtä aikaa, kun yrittää taittaa rattaat kasaan. Aukaiseminen taas on helppoa.


- Irrotettava työntöaisa 

On vai? Eipä ole ollut tarvetta irroittaa, joten en ole myöskään huomannut tätä ominasuutta.


- Mukana kaksi tuulisuojaa

Eli sellaista jalkapeitettä.


- Moniosaiset kuomut, jotka tarjoavat lisäsuojaa auringolta ja tuulelta style

Kuomu on todella hyviä! Ne saa melkein alas asti kiinni, joten oikeasti suojaavat hyvin!
- Valinnaisena erikseen ostettava Beemoo Syskon Swing -sadesuoja 

Meillä on Tullsan sadesuoja ja se on niin hankala asentaa, että sitä mieluummin kastuu :D Kerran sain sen oikeaoppisesti paikalleen ja oiu hyvä, mutta siitäpä se oli sitten aina ihan solmussa ja jopa 20 minuutin taistelun jälkeen, en saanut sitä paikoilleni.


Istuinosan koko: 23 x 30 x 2 cm 
Koko makuuasennossa: 90 x 30 x 2 cm 
Säädettävä työntöaisa, enimmäiskorkeus: 110 cm 
Kokoontaitettuna: 94 x 79 x 43 cm 
Makuukoppa: 81,5 x 33 cm 

Paino: 17 kg 
Enimmäiskuormitus: 15 kg istuinta kohden
Suositusikä: 6 kuukaudesta 3+ vuoteen


Työntöaisa on tosiaan säädettävä ja siitä haluan sanoa muutaman sanan. Joko olen kuljettanut liian paljon tavaraa vaunuissa tai sitten lukitus ei ole kunnollinen, sillä parin kuukauden käytön jälkeen aisa alkoi naksahtelemaan koko ajan paikoiltaan, kun vähän kovemmin työnsi. Se oli todella rasittavaa. Nyt Suomessa sitä ei ole ollut, oisko peräti kahdesti näillä täällä työnnellyt. Uuden vuoden aattona viimeksi, hyvin kulkivat kyllä!


Lopuksi täytyy sanoa, että olen ollut näihin rattaisiin oikeasti todella tyytyväinen. Meidän tarpeita ne ovat palvelleet täydellisesti ja hyvä, ettei laitettu sitä puoltatoista tonnia Bugaboihin, vaikka niistä niin kovasti haaveilin. Näissä hinta-laatu suhde todella on kohdallaan, jopa enemmän!

PS! Lekmerillä on nyt taas nämä hyvässä tarjouksessa! Valkoisella rungolla* vain 299,90€!(2.1.2015 klo 19.26)

Laitan tähän loppuun myös muutaman esittelypostauksen lukijoiden  kommentin:

"Meillä on ollut käytetyt double swingit nyt 2 vuotta. Ovat kestäneet kasassa kovassa käytössä. Muovinivelien kesto on "jännittänyt" eniten, mutta ei ongelmia. Varusteisiin kuului kova koppa. Vinkki: Älkää jättäkö aurinkoon, haalistuvat. (Edellinen omistaja on säilyttänyt aurinkoisella terassilla). Toinen etupyörän yläkääntölaakeripesä hajosi kun ajoin itse liian kovaa kiveen päin. Rakenne on heppoinen muovinen "sulake". Korjattu uudella isommalla laakerilla ja soviteholkilla, mutta tarkoitus tehdä vielä varmempi uusi versio (tarvitsee teettää hovisorvarilla valmista soviteputkea.) 2kpl 3€ laakereita ja itsetehty soviteholkki. 
Meillä on 4kk, 2v2kk ja 3v7kk. Kaikki mahtuu nätisti kyytiin :) Isoin istuu tarvittaessa etupyörien päälle muotoilun laudan päällä vyöllä köytettynä. Alkuperäiset laakeripesät ei tätä kestäisi, runko kestää kyllä. Tyytyväisiä ollaan oltu. Uusissa versioissa saattaa aina olla jotain uusia tarpeettomia ongelmia, toivottavasti ei :) 
Mahtuu Peugeot 807 konttiin pitkittäin pystyyn."

"Meillä on käytössä double swingit. Ostin käytettynä ja sain mukaan molemmat ratasosat sekä kovan että pehmeän kantokopan. Kyllähän nämä toimii ja asiansa ajaa, muttakun on tottunut Emmaljungan Edgen jämäkkyyteen niin tämä tuntuu ihan nukenrattaille :D Mulla oli kriteerinä juuri ilmakumirenkaat tänne maalle, ja kovin monessa (=yhdessäkään) tämän hintaluokan tuplissa ei niitä näyttänyt olevan. Selkänojan säätö näissä on, mikä on todella iso plussa, mutta käytännössä se tapahtuu soljilla, mikä on mun mielestä hankalaa varsinkin kun lapsi nukkuu. Mukana näitä ei ole kuljetettu, kun pienin on reissussa ollut matkarattaissa ja isoveli kävellyt itse :)"


"Meillä oli nuo, hintaansa nähden ihan hyvät. Kova koppa vaan ihan älyttömän pieni ja ahdas talvivauvalle. Lisäks haararemmi niin kaukana, että tommonen alle vuoden ikänen valuu kuin spagetti eikä pysy istuma-asennossa. 2v istuu kyllä hyvin näissä :D Tosiaan nämä Carenat menikin vaihtoon, kun piti saada vaunut joissa pienempikin pystyy istumaan."

EDIT: Lisäys 11.1.2016 klo 18.30

Tässä vielä muutama kuva rattaista meidän peräkontissa! Meillä on farkku Skoda Octavia :)
Eipä tuonne paljoa muuta sitten mahdukaan! 

Kyselyä tuli myös VAUNUKOPASTA, ja tässä kuvaa tältä päivältä, Alex 5kk, yli 10kg ja talvihaalari päällä:

Ahdas on näin talvella! Kesävauvalle kuitenkin ihan sopiva, kuten Alexillekin oli :)


Jos sinullakin on kokemuksia näistä jaettavana, niin laita kommenttia, kiitos! 

Karina

*mainoslinkki

43 kommenttia:

 1. Ihanat lapsukaiset 😊 mistä tuo kuvassa oleva nalle peitto on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ostin sen Olivian odotusaikana (2013) Joensuusta kirpparilta, pyörittelin äsken joka suunnasta, mutta mitään merkkiä en löytänyt :/

   Poista
 2. Hei suurkiitos tästä! :)
  Ajatuksena mulla oli laittaa vauva pehmeään koppaan ja aloinkin nyt miettimään, saako toista istuinta käännettyä työntäjään päin? Olisi muuten outoa työntää vaunuja niin, etten näkis pienimpää ollenkaan.
  Ja oletko törmännyt näissä toimivimpiin sadesuojiin? :)

  -Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)

   Meillä on se pehmeä kantokoppakin, mutta jäänyt käyttämättä, kovasta kopasta oon tykännyt! Saako istuinta työntäjään päin.. nyt pistit pahan, en osaa yhtää sanoa, mutta voin huomenna kokeilla! :) yritän muistaa, tuu muistuttaa, jos en palaa tähän kommentiin parin päivän sisällä!
   Toista sadesuojaa en ole edes etsinyt. päätin opetella sen Tullsan käytön, mut onneks ei ole ollut nyt tarvetta! Kysy vaan ihmeessä kaikki mahdollinen, mitä haluat tietää!

   Poista
  2. Tutkin vielä Lekmerin esittelytekstiä ja siinä lukee "Kasvot menosuuntaan" - http://lekmer.fi/lapset-ja-vauvat/lastenvaunut-ja-tarvikkeet-lastenvaunuihin/sisarus-ja-kaksosvaunut/carena-gotland-2016-sisarusrattaat-musta-runko Eli ei varmaan saa käännettyä! Kannatan kovaa koppaa! :) Niitä tulee välillä tori.fistäkin vastaan!

   Poista
  3. Pistin malttamattomana eilen vaunut tilaukseen!🙈
   Ja katsoin samaa, että torista löytyy kovia koppia, sillä uskalsinkin tehdä tilauksen. Pehmeä koppa on mulle uusi tuttavuus, kovaa koppaa käytin esikoisen aikana ja tykkäsin siitä kyllä. Nyt sain pehmeän kopan ja ajattelin, josko kokeilisi sitä. Toki jos haluat kokeilla onko ratasosaa mahdollisuus kääntää toisinpäin niin kerro ihmeessä!!:D
   Palaan taas kun mieleen juolahtaa jotain, mutta olen edelleen kiitollinen kun jaksat vastata!!:)

   Poista
  4. Tänään kokeilen! Samalla kun tungen ne peräkonttiin toista lukijaa varten :)
   Kiva, että päädyit näihin, mulla ei ole pahaa sanottavaa näistä!

   Poista
  5. Kokeilin ja ei millään pysty laittamaan toisinpäin!

   Poista
  6. Voihan! No, katsotaan kun vaunut joskus saapuvat, että mitä tehdään. Kiitos!<3

   Poista
  7. Ole hyvä :) ei muuta kuin kova koppa, niin on sinuun päin :)

   Poista
  8. No niin, tulin kertomaan kun sain nämä viimein :)
   Olen vähän ihastunut näihin! Ovat kyllä tosi näppärät, eivätkä yhtään sellaiset heppoiset nukenrattaan oloiset, mitä pelkäsin.

   ..mutta, nämä eivät mahdu meidän ulko-ovesta! Asumme rintamamiestalossa, jonka ulko-ovi ei aukea 360astetta. Tosi iso äh ja lukuinen määrä tosi rumia sanoja! Nyt pohdin vielä hetken, miten jaksan joka kerta irroittaa takarenkaat ja sumplia lapset kyytiin sen jälkeen / pitäiskö suurentaa oviaukkoa / vai pistänkö palautukseen.. Äh ja pöh! :/

   -Jonna

   Poista
  9. Eikä! Kannattaa varnaan palauttaa sitten, joka kerta renkaiden irroittaminen kahden pienen lapsen kanssa tulee kiristämään hermojasi niin paljon, että tulet kiromaan ne rattaat alimpaan helvettiin, oon siitä ihan varma!
   Onpa harmi, että teillä sattui tälläinen "vaunuvastoinkäyminen"! Kerro sit, mitä päätätte, ihan mielenkiinnosta :)

   Poista
  10. Heippa! Tulin vielä kertomaan, että vaunut tulivat silloin jäädäkseen ja olen ollut kyllä enemmän kuin tyytyväinen! Edelleenkään ne eivät mahdu ovesta sisään kokonaisina, mutta olen vain päättänyt pärjätä asian kanssa! 😅 Lähinnä otan sen kantamisen nyt urheiluna aamusella ja onneksi nämä ovat helppo kasata ja avata!!😃
   Kiitos sulle vielä hyvästä postauksesta silloin ja aurinko sinne!

   -Jonnariponnari

   Poista
  11. Hei! Tosi kiva, kun tulit kertomaan vielä teidän vaunukuulumisia!Oon nimittäin monesti miettinyt, miten tän postauksen perusteella tilanneet ostajat ovat lopulta suhtautuneet carenoihin!
   Aika hurja olet,kun jaksat joka kerta paloiksi pistää, huh,nostan hattua!Mä joudun nyt viemään meidän omat korjattavaksi, kun yksi selkänojista sai lentokoneen ruumassa osumaa :/
   Ihanaa kesää myös sinne! ja kiitos <3

   Poista
 3. Heippa ja kiitos tästä käyttäjäkokemuksesta!

  Itse harkitsen myös näiden ostamista, mutta mietityttää että ovatko liian leveät.. Oletko mahtunut kaikista oviaukoista ja kauppoihin sisään yms.? Ja mahtuuko hyvin auton takakonttiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ole hyvä! Mukavaa, että näin monelle on ollut hyötyä tästä postauksesta!

   Vanhojen talojen hisseihin vaunut ei mahdu, eikä myöskään pikku putiikkeihin, mitä Helsingissä esim on. Mutta invavessaan, tavallisista ovista mahtuu kyllä! Meidän ihan perusovesta kotona mahtuu.
   Vanhemmillani on citröen picasso Espanjassa, se on 7 istuttava sillä tavalla että ne 2 istuinta on takakontissa ja ollaan mahduttu autoon niin että on ollut 6 istuinta käytössä ja yksi alhaalla, siinä on ollu vaunut sivuttain pystyssä.
   Kerran ollaan kuljetettu vaunuja myös meidän farkkuskodassa (octavia) mutta en nähnyt miten ne oli siinä, ei mies ainakaan kironnut niitä silloin! Mä voin tänään illemmalla kokeilla niitä laittaa peräkonttiin, otan vaikka kuvan ja lisään tämän postauksen loppuun! (Jos on alle 20 pakkasta, :D )

   Poista
  2. Täytyy lisätä vielä, että vaunut näyttää kuvissa leveämmiltä mitä ovat! Joskus myös jonkun oven luona epäilyttää, että mitenköhän ne mahtuu, mutta kyllä vaan mahtuu! Monesti ovat yllättäneet :)

   Poista
  3. En mitenkään ehtinyt tänäänkään kokeilla! Anteeksi :( yritän huomenna :)

   Poista
  4. Nyt on postausta päivitetty, kuvat peräkontista lisätty! Ne vois saada siistimminkin sinne, mutta ulkona oli -25 niin yritin olla supernopea ja survasin ne vaan sisälle :D

   Poista
  5. Kiitokset jälleen! Ehkäpä sitä pitää hankkia nuo sitten. Kun käyttöikä jää niin lyhyeksi niin kalliimpiin malleihin ei viitsisi satsata.. :)

   Poista
 4. Hei! Kiitos tästä postauksesta, itselläkin tuplien osto suunnitteilla. Kiinnostaa vaan tietää tuosta vaunukopasta vielä sen verran että onko tuo kova koppa oikeasti ahdas? Tässä arvon kovan ja pehmeän kopan välillä. Ensin olin jo päätynyt kovaan koppaan mutta nyt jännittää että sopiiko meidän kesävauva sinne? Onko mahdollisesti kapeampi kuin normaali yhdistelmävaunujen koppa?

  -MimiMyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Kiva olla muille apuna! Itsekin aikoianni googlettelin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ja näistä ei kyllä paljon kirjoitettu missään!
   Meillä on molemmat kopat, mutta vain kova koppa päässy kunnolla käyttöön. Olen tykännyt siitä vaikka tosi kapealta näyttää ja myös on - mutta vassinkin kesävauvalle ihan riittoisa. Alex on syntynyt elokuun alussa. Otin kuvan tänään Alex talvihaalarissaan kopassa, löytyy postauksen lopusta!
   Verrattuna Emmaljungien koppaan, Carenoitten koppa näyttää nukenkopalta. Ero on siis huomattava! Kannattaa vaikka etsiä moelmpien mitat ja mittanauhan kanssa itselleen mallata, jos tarkan tiedot haluat. Hyvin se on kuitenkin riittänyt, vaikka ikää on nyt 5kk ja painoa yli 10kg + toppavaatteet, niin kuin kuvassa näkyy. Itse suosittelisin kovaa koppaa, mutta ainahan voi aloittaa pehmeällä ja jos se ei toimi, niin seurata tori.fi:n tilannetta ja ostaa vaikka käytettynä kova koppa, niitä myydään aika edullisesti siellä! Toivottavasti tästä ol apua, lisää saa kysyä :)

   Poista
  2. Vastauksestasi oli todella paljon hyötyä ja pistin kyseiset vaunut tilaukseen, kovan vaunukopan kanssa. Ainut on että Lekmeriltä tuli tänään viesti että kova koppa on loppunut varastosta ja on täten poistettu tilauksestani. *Huokaus* :D Onneksi tässä on vielä hyvin aikaa etsiä mutta jos osaat heti sanoa jonkun paikan mistä sen saisi uutena niin olisin oikein kiitollinen :)

   -MimiMyy

   Poista
  3. Onpa harmillista! Milloin sinulla on laskettu aika? Lekmerillä on aikaisemminkin loppuneet nämä tuotteet, mutta parin kk sisään on aina tullut lisää, niillähän on se "ilmoita minulla sähköpostiin, kun tuotetta tulee lisää" juttu, jos ajallisesti pystyt, niin odota vielä vähän aikaa :) Yritin googletella, mutten valitettavasti löytänyt muuta paikkaa, mistä sen voisi ostaa, jos siis vain uusi käy. Käyettyinä/vähän käyettyinä niitä kyllä löytyy. Toivottavasti löytyy!

   Poista
  4. 1.7. LA ja onneksi ei kiire ole :) käytettynä Torin yms. kautta ei etelä-pohjanmaan suunnalla vielä ole mutta eiköhän noita ilmesty jossain vaiheessa :)

   Poista
  5. Ei mennyt kauaa, tänään tuli sähköpostia että on taas tilattavana ja pistin heti meille tilaukseen :)

   Poista
  6. Jess! Kiva juttu! Toivottavasti mahtuu teidän ovista nuo, jos luet toisten kommentteja niin yhdelle lukijalle ei mahtunut :( vaikka meillä taas mahtuu niin varaston kuin kotiovesta!

   Poista
  7. Testattiin kaikki ovet ja kyllä mahtuu, olin ihan yllättynyt :)

   Poista
  8. Jee! :) hinta-laatusuhde on näillä kyllä kohdillaan! Ja varmasti saa vielä eteenpäin myytyä :)

   Poista
  9. Eihän tässä ole enää mitään järkeä. Sain taas sähköpostia että koppa on loppunut ja poistettu vaikka samantien näpyttelin tilauksen niin nopeasti että luulisi että olisin ehtinyt. Ehkä olivat tilanneet vain yhden :/

   Poista
 5. Oon kans näitä miettinyt yhtenä vaihtoehtona! Hyvä kun löytyi käyttökokemusta näistä!
  En vielä tilannut ja näyttää Lekmeriltä olevan loppu valkoisella rungolla :/
  Mikä näiden leveys oikein on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä että postaus oli hyödyllinen! Mä yritän mitata leveyden tänään/huomenna, laitan tänne kommentteihin!

   Poista
  2. Nyt muistin mitata! Takarenkaan ulkosyrjästä toiseen on noin 77cm eli se on levein mahdollinen mitta!
   Toivottavasti palasit lukemaan vielä tätä!

   Poista
  3. Kiitoksia mitasta! :)

   Poista
 6. Me ostettiin kuukausi sitten nämä kaksosille tuolta lekmerin tarjouksesta. Tuolla hintaa oli pakko ostaa! :) Olen kyllä ollut tyytyväinen, meilläkin kyllä vaan tahtovat hiukan viettää vasemmalle välillä :( täytyykin yrittää muistaa jossain vaiheessa kirjoittaa itsekin blogiin käyttökokemusta. Kun on kerätty vähän enemmän kilometrejä alle ;)

  VastaaPoista
 7. kiitos ihanasta postauksesta:)oli suuri apu:)ostoon menevät!
  kysyisin vielä että miten vanhin istuu laudalla?saisiko siitä kuvaa ?meille kolmad lapsi tulossa ja miettinyt ratkaisua jos ei isoin jaksakkaan kävellä. osaatko sanoa myös onko olemassa lalliin sopivaa seisomalautaa ja kuinka käytännöllinen on:)

  -janica-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :)
   Jos tarkoitat "laudalla" noita vaunujen edessä olevia kolmion muotoisia kohtia, niin emme anna Olivian istua niitten päällä, joten en osaa sanoa, miten hyvin kestää. Seisomalaudoistakaan en osaa sanoa mitään, mutta tässä on ainakin myynnissä vaunuihin sopiva malli :)

   Poista
  2. Uus yritys, kun piilolinkkki ei vie kohteeseen, eli
   tässä

   Poista
 8. "Meillä on 4kk, 2v2kk ja 3v7kk. Kaikki mahtuu nätisti kyytiin :) Isoin istuu tarvittaessa etupyörien päälle muotoilun laudan päällä vyöllä köytettynä. Alkuperäiset laakeripesät ei tätä kestäisi, runko kestää kyllä."

  tarkoitit tuota osiota tekstissäsi ,että mitä tarkoitit tällä:)?
  vai onko tämä jonkun muun tekstiä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on esittelypostaukseen tullut lukijan kommentti! Sen kappaleen alussa lukeekin, että "laitan tähän loppuun muutaman esittelypostaukseen tulleen lukijan kommentin " käyttökokemuksesta, jotta arvio olisi mahdollisimman laaja :)
   Sori, kun minusta ei nyt ole apua :/

   Poista
 9. kiitos kun selvensit ja linkitit lauda :))
  katos vain niin lukeekin:)

  VastaaPoista
 10. Hei!

  On vanha ketju mutta kokeilen nyt onneani vielä jospa saisin vastauksia :) olen ajatellut ostaa nämä samat rattaat vaikkakin vaan uudempi malli.. Mutta haluaisin kysellä noista renkaista. Nettisivulla lukee että puhkeamattomat renkaat.. Meillä on nykyisissä rattaissa kovaa muovia olevat pienet renkaat jotka luistelevat talvella lumenkin päällä. Minkälaiset renkaat tuossa teidän mallissanne oli ja miten pärjäsitte niillä talvella?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)