maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hääspecial: juhlapaikka

Paikka, jossa olisimme halunneet viettää häitämme oli erittäin varattu - varauksia varauksien perään, jonoja ja varasijoja.

Olin kuitenkin päättänyt, että häitämme tanssitaan nimenomaan tänä kesänä ja 3.8 olisi kaikista parhain vaihtoehto. Äidin puoleinen sukuni on joka tapauksessa tulossa silloin Tallinnasta Suomeen, Pohjois-Savoon viettämään 5.elokuuta äitini viisikymppisiä. Minä sitten fiksuna tyttönä ajattelin tarjota heille 2 in 1 bilepakettia. Tosiasiassa heidän keskitulot ovat noin 400€/kk eikä tuollaisia summia mitä menee matkustukseen, säästetä ihan sekunnissa. Elääkin kun pitäisi. 
 
Nyt piti vain keksiä missä juhlat pidetään. Vaihtoehtoja oli muutamia, Olivian tulo elämäämme oli kuitenkin se, mikä ratkaisi pohdinnat - halusin lapselle turvallisen ympäristön sekä mahdollisuuden nukkua päiväunet rauhassa, tutussa ympäristössä. Näin paikaksi valikoitui vanhempieni koti.

Ensin mietittiin, että sisälle mahtuu hyvin. Vanhemmat asuvat entisessä kyläkoulussa, joten olohuone on tavanomaista isompi. Käytännöllisyys kuitenkin puuttui ja äidin varjelema olohuoneen matto olisi hankalassa välikädessä, olenko vain matto ja otan kaikki kurat niskaan vai rullataanko minut piiloon? Osaako ihmiset syödä ilman että menu näkyy pöytien alla? Kyseessä oli kuitenkin koti, joten sekin idea heivattiin aika pian. 

Sitten se ajatus tuli. Vuokrataan juhlateltta! Vanhempien pihalle mahtuu, on rantasaunaa, kesäkeittiö, puucee. Kaikki mitä tarvitaan. Pyysin tarjouksia muutamasta paikasta ja varaus oli tehty: juhlateltta röder 10X20m eli 200 neliötä. Yritin googlettaa röder telttaa ja veikkaan et se näyttää suurinpiirtein tältä: 

           Kuva: Google

Telttaan on vuokrattu lattia, pöydät ja banquett tuolit. Valaistus ja tarvittaessa lämmitys. Tilaa on tarpeeksi myös noin 40 neliön tanssilattialle sekä tarjoilupöydille, jääkaapille juomia varten ja lasten leikkinurkalle. Uskon, että siitä tulee hyvä, se on kuitenkin juhlan kallein sijoitus. Telttaa ja lattiaa tullaan firman puolesta pystyttämään jo juhlaviikon keskiviikkona, purku tulee olemaan tiistaina 6.8, voidaan siis mamin viiskymppisetkin siellä viettää, jos sisälle tulee ahdasta :)

Pihalla on näkymä järvelle, ranta on noin 100m päässä. Nyt täytyy vain toivoa aurinkoista säätä!! Kuvia laitan sitten hääviikolla! Joka on siis jo ensi viikolla! Uijui. Stressi sen kun kasvaa.. Mistä se nyt yks kaks mulle tuli!!? 

Hengitän sisään ja ulos. Sisään ja ulos.

5 kommenttia:

  1. Oi, mikäs sen mukavampaa kun viettää häitä luonnonhelmassa! :) Ja olen antanut itselleni kertoa (mies on varsinainen meteorologi), että aurinkoa ja jopa hellettä on luvassa ko. viikonlopulle. Ihan hyvä siis, ettei tarvitse sisätiloissa hikoilla sitten myöskään :)

    VastaaPoista
  2. Vau miten kiva idea toi teltta! :)Tulee varmasti ihanat juhlat! Koitahan rentoutua, kaikki menee varmasti ihan hyvin ja sä oot tollanen tehomamma, ni saat kyllä kaiken kuntoon just eikä melkein ;) <3

    VastaaPoista
  3. 3.8, oisitte päivällä pitkittänny niin oisitte tanssinnu häitänne samana päivänä kun meidän jätkä juhlii synttäreitään :D

    Toi teltta on ihan älyttömän hyvä idea! Ekaks kun luin, että ´´teltta`` niin mieleen tuli todellakin siis teltta, eihän sinne voi mahtua?!? Mutta tosiaan, en ole tollasesta teltasta koskaan ennen edes kuullut, tosi kivan näköinen ainakin tuon kuvan perusteella! :)

    VastaaPoista
  4. Paljonko oli koko hinta juhlapaikalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teltan vuokraus, pystytys, purku, lattia, pöydät ja tuolit sekä valot yms kustansivat noin 4000€ - törkeän kallis hinta, en olisi arvannut että teltan vuokraus voisi maksaa noin paljon! Mutta olen tyytyväinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)