keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Meidän rakkaustarinamme: E-kontakti muutti elämäni.


Vähän jännittää julkaista tämä juttu kokonaisuudessaan tänne, mutta ehkäpä olette jo törmänneet allaolevan kuvaan sivunkokoisena mm. Iltalehessä, mainokseen Ilonassa tai juttuun Me Naisten Naisten vuosi -liitteessä?


En muistaakseni ole koskaan kertonut meidän tarinaa täällä blogin puolella ja epäilen, että kovinkaan moni lukijoistani olisi törmännyt tähän e-kontaktin sivuilla, joten tässä se tulee, MEIDÄN tarina <3


E-kontakti kokemuksia: Rakkaus muutti elämämme


E-kontakti kokemuksia: Karina ja Pauli tapasivat palvelussa pari vuotta sitten ja uskovat, että ilman E-kontakti.fitä he eivät olisi koskaan tavanneet.
E-kontakti kokemuksia: Karina ja Pauli tapasivat palvelussa pari vuotta sitten ja uskovat, että ilman E-kontakti.fitä he eivät olisi koskaan tavanneet.


Tarvittiin Suomen suurin deittipalvelu, että tämä aikuisten satu tuli todeksi. – Emme olisi koskaan tavanneet ilman E-kontakti.fi-nettideittipalvelua, Karina ja Pauli kertovat.


Pohjois-Karjalassa pienellä paikkakunnalla asuvan parin elämäntilanne ennen deittipalvelun kokeilua oli samansuuntainen: takana oli kolme vuotta railakasta sinkkuelämää. Molemmilla riitti vientiä sinkkumarkkinoilla, mutta todellinen rakkaus ei ollut vielä astunut kummankaan elämään.


– Pari kuukautta ennen E-kontakti.fihin rekisteröitymistä olin jo päättänyt, että nyt tämä saa riittää ja alan etsiä tositarkoituksella kumppania. Sama baarivirsi jatkui vain viikonlopusta toiseen ja alkoi todella kyllästyttää. Haussa oli siis todellakin elämäni rakkaus, kun rekisteröidyin nettideittiin, Pauli kertaa.


Samaa omalla tahollaan tuumaili syyskuisena iltana vuoden 2009 syksyllä myös lifestyle-blogaajanakin tunnettu Karina, joka haki myös tosissaan kumppania, mutta ei ollut halunnut puolivillaista suhdetta ja oli päättänyt mieluummin odottaa sen oikean astumista vastaan. Eräänä syyskuisena iltana nainen tarttui kohtaloaan sarvista ja teki profiilin E-kontakti.fi-sivustolle, ensin kokeilu- ja vitsailumielessä.


"Onko tämä viesti todella 30 euron arvoinen?"

Kun Karina seuraavana päivänä kirjautui uudelleen E-kontakti.fi:hin, profiilista löytyneiden vastausten määrä yllätti naisen täysin. Joka päivä kirjeitä tuli lisää, yhteensä satoja. Karinalla oli kuitenkin selvä käsitys siitä, millaista kumppania haki ja hän rankkasikin viestejä tiukalla seulalla. Ensin pois lähtivät kuvattomien viestittäjien sanailut, sitten huonot kirjeet tai muutoin epäsopivat tyypit.


Samaan aikaan sivustolle kirjautui myös Pauli, jolle E-kontakti.fi oli jäänyt miehen mieleen mainonnasta. Vuonna 2009 nettideittailu alkoi olla jo niin suosittua, että siitä puhuttiin yleisesti. Näin Paulikin rohkaistui kokeilemaan, voisiko rakkaus löytyä nettideitistä.


Pauli ei pommittanut summanmutikassa kirjeitä naisille, vaan lähetti harkiten personoituja viestejä vain muutamille suosikeilleen. Karinan profiili hurmasi miehen aitoudellaan, rehellisyydellään sekä hyvin kirjoitetulla esittelytekstillään, joten mies räätälöi hänellekin vielä kirjeen.


Karinalle oli taas kaikkien poistotoimenpiteidensä jälkeen jäänyt jäljelle yksi viesti, Paulin.
Opiskelijana rahatilanne oli tiukka ja hän pohti pitkään sitä, ostaako jäsenyys sivustolle vain tätä yhtä miestä varten. Lopulta mahdollisuus siihen, että tässä nyt olisikin se elämänmittainen kumppani, veti liikaa puoleensa.


– Puntaroin tuntikausia, tarvitseeko minun oikeasti saada lukea Paulin kirje. Pitihän se, profiili oli juuri minuun niin vetoava. Kun Pauli vielä profiilissaan ilmoitti harrastavansa puutarhanhoitoa, ajattelin että tämä mies ei olla kuin hyvä ja hauska jos tuollaisen uskaltaa laittaa tekstiinsä!


Kohtalo ei ollut ihan niin yksinkertainen, sillä kun Pauli sai Karinan vastauksen lauantai-iltana, ei hänellä ollut sillä hetkellä maksullista jäsenyyttä voimassa.


– Monta tuntia siinä meni että asiaa märehdin, olisiko tämä nainen todella 30 euron arvoinen? Toisaalta vertasin rahasummaa siihen, kuinka usein vaikkapa tarjosin ihmisille juotavaa baarissa, niin ei se tuntunutkaan isolta. Viimein nousin yhdeltä yöllä pystyyn sängystä ja lähdin lukemaan viestiä ja kirjoittamaan vastausta.


– Yhteinen vitsimme onkin, että olemme maksaneet toisistamme 30 euroa! Mutta kun rahan jakaa jo menneille vuosille ja tuleville, ei se ole per vuosi sitten montaakaan euroa elämänsä rakkaudesta, Karina järkeilee.


– Kyllä tässä toki on muutamat korut tullut rouvalle ostettua, että ei se ihan siihen 30 euroon jäänyt, Pauli naurahtaa.
”Sai olla oma itsensä”


Karina vinkkaa, että miehen kannattaa lisätä nettideittiprofiiliin valokuva. Pauli tuumaa että yksinäisen ihmisen kannatttaa antaa netille mahdollisuus yhdistää.

Karina vinkkaa, että miehen kannattaa lisätä treffiprofiiliin valokuva. Pauli tuumaa että yksinäisen ihmisen kannatttaa antaa deittipalvelulle mahdollisuus yhdistää.


Ensimmäisten viestien jälkeen pari alkoi kirjoitella ahkerasti ja vaihtoi messenger-osoitteita. Jutustellessa saattoi mennä 6-7 tuntiakin ilman että se tuntui pitkältä ajalta. Heti alusta asti kaikki viestittely tuntui niin luontevalta toisen kanssa: ei ollut asiaa josta ei olisi voinut puhua ja sai olla täysin oma itsensä, molemmat sanovat.

Ensimmäiset treffit sovittiin jo reilun viikon päähän Cheekin keikalle. Oli kuitenkin lähellä, ettei tuo kohtaaminen jäänyt viimeisiksi.

– Paulilla oli muutama niin imelä tanssiliike, että sille kikatettiin vielä pitkään tyttökaverin kanssa, Karina nauraa.

Tanssimuuveista päästiin kuitenkin yli, kun ensitapaamisen jälkeen pari jatkoi tiivistä juttelua. Ajatus siitä, että elämän rakkaus voisi hyvinkin olla nyt tässä, alkoi hiipiä molempien mieleen. Kuukauden kuluttua pari jo sopi, etteivät enää tapaile muita eivätkä aktiivisesti enää etsi seuraa E-kontakti.fistä. Jo joululomalla, kolme kuukautta ensimmäisestä viestistä, Karinan tavarat alkoivat siirtyä pikkuhiljaa Paulin taloon.

”Emme olisi koskaan tavanneet, vaikka välimatka oli lyhyt”

Pari tuumaa, että vaikka he asuivat tapaamishetkellä vain 20 kilometrin päässä toisistaan, he eivät olisi koskaan tavanneet ilman E-kontakti.fitä.

Karina on pitkä nainen, ja oli aina etsinyt vain hyvin pitkää miestä.
– Pauli taas etsi pikkuista taskuvenusta kainaloon, joten olemme baarissa tavatessa kulkeneet käytännössä vain toistemme ohi toisen tuijottaessa taivaisiin ja toisen maanrajaan. Myöhemmin onkin paljastunut, että olimme olleet vaikka kuinka monilla samoilla keikoilla ja tapahtumissa. E-kontakti.fissä viestittely siis todella muutti elämämme!

Nettideittailun parhaana puolena Karina pitää sitä, että jo muutamassa viestissä selviää onko toisen kanssa samalla aaltopituudella ja synkkaako ajatukset. Hänen mukaansa nettideittailu nimenomaan säästää aikaa tämän vuoksi, sillä treffeille ei kannata edes mennä niiden kanssa jos juttu ei luista alusta asti.

– Suosittelisin nettideittailua kaikille ihmisille ikään katsomatta, jotka ovat valmiita suhteeseen. Myös niille, jotka ovat jo tosielämäntapaamisten perusteella menettäneet toivonsa, ettei sitä oikeaa voi edes löytyä. Kyllä voi!

– Myös ihmiselle, joka ei halua kuluttaa aikaansa ja rahojaan baarissa, netti voi olla halvempi ja nopeampi tapa löytää rakkaus tai muuta seuraa. Lisäksi vanhemmat ihmiset, jotka eivät lähtökohtaisestikaan käy niin paljon riennoissa, ovat ryhmä jolle netissä kumppanin etsiminen sopii hyvin, Karina vinkkaa.

Pauli taas suosittelee nettitreffien kokeilemista erityisesti niille, joille aloitteen tekeminen voi olla kynnyksen takana.

– Treffipalstalla voi olla toiseen yhteydessä todella matalalla kynnyksellä eikä tarvitse jännittää samalla tavalla kuin vaikkapa baarissa, mies kannustaa.

– Mitään tiettyä ihmisryhmää ei tule mieleen, jolle kumppanin etsiminen netistä ei sopisi. Jos sisimmässään tuntee kaipaavansa kumppania viereen, kannattaa antaa deittipalvelulle mahdollisuus yhdistää.

”Mies, lisää rohkeasti kuva profiiliisi”

E-kontakti kokemuksia muistellessaan naisen näkökulmasta Karina kehottaa miehiä lisäämään rohkeasti kuvan profiiliinsa. Hän kuvailee, että ei miehen tarvitse olla mikään Mr. Universe, mutta kuva kiinnittää kuitenkin kiinnostuksen aivan eri tavalla kuin pelkkä teksti.

– Enhän minä kaupassakaan laita silmiä kiinni kun tapaan uuden ihmisen! Kuva kertoo paljon siitä, onko mies fiksun ja kunnollisen oloinen, näyttääkö hän huolitellulta.

– Lisäksi itselleni oli tärkeää, että viestissä tai profiilissa ei ollut karkeita kielioppivirheitä. Se kertoi minulle siitä, että Pauli on kunnon mies, tosissaan deittailemassa oleva aikuinen ja korrekti tyyppi.
Pauli taas vinkkaa naisille, että esittelytekstiin kannattaa panostaa.

– Ei kannata koko pajatsoa tyhjentää tai romaania kirjoittaa, mutta kun kirjoittaa aidosti ja rehellisesti sydämestään ilman kliseitä, on jo pitkällä kumppanin löytämistä elämäänsä.

”Ihana yhteinen arki on parasta suhteessamme”

Pieni Olivia-tytär on pariskunnan silmäterä, lisää lapsia on myös toiveissa. Lisää parin kuulumisista voit lukea Karinan blogista, linkki jutun lopussa.

Pieni Olivia-tytär on pariskunnan silmäterä, lisää lapsia on myös toiveissa. Lisää parin kuulumisista voit lukea Karinan blogista, linkki jutun lopussa.
Suuret elämäntapahtumat ovat seuranneet yhteenmuuton jälkeen rivakasti toisiaan: pari alkoi odottaa odotettua yhteistä lastaan ja Pauli päätti kosia elämänsä rakkautta.


– Halusin tärkeästä kihlaushetkestä myös helposti muistettavan, joten 20.12.2012 oli päivä johon tähtäsin. Teimme kotona hyvää ruokaa ja katselimme vanhoja valokuvia yhteisiltä matkoilta. Kyttäsin kelloa tarkkaan, sillä halusin kosia tietenkin tasan kello 20.12.


– Olin pitkät litaniat miettinyt että mitä kosiessa sanoisin, mutta eihän siinä hetkellä mitään niistä tullut mieleen. Hyvä lopputulos siitä kuitenkin tuli, kun muistin sentään polvistua.
Häitä juhlittiin ystävänpäivänä 2013 pienellä piirillä ja Olivia-tyttären synnyttyä maaliskuussa 2013, alkoi olla kesähäiden suunnittelun aika.


Pari oli kirjoittanut ystävien edessä pidettävään seremoniaan omat vihkivalat. Pauli korosti omassa pitkässä puheessaan arjen merkitystä.


– Usein ihmiset pelkäävät parisuhteen arkea ja pitävät sitä jotenkin huonona asiana. Meille ihana yhteinen arki on kuitenkin juuri sitä parasta suhteessamme ja juuri sen kehittämiseen liittyvät asiat ovat meille tärkeimpiä: tehdä kodista meidän kodin näköinen koti lattiasta kattoon ja tärkeimpänä tietenkin lapsiluvun kasvattaminen, Pauli kertoo.


Karina pitää myös elämäntapablogia, josta löytyy myös tarinaan jatkoa. Tutustu Karinan kirjoituksiin hänen blogissaan: http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/


Teksti: Heli Ruotsalainen
Kuvat: Studio Korento / Harri Mäenpää


Alkuperäinen juttu: https://www.e-kontakti.fi/blogi/e-kontakti-kokemuksia-rakkaus-muutti-elamamme/
Jos siis olet vailla parisuhdetta ja sitä oikeaa ei tunnu löytyvän, klikkaa itsesi E-kontaktin sivuille jo tänään! :)


Luen mielelläni myös teidän tarinoitanne! Oletteko tavanneet netissä? Missä, milloin? Jaa tarinasi kommenttiboksiin!


Karina

16 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana, erilainen tarina :) ihania kuvia :) ootte upea pari !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi <3

   Näin muuten sinusta unta pari päivää sitten! Piirsit mulle pohjapiirrustusta teidän unelmatalosta! :)

   Poista
 2. Aaaaw ihana tarina <3 Ja kaunis pari <3

  VastaaPoista
 3. Oi mikä rakkaustarina - ei mikään perus "hengailtiin samoissa porukoissa, ja se Einari oli meidän yhteinen kaveri" :)

  Nettideittailu on nykypäivää, ei sitä miun mielestä kannata hävetä, kuten moni tuntuu tekevän. Onneksi löysitte toisenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, kiitos ;D Ei sitä tarviikaan hävetä, siksi lähdettiin tähän kampanjaan mukaan, mies on saanut töissä vähän kuittailuja Iltalehden mainoksesta, mutta hän on vaan vastannut näille "joo, hyvä kuvahan siinä on" niin ovat sitteb hiljentyneet :)

   Poista
 4. Hieno tarina! Kertoo hyvin siitä, miten se onni voi olla ihan nenän edessä, mutta asettamalla liikaa kriteerejä se voi kävellä hyvinkin vaan ohi. Onneksi teillä oli kohtalo myötä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarkku! Niinpä, sitä haaveillaa pitkästä tummasta miehestä tai pienestä söpöstä taskuvenuksesta ja jäädään lopulta pahimmassa tapauksessa kokonaan yksin. Kun sitten antaa mahdollisuuden myös todellisisille ihmisille, voi käydä näin <3 Onneksi oli kohtalo myötä! :)

   Poista
 5. Niihä ne monet viel väitttäö et netistä ei tosi rakkautta löydä mut kyl vaan minä törmäsin mieheeni 6 vuotta sitten siellä ja saman katon allla ja yhteinen pikku poika :) en itse usko että olisin koskaan miestäni tavannut muuten kun välimatkaa oli lähes 450km. Tuntu vaa just oikeelta ja vieläkin on niitä samoja perhosia vatsassa kuin silloin. Iha huikeeta että näin tuntee. :D Löysikin sen mitä toivoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi varmasti löytää :) Ihanaa, että teilläkin onnistunut kohtaaminen netin kautta!!

   Poista
 6. Ompas ihana tarina teistä! <3 ja niin ihania kuvia! :)

  - Selma

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana tarina, vaikutatte kyllä älyttömän hyvältä parilta! :) <3

  VastaaPoista
 8. Just kirjoittelin sivuille artikkelia E-kontaktista, kun itsellä myös samansuuntainen kokemus, onnis löytyi sieltä. Mahtava oli lukea tämä tarina, vaikka muutama vuosi on jo sen julkaisusta kulunut. Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)