keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Arkikiireitä.

Mieheni lähti sunnuntaina päivällä taas opiskelukaupunkiinsa ja mulla alkoi tuttu ja turvallinen arkiyksinhuoltajuusviikko. Lisähaasteita tälle viikolle tuovat Olivian lauantaiset 3v juhlat sekä meidän kaksi kirppispaikkaa Joensuussa, joita olisi hyvä käydä välillä siistimässäkin!Tämä viikko koostuu aika pitkälti siivoamisesta, juhlien järjestämisestä, leipomisista ja toki perusarjen pyörittämisestä. Olivia on tänään ja perjantaina klo 9-15 päiväkodissa, joten hommat edistyy täällä pikkuisen nopeammin. Kello on vasta puoli yksi ja olen jo raivannut ja siivonut koko alakerran! Tekemistä toki riittää vielä vaikka kuinka paljon, kirppistelyn yhteydessä tavaroita on tuotu varastosta sisälle ja vaatteita tuntuu olevan joka paikassa, samoin leluja. 

Käytiin eilen lasten kanssa kirppiksellä järjestelemäsä tavaroita, sillä sieltä tuli soittoa, että olimme laittaneet paikat väärinpäin. Sinänsä se ei haittaa, koska paikat ovat vierekkäin, mutta kun toisella paikalla on pelkästään mieheni vaatteita ja toisella lasten, voi olla aika sotkuisen näköistä, kun ihmiset palauttavat vaatteita oikeasti oikeille paikoille ja miesten kauluspaidat ei nyt näytä hyvältä bodyen keskellä. Lapset olivat onneksi superkiltisti koko eilisen päivän, Alex katseli rattaista meidän touhuja ja Olivia ojenteli minulla henkareita. Käytiin samalla Prismassa ostamassa muutama synttärikoriste ja - tarvike. Kotimatkalla kumpikin yllättäen nukkui ja Olivian yöunille nukahtamisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Kyllä kirosin ne harvinaiset päikkärit alimpaan helvettiin!  Juhlat järjestän aika pitkälti yksin, Olivian kummi tulee tosin perjantaina jo puolen päivän aikaan Joensuuhun, joten saan hänestä ainakin lastenhoitoapua! Olen koettanut miettiä valmiiksi, mitä teen minäkin päivänä enkä stressaa juuri ollenkaan, sillä toimin paineen alla parhaiten. Myös listat ovat suuri apu ja niitä on jo yksi tehty. Olivian juhlalista, joka kirjoitettiin Olivian kanssa yhdessä. Vieraat, tarjoittavat, ohjelma, koristelut yms. Teemaa meillä ei tänäkään vuonna varsinaisesti ole, mutta korsiteluissa vilahtaa yksi, jos toinenkin Disneyn prinsessa, joten kaipa se teema on prisessamainen.  
Kakkutoiveena Olivialla on rusettikakku. Se on suunnitteluasteella! Marsipaani/sokerimassakakkua en tänä vuonna halua tehdä, luultavasti teen kermakakun. Lisähaastetta leipomisille tuo Olivian päiväkotisystävän muna-allergia! En oikein tiedä, pitääkö mun ottaa munattomuus huomioon kaikissa ruoissa vai riittääkö, jos teen hänelle ns. omat eväät? Onko kohteliasta, että hänellä olisi esim omia munattomia muffinseja ja keksejä, jos muilla on kakkua, muffinseja ja keksejä? Entäs suolaiset sitten, teenkö pellillisen munatonta kinkkupiirakkaa vai oisko ok, tehdä pieni vuoallinen hänelle erikseen? En ole aikaisemmin joutunut ottamaan huomioon muuta kuin laktoosi-intoleranssin, joten tunnun olevan hieman hukassa, miten nyt toimin. Haluan kuitenkin, että kaikki viihtyvät eikä ystävän vanhempien tarvii olla paniikissa, että heidän tytär saa allergisen kohtauksen meillä! Tytön isä tulee kylläkin juhliin mukaan.Päätöksiä pitäisi kyllä pian tehdä, sillä tänään olisi tarkoitus tehdä kauppalista ja käydä kaupassa ennen  kuin haen Olivian hoidosta eli kahden tunnin sisään, haha! Saa nähdä, miten käy..

Huomenna ohjelmassa on kunnon siivous ja joidenkin ruokien alkuvalmistelu. Perjantaina varmasti taas siivousta, koristelua sekä kaikkien ruokien lopullinen valmistaminen. Wish me luck!

Karina4 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinne.♥
  Musta on ihan ok tehdä munattomalle omat pienet eväät joita syö. Näin ainakin on toimittu täällä meillä päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enhän mä ehtinyt kauppaan ilman Oliviaa, käytiin sit lasten kanssa :D
   Näin mä ajattelin lopulta kans, teen hänelle omat munattomat herkut, helppo otta taikinasta syrjään ennen munan laittoa, niin ei tarvitse ihan kaikkia ruokia alkaa soveltamaan! Kiitos, kun vahvistit mun päätöksen! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)